reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marcelina ja miałam tak w pierwszej ciąży, teraz jestem bardziej świadoma i obaw takich nie mam. Myśmy się radzili w szkole psiej jak postąpić z psem jak się pojawi dzidzia, żeby nie czuł się odrzucony. Także byliśmy przygotowani.

a85 już bym wolała plecy mieć osyfione, ja mam brodę całą :wściekła/y: nawet pudrem się tego nie da zamaskować i opryszczka jedna schodzi, druga wychodzi

jaskółka mam nadzieję, że się wszystko ułoży, ja mam kryzys na razie za sobą i Tobie tego życzę

reklama
Dziewczyny czy wam też tak często leci krew z nosa ,bo mi to normalnie zawsze z jednej dziurki i jak smarcze to zawsze krewka a dziś to już mormalnie rekord pobijam leci mi już pół dnia przestaje i znowu-masakra:-(

wkurzyłam się, podjechałam do jednej przychodni i mówię do baby z okienka- jestem w ciąży, mam zapalenie ucha, a Pani mi każe przyjechać 31 marca?
to mnie łaskawie wyjątkowo "wcisnęła" na środę... :confused:
chociaż coś.

a z tym zapaleniem ucha też uważajcie..
piszą- że baba w ciąży może mieć katar
No to miałam.. miesiąc.
Wdając się w obrzydliwe detale- jest taki dziwny, spływający wprost do gardła a nie do nosa, więc musiałam odpluwać.
Jakby taki zatokowy a nie normalny.
Od tygodnia -czasem mi w nosie zawitał.
No i ja w sobotę rano chcę się wysmarkać aż mnie nagle przeszywający ból ucha...
wlałam se sól fizjologiczną, pomogło- nie boli
Choć mi tak czasem trzaśnie, zachlupocze, zatka.
Więc pomyślałam, pójdę i zrobię coś z tym dziwnym katarem przy okazji.
Macie też taki inny katar? czy taki normalny?

A pryszcze też mam na ramionach koło ramiączek od stanika , na twarzy nic ;)

Z innych "nowości" to mąż chory.. jeszcze to mi było potrzebne :no:

jaskolka zycze aby kryzys szybko minal, na pewno tak bedzie!

TAYCIA obawy sa calkiem normalne, choc ja w pierwszej ciazy mialam mniej niz w drugiej...a wszystko powoli na pewno sie ulozy, choc przyznam ze pierwsze miesiace moga byc hard corowe!

LANA bidulko, slyszalam ze moga byc krwawienia z nosa w ciazy ale nie wiedzialam ze tak czesto, kurcze moze ktos cos na ten temat wie i wie jak pomoc!

MARCDELINA wspolczuje zapalenia ucha, a ta sluzba zdrowia....bez komentarza

co do wstawania w nocy to ja wstaje w nocy wiec maz musi sie przewracac z boku na bok hi hi

marcelina kurcze ja mam taki katar. Cały czas się zastanawiam, gdzie ja się tak przeziębiłam :szok:. Oczywiście ciągle słucham od rodziców, że nie dbam o siebie. Przepraszam, że tak otwarcie, ale czy u ciebie też taki ropny, żółty???? Daj znać koniecznie co powiedział lekarz

Dziewczyny czy wam też tak często leci krew z nosa ,bo mi to normalnie zawsze z jednej dziurki i jak smarcze to zawsze krewka a dziś to już mormalnie rekord pobijam leci mi już pół dnia przestaje i znowu-masakra:-(

ja mam podobnie - codziennie na chsteczce krew, a kilka razy to leciala tak porzadnie

ja tylko na sekunde - zeby podejrzec suwaczek, lece gotowac obiad dzis gulasz :-)
chcialam podejrzec suwaczek, pozniej postaram sie nadrobic zaleglosci od piatku
paap

marcelina kurcze ja mam taki katar. Cały czas się zastanawiam, gdzie ja się tak przeziębiłam :szok:. Oczywiście ciągle słucham od rodziców, że nie dbam o siebie. Przepraszam, że tak otwarcie, ale czy u ciebie też taki ropny, żółty???? Daj znać koniecznie co powiedział lekarz

nooo.. już zielonkawy prawie.. wydaje mi się, że to muszą być zatoki.. bo czemu to do nosa nie trafia?
i to odchrząkiwanie, które musisz.. fuj... jak takie stare menele spod budki z piwem :no:
2 razy to zwymiotowałam nawet przez katar.. bo nie zdążyłam odchrząknąć..
obrzydlistwo

w środę dam znać.. czy to olewać - jak olewałam do tej pory- tyle że skończyło się to u mnie zapaleniem ucha- czy to leczyć i CZYM to leczyć !

Dzięki Marcelina , mam to samo. Jak trzeba leczyć to pójdę do lekarza. Czekam na wieści.

Devi lecę na pocieszenie. Założyłam dziś spodnie, które nosiłam w 9 miesiącu w poprzedniej. Ku....a są tylko, tylko:wściekła/y::zawstydzona/y::-(. No mówiłam, że jak słonica będę jechać do tego porodu

Taycia aż się uśmiechnęłam jak przeczytałam Twój post bo wczoraj tak sobie oglądałam ciuszki dziecięce na allegro i nagle taki schiz. Kurcze będę miała dziecko, czy dam sobie radę,czy mój M. będzie mi pomagał itp.... Ale już przeszło... Będzie dobrze:)
Marcelina paranoja z tymi przychodniami...

reklama
maggie- ja też mam teraz takie paranoje ;)
jak się okazało, że jestem w ciąży to Tz się cieszył a ja płakałam.. wspierał mnie.
Ostatnio jakby mu spowszedniało.
Nie zapyta jak się czuję, nie skacze nade mną- tak sam z siebie. Z własnej inicjatywy.
A ja mam oczekiwania.. jakbym go nie znała.
Wkręcam se potem jakieś jazdy.. obrażam się.. a często wręcz rycze !
W niedzielę, obudziłam się po śnie- w którym on zostawił mnie w ciąży.
Wstałam oczywiście bez humoru.
Opowiadam mu, mówię- żeby mnie przytulił, normalnie miałam łzy w oczach !
A on mnie zlał - jak to facet- i powiedział, że głupoty mi się śnią i wzruszył ramionami.

Ja w ryk, że mnie nie wspiera hahahahah itd.
Cyrk na kółkach.

Baby to są jednak głupie.. bo co ja sobie wyobrażałam?
Że weźmie mnie w ramiona i powie- skarbie, nie martw się, przecież ja Cię nigdy nie zostawię?
Tak to tylko chyba w harleqinach i modzie na sukces:-D

Oli- ja mam kolejne 3 kg na plusie- łącznie 87 kg- to apropos słonic ;)

Do góry