reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej kochane ja tylko na chwile wskoczyłam sie pokazać, u mnie ok, maluch coraz bardziej szaleje. Jutro może znajde trchoe więcej czasu. To napisze wiecej szczegółów.
Trzymajcie sie kochane.

reklama
Kejko witamy
też niedawno się przyłączyłam:)
a85 -gratuluje przedłuzonej umowy:)
ja dzisiaj byłam u ginki ale nie robiła mi tym razem USG:-(, ale za to w przyszły w poniedziałek ide do gina prywatnie to napewno zajrzymy:)
ja jestem na zwolnieniu od 2 tygodni i byłam dzisiaj odwiedzić dziewczyny w pracy, były w szoku że już mój brzusio tak wyskoczył:) nawet obcy ludzie się pytają w którym miesiącu jestem(cieszy mnie to że już widoczna moja ciąża)
moja kierowniczka nie zadowolona bo spodziewała się że ja wrócę i była bardzo zaskoczona ze jednak do końca bede na zwolnieniu:-)
aj i nie wiem czy pisałam od soboty czuję ruchy szkraba, wspaniałe uczucie

dziewczyny niech choróbska odejdą od was i niech wiosna juz przybedzie:)

mam pytanie do dziewczyn,które są na zwolnieniu od początku ciąży. Jak wygląda sprawa zusu z wypłacaniem kasy? Wiem ,że mają niby 30dni od doręczenia zwolnienia na wypłatę ale jak to wygląda w rzeczywistości?

mam pytanie do dziewczyn,które są na zwolnieniu od początku ciąży. Jak wygląda sprawa zusu z wypłacaniem kasy? Wiem ,że mają niby 30dni od doręczenia zwolnienia na wypłatę ale jak to wygląda w rzeczywistości?
maggi ja mam długie zwolnienia np od 4 stycznia do 22 lutego. ZUS wypłacił mi od 4-31 stycznia - 7 lutego. A 22 lutego dostałam za 1-22 luty. Podobno to wszystko zależy jak szybko Ty dostarczysz do firmy, a firma do ZUS-u. Ja mam szybciej pensje niż od pracodawcy :-)

raczej ZUS nie wzywa na kontrole ciężarne

Ostatnia edycja:
szczerze nie pomoge ci bo dopiero od 2 tygodni jestem na zwolnieniu.
i też jestem ciekawa czy lekarz wystawia zwolnienie na 28-30 dni czy moze na dłuższe i bez konsekwencji kontroli?

reklama
Może i ZUS nie wzywa na kontrole, bo... robi je sam w domu! :D

Chce sprawdzić zasadność zwolnienia jak trwa długo. Oczywiście, nie każda zostanie sprawdzona, i pewnie to jest jakiś mały % biorąc pod uwagę ilość kobiet w ciąży na zwolnieniu, ale ja miałam to 'szczęście', że zapukali do moich drzwi :D Co prawda w poprzedniej ciąży, bo teraz jeszcze nie mam zwolnienia, ale wiem, że będą mi trzaskać kontrole jedna za drugą jak tylko pójdę :D

Dobrze jest mieć wpisane na zwolnieniu '2' - może chodzić, bo w razie gdyby się zdarzyło, że Was nie będzie w domu, to cięęężko jest się usprawiedliwić(chyba, że ma się potwierdzenie wizyty), a tak to raczej przyjmują uspr. A brak usprawiedliwenia = cofnięcie świadczenia.

Zresztą o ZUSie to bym mogła książki pisać..:D Po kasę ręce wyciągają co miesiąc przez kilkadziesiąt lat, a jak się pójdzie na zwolnienie, to jest wielki problem (zwłaszcza, jeśli płaciło się wysoką składkę na US)

Do góry