reklama

Sierpniowe mamy 2015

No zrozumiale ze nie pyta się o takie rzeczy. . Mnie zawsze takie wiadomości poruszają. Niby juz duze dziecko i wogole a jednak zawsze cos może być nie tak

reklama
Co to za czarna seria??? :-(
Tak się czeka do końca pierwszego trymestru żeby wejść w bezpieczny okres i spokojnie cieszyć się ciążą a cały czas coś się dzieje :-(
Żeby szybko minęły te miesiące i nasze zdrowe pociechy były już z nami..
Lucynko straszne to co spotkało Twoją znajomą :-(

Bardzo przykra wiadomosc Lucalew... Bardzo wspolczuje mamie, bedzie teraz potrzebowala duzo sil i wsparcia.

Dziewczyny, nie mozemy panikowac ani sie zamartwiac na zapas, co ma byc to bedzie, tylko trzeba sie obserwowac i reagowac na niepokojace sygnaly. I wierzyc, ze bedzie dobrze!!!

Dla rownowagi wam napisze, ze sa i pozytywne zakonczenia wiec mamy szanse. I to nie sa czeste przypadki. W moim otoczeniu 2ka dzieciakow sie urodzila pol roku temu w 28 tyg, oboje sa teraz pulchnymi, wesolymi dzidkami.

Jedna z mam w 26 tyg miala skurcze jak na porod (inne niz napinanie brzucha) pojechala do szpitala, troche bylo stresu czy ja przyjma bo nie mieli miejsc, finalnie zostala, leki, monitoring, ewidentnie dzidzia pchala sie na swiat za wczesnie. Udalo sie opoznic o niecale 3 tyg, ale to wystarczylo, zeby obronic przed najgorszym. Takze przytomna reakcja i dobrzy lekarze i sie udalo!

Odnosnie jeszcze tarczycy - ja biore euthyrox i jod 200, lekarz mi zalecal suplementacje. Wczesniej jak bralam zestaw wit to bylo 150, wiec albo albo.

Anney, wszystko jedno jaka herbatka, biala, czarna albo zielona. Wazne ze SLODKA :-)
A mialam wczoraj probe silnej woli w restauracji, kelner kusil deserami, wszyscy wzieli poza mna...

Lucalew smutne to [emoji22]
Ale tak jak mowi Lunera nie mozna panikowac i martwic sie na zapas...
Takie sytuacje zawsze sie zdarzaly, zdarzaja i beda zdarzac niestety. Tak samo jak i te pozytywne[emoji3]

Ja tez ostatnio slodze herbate ksylitolem, chociaz ostatcznie wyniki krzywej wyszly dobrze. Ale mialam w domu wiec zuzywam. Zastanawiam sie nad zakupem kolejnego opakowania ale czemu to musi byc takie drogie...

Wczoraj wieczorem napisalam sobie liste wyprawkowa, co jeszcze musze kupic. Na szczescie nie za duzo tego.
Jednak trzeba zaczac kupowac

Bardzo to przykre. Niestety zdarza sie. Na szczescie wiekszosc ciaz i porodow konczy sie happy endem i my teraz musimy myslec tylko pozytywnie bo za bardzo nasze emocje wplywaja na nasza dziubaski w brzuchach.

My dzisiaj gnijemy na lezakach. 10 metrow od mojego domu w kazda strone zaczyna sie las wiec dotlenione moje dzieci beda ze ho ho. Chyba nawet obiad zjemy dzisiaj na podworku bo tak ladnie.

Olka to tylko pozazdrościć, bo na południu Polski tylko pada cały czas od wtorku i póki co to na słońce w ogóle się nie zapowiada.
Trzeba łapać witaminę D :)

reklama
A my po okuliście i Józio mój ma akularki do czytania.
Przedstawiam wam moje najstarsze i olbrzymie szczęście [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ ImageUploadedByForum BabyBoom1432385525.316606.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1432385541.381843.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1432385525.316606.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432385525.316606.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 70
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1432385541.381843.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432385541.381843.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 65

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry