• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2015

No tak niestety jest, znieczulica jakas kurcze. Mnie to na ogol spotyka ze strony mlodych ludzi. Oczy w telefon i nic mnie nie obchodzi chociaz moj brzuch prawie na nosie maja (np w tramwaju). Na ogol tacy po 40 im uwage zwracaja, bo babcie tez nie.

A kolejki lotniskowe to mozna napisac ksiazke. Ostatnio w Barcelonie, tylko wyswietlili na ekranie ze Warszawa to juz kolejka sie ustawila. I stali tak te 30 min wszyscy, nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Nigdzie indziej takie widoki, tylko loty do Polski. Potem oglosili, ktore rzedy pierwsze i ze najpierw pasazerowie z dziecmi etc., myslalam, ze nas zlinczuja jak podeszlismy, bo w kolejce oczywiscie sie nie ustawialismy...

A w kolejce do rejestracji u lekarza sie nawet przede mnie wpychali ostatnio. Tez milo.

Anney, bardzo mu ladnie. Pewnie troche powazniej wyglada z okularami, co?

Olka, zazdraszczam lezaczkow, w Wawie zimno i pochmurno caly dzien bylo.

reklama
Anney ale fajny ten Twój synek i w okularkach wygląda uroczo :-)
Akuku fajnie że dzieciaki trochę pozwiedzały ;-) wszyscy pomęczeni po wyjeździe to może prześpisz spokojnie całą noc :-D
A co do przepuszczania ciężarnych a raczej braku tego nawyku to ja też się z tym spotykam i faktycznie starsze osoby tego w ogóle nie rozumieją bo przecież ciąża to nie choroba, starość też nie a jednak psioczą na młodszych, którzy im nie ustąpią.. Ja mam taki charakter że się nie wepchnę tylko poczekam aż ktoś ewentualnie przepuści a nawet jak idę do lekarza i widzę kobietę z pokaźniejszym brzuchem to potrafię puścić przed sobą i ostatnio w rozmowie z rodzicami byli wręcz oburzeni jak to można nie ustąpić kobiecie w ciąży bo kiedyś ciężarna stawała na początku kolejki i na nikogo nie musiała patrzeć tylko załatwiała sprawy ;-)

Martuszka ja tez sie nigdy nie pcham na poczatek kolejki.. i w sumie nigdy mnie nikt nie przepuszczal w zadnej ciazy..
Ale dzis mowie a zapytam ladnie moze ludzie zrozumieja..niestety nie.
W uk np jak spiesze sie odebrac dzieci czy cos a jest kolejka przy kasie i zapytam nie mowiac o ciazy to w sumje zawsze z usmiechem ludzie przepuszczaja..ale mowie ja raczej z tych co stoi swoje w kolejce ;)

Albo np bylismy w barze mlecznym w gdansku.. i wiecie zjedlismy obiad.. ubieralam Emilka a Alex wszedl na schody i wola tato .. i kobieta ktora siedzi na kasie wyszla i mowi do Alexa prosze byc cicho bo tu ludzie jedza i jestescie nie kulturalni.. dodam ze w tym barze byly otwarte drzwi od zmywaka..walenie garami i ciagle krzy nastepny prosze i co podac.. wiec prawde mowiac sama swoich mysli nie slyszalam..ale to jest bar.. ruch jak w mcdonald i wszyscy sa glosno.. masakra jakas. Ja nie wiem czy tylko moje dzieci sa takie glosne? A ja jeszcze zadowolona bylam ze byli dosc grzeczni ;)
Wiecie oni w pl tacy podekscytowani byli i jeszcze dziadkowie i moj brat slodkosci dawali wiec spokojnie mogliby prad swoja energia generowac.

A ja nie pojechalam po to by non stop im mowic cisze nie skacz nie biegaj itp.
Choc i tak musialam ich uspokajac nie raz nie dwa.

Dziękuje dziewczyny. Troszkę mu lat dodaje, ale z charakterem sie zgadzają haha.

A my mamy domowy spokojny dzień. Brzuch mnie dalej boli ale na szczęście nie mam już wczorajszych poglujizowych akcji.

Co do przespanej nocki to watpie bo dzieci w aucie sie juz wyspia haha.
Zreszta ja sie smieje ze zmeczenie dzieci nie dotyczy ;)

Ja chyba nie bede was nadrabiac bo nie mam czasu. Pozwolcie ze wbije sie w srodek rozmowy haha.

Anney widzialam ze Jozio okularki nosi. Slicznie mu. Jaka ma wade ? Alex tez tylko do czytania i tv a woli nosic caly czas.

Akuku, smutne to co
Piszesz kochana.

Józio ma +1 i +1.25(tzn po otwarciu oczka wyszło niby +2 ale gdy lekarz próbował szkiełka, to lepiej widział w 1.25) w czwartek je odbieramy, miejmy nadzieje, se jego bóle łowy są od tego a nie xEgos innego.

Anney ale jak Józio odbiera te okulary?

Akuku , Lunera, Lidia - ja też nie lubię pchać się przed kogoś, bo w ciązy jestem, ale ostatnio baba by mnie w markecie stratowała, bo nie daj Boże byłabym przed nią- pchała się tym wózkiem i nie patrzyła na kogo. Takie sytuacje sprawiają,że mam w tyłku wszystkich i jak tylko będzie jakaś kasa tylko dla kobiet w ciązy albo m,in. to nie będę na nikogo patrzeć. Oni mają nas gdzieś to dlaczego my mamy gryść się w język skoro mamy przywileje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry