reklama

Sierpniowe mamy 2015

No tak niestety jest, znieczulica jakas kurcze. Mnie to na ogol spotyka ze strony mlodych ludzi. Oczy w telefon i nic mnie nie obchodzi chociaz moj brzuch prawie na nosie maja (np w tramwaju). Na ogol tacy po 40 im uwage zwracaja, bo babcie tez nie.

A kolejki lotniskowe to mozna napisac ksiazke. Ostatnio w Barcelonie, tylko wyswietlili na ekranie ze Warszawa to juz kolejka sie ustawila. I stali tak te 30 min wszyscy, nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Nigdzie indziej takie widoki, tylko loty do Polski. Potem oglosili, ktore rzedy pierwsze i ze najpierw pasazerowie z dziecmi etc., myslalam, ze nas zlinczuja jak podeszlismy, bo w kolejce oczywiscie sie nie ustawialismy...

A w kolejce do rejestracji u lekarza sie nawet przede mnie wpychali ostatnio. Tez milo.

Anney, bardzo mu ladnie. Pewnie troche powazniej wyglada z okularami, co?

Olka, zazdraszczam lezaczkow, w Wawie zimno i pochmurno caly dzien bylo.

reklama
Anney ale fajny ten Twój synek i w okularkach wygląda uroczo :-)
Akuku fajnie że dzieciaki trochę pozwiedzały ;-) wszyscy pomęczeni po wyjeździe to może prześpisz spokojnie całą noc :-D
A co do przepuszczania ciężarnych a raczej braku tego nawyku to ja też się z tym spotykam i faktycznie starsze osoby tego w ogóle nie rozumieją bo przecież ciąża to nie choroba, starość też nie a jednak psioczą na młodszych, którzy im nie ustąpią.. Ja mam taki charakter że się nie wepchnę tylko poczekam aż ktoś ewentualnie przepuści a nawet jak idę do lekarza i widzę kobietę z pokaźniejszym brzuchem to potrafię puścić przed sobą i ostatnio w rozmowie z rodzicami byli wręcz oburzeni jak to można nie ustąpić kobiecie w ciąży bo kiedyś ciężarna stawała na początku kolejki i na nikogo nie musiała patrzeć tylko załatwiała sprawy ;-)

Martuszka ja tez sie nigdy nie pcham na poczatek kolejki.. i w sumie nigdy mnie nikt nie przepuszczal w zadnej ciazy..
Ale dzis mowie a zapytam ladnie moze ludzie zrozumieja..niestety nie.
W uk np jak spiesze sie odebrac dzieci czy cos a jest kolejka przy kasie i zapytam nie mowiac o ciazy to w sumje zawsze z usmiechem ludzie przepuszczaja..ale mowie ja raczej z tych co stoi swoje w kolejce ;)

Albo np bylismy w barze mlecznym w gdansku.. i wiecie zjedlismy obiad.. ubieralam Emilka a Alex wszedl na schody i wola tato .. i kobieta ktora siedzi na kasie wyszla i mowi do Alexa prosze byc cicho bo tu ludzie jedza i jestescie nie kulturalni.. dodam ze w tym barze byly otwarte drzwi od zmywaka..walenie garami i ciagle krzy nastepny prosze i co podac.. wiec prawde mowiac sama swoich mysli nie slyszalam..ale to jest bar.. ruch jak w mcdonald i wszyscy sa glosno.. masakra jakas. Ja nie wiem czy tylko moje dzieci sa takie glosne? A ja jeszcze zadowolona bylam ze byli dosc grzeczni ;)
Wiecie oni w pl tacy podekscytowani byli i jeszcze dziadkowie i moj brat slodkosci dawali wiec spokojnie mogliby prad swoja energia generowac.

A ja nie pojechalam po to by non stop im mowic cisze nie skacz nie biegaj itp.
Choc i tak musialam ich uspokajac nie raz nie dwa.

Dziękuje dziewczyny. Troszkę mu lat dodaje, ale z charakterem sie zgadzają haha.

A my mamy domowy spokojny dzień. Brzuch mnie dalej boli ale na szczęście nie mam już wczorajszych poglujizowych akcji.

Co do przespanej nocki to watpie bo dzieci w aucie sie juz wyspia haha.
Zreszta ja sie smieje ze zmeczenie dzieci nie dotyczy ;)

Ja chyba nie bede was nadrabiac bo nie mam czasu. Pozwolcie ze wbije sie w srodek rozmowy haha.

Anney widzialam ze Jozio okularki nosi. Slicznie mu. Jaka ma wade ? Alex tez tylko do czytania i tv a woli nosic caly czas.

Akuku, smutne to co
Piszesz kochana.

Józio ma +1 i +1.25(tzn po otwarciu oczka wyszło niby +2 ale gdy lekarz próbował szkiełka, to lepiej widział w 1.25) w czwartek je odbieramy, miejmy nadzieje, se jego bóle łowy są od tego a nie xEgos innego.

Anney ale jak Józio odbiera te okulary?

Akuku , Lunera, Lidia - ja też nie lubię pchać się przed kogoś, bo w ciązy jestem, ale ostatnio baba by mnie w markecie stratowała, bo nie daj Boże byłabym przed nią- pchała się tym wózkiem i nie patrzyła na kogo. Takie sytuacje sprawiają,że mam w tyłku wszystkich i jak tylko będzie jakaś kasa tylko dla kobiet w ciązy albo m,in. to nie będę na nikogo patrzeć. Oni mają nas gdzieś to dlaczego my mamy gryść się w język skoro mamy przywileje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry