reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Zanim weszliśmy prosiłam okulistę, by na bierząco tłumaczył jemu co sie dzieje, jakie są wyniki, skąd sie bierze i w efekcie Józio był zafascynowany całym badaniem [emoji3] nie chciał okularów, ale jak sie okazało ze Brda potrzebne, pokazałam mu stojak z okularami dla chłopców, żeby sobie wybrał 5par, które mu sie najbardziej podbaja i były Manchester united haha wiec sie nawet ucieszył, no i czarne oprawki jak mój m ;) wiec problem zniknął haha
On jest takim chłopcem ze stara dusza, jak mu powiesz co sie skąd bierze, dlaczego tak sie dzieje i jakie są tego konsekwencje, on rozumie i bunt znika. Wiec nawet nie zająknął :) kochany.

Jego tata zareagował..... Hmmm....
Napisze wam na zamkniętym, śle po raz kolejny dziękowałam
Bogu, ze nie jestem z tym kimś....

Ostatnia edycja:
Anney moj Alex identycznie poczatkowo nie chcial okularkow..ale jak przymierzyl i zobaczyl ze faktycznie lepiej widzi to sie cieszy ze je ma i caly czas nosi.

Bo mądre mamy dzieci :)
Ja wierze, ze jak widza rEczywista różnice/powód to niewiele jako rodzice musimy robić. Zrobić z tego faktu coś fajnego i tyle. [emoji3]

Tak tak, on ma je zakładać tylko do czytania, pisania i ekranów wszelkiej maści. Józio bardzo dużo biega, gra w piłkę przecież i ma wg dzisiejszych badań świetny wzrok w dał, czy jak to zwał (wybaczcie, moja wiedza na temat wzroku jest znikoma) i tylko jak będzie wytężał wzrok ma je zakładać.

Co mnie martwi, to te jego bóle głowy, są coraz częstsze. Wczoraj rano dzwonili ze szkoły, ze ma zawroty i go boli, dziś rano wstał z bólem, cały dzień było ok o tera wieczorem znów :(

To jedna z możliwości, które we wtorek u lekarza rozważaliśmy. Tym bardziej ze u mnie w rodzinie migrena niestety jest gdzieś. Tylko czy migrena jest taka 'powracajaca' kilka razy dziennie? Boli go płat
Czołowy, skronie i ból jest niepulsujacy, stały i mdły. Często blednie przy tym :( czasami ma zawroty głowy, choc tu mam nadzieje, ze są bardziej związane z niedokrwieniem spowodowanym jego szybkim wzrostem, bo crp 2, krew idealna, co mnie uspokaja.
scan
Głowy jest nieunikniony.

reklama
Mojego szwagra dziewczyna ma podobne objawy, lekarz uznał,że to migrena, ale nie jest typowa, bo jak zacznie ją boleć płat to boli ją nieustannie przez cały dzień a nawet kilka. Ból nie jest pulsujący. Przed oczami występuja mroczki i mgła. Dostaje jakieś specjalne lekarstwa które musi stosować na stałe, dzieki temu unika ataków.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry