reklama

Sierpniowe mamy 2015

To takie polskie podejscie - dieta mamy karmiacej na wszelki wypadek. Rozumiem, ze gdyby dziecko zjadlo, to wtedy moze byc jakas reakcja, bo truskawki ogolnie moga uczulic. Ale jak ty zjesz to nie widze zagrozenia. Zreszta sama zobaczysz jak reaguje na twoje mleko po takich specjalach.
Ja mam podejscie nie ograniczania na 'zas'.

reklama
Lunera, Cinamona dokładnie! O truskawkach słyszałam już kilka razy, ale takich zakazanych produktów jest mnóstwo, tylko, aż nie chce mi się wierzyć, że karmiąca mama powinna tylko gotowaną marchewkę wcinać :-P

Lilija w trakcie karmienia mozna truskawki i wszystko bo nie ma co nie jesc na zapas bo "moze uczulic" czasem hczuli kiwi czasem mleko a bardzo czesto nic. Wiec poprostu jak urodzisz i bedziesz miala ochote na truskawki zjedz kilka i obserwuj..jak wyjdzie wysypka odstaw i sprobuj za jakis czas znowu ;)
Mojej kolezance tak nagadali ze zyla na bulkach z maslem :/
A przeciez mozna wszystko. Np ja z Alexem jadlam wszystko cebule czosnek ..wzdymajace itd i nic mu nie bylo..zadnych kolek uczulen itd.. dopiero pozniej wyszly mu pewne alergie..np na orzechy po 2 roku zycia.
Z Vikim nie jadlam bo mial kolki ktore byly niezaleznie czy zjadlam suchy chleb czy pozadny obiad.. z Emilkiem to samo.. teraz wiem ze kolki sa od niewyksztalconego ukladu trawiennego i moje niejedzenie nic nie da..nochyba ze jest reakcja na konkretny produkt. Sa tez kolki glodowe jak mama je zbyt jednolicie to brzuszek dziecka sie buntuje.

Swoja droga tylko w pl jest mowa o diecie matki karmiacej..tu jak po porodzie z Alexem zapytalam poloznj co moge jesc to spojrzala na mnie jak na glupia.. wszystko!
W karjach gdzie sie je duzo chili itd tez karmia piersoa a nikt nie przestaje chili jesc ;)

Ruda haha z ta marchewka dobre..ale wiesz ze marchewka uczula :p bardzo czesto hehe

Borysiatko ciesze sie ze dobry wynik:) a co do glukometru to lepiej zapobiegać i czasami zmierzyć sobie nawet "ot tak" niz potem leczyć i sie denerwować :)

Ruda co do diety wszystko zależy od nastawienie, bo wszystko jest w głowie.. Ja pare dni miałam dola i jadłam co chciałam ale od dwóch dni mi przeszła handra i trzymam dietę :D potrzebowałam resetu i tyle no co zrobić...

A mnie brzuch nie swedzi.. Hm jeszcze.. A juz mnie tak wybrzuszylo.. W sumie tak to tego nie widzę ale jak patrze w lustro to wow... A tu trzy miesiące jeszcze...

Loveboiled ważne ze jest dobrze, pewnie troszkę spędzi w szpitalu przez to.. Ale najważniejsze ze sie dobrze skończyło :) duży chłopiec i silny :) i herbatka na złe samopoczucie ..

Lilija ja truskawki wchłaniam :) to ze mogą uczulać tez słyszałam i ja chyba nawet miałam uczulenie jak byłam malutka wlasnie na truskawki i kilka innych rzeczy.. Musze mamy dopytać..
Ale jestem zdania tego co Lunera i nie zamierzam ograniczać sie na "zaś".. Co bedzie to bedzie :)

Haha tak nic nie jesc cinamona dobre :) moja koleżanka wlasnie tak robi i nie zdarzyłam jej oświecić :/ tylko gotowane i mówi ze juz nie moze no ale to tez jej decyzja i ja podrzuciłam jej pare linków zeby poczytałam cos wiecej i nie zamierzam sie wtrącać tez bo to jej córka i nie chce wkraczać w jej no wiecie i mieć jakieś nieporozumienia z tego powodu..

Akuku dobrze piszesz [emoji106]

Akuku madrze mowi.
Ja tez jak urodzilam insie w szpitalu pytalam czego nie moge jesc to sie na mnie patrzyli... Ze mam i moge jesc wszystko.

Np w pl mowia ze pomarancza uczula i nie wprowadzac jej dziecki szybko a tutaj przy wprowadzaniu owocow do diety dziecka pierwszy wlasnie sok pomaranczowy[emoji3] co kraj to obyczaj...

Hey dziewczyny!

co do tych truskawek - to pisałam milion razy juz hehe :-) w ciazy mi wyszlo na nie uczulenie - ostra alergia objawiajaca sie swedzaca wysypka trwajaca miesiac... takze ja truskawek nie bede jadla na pewno po urodzeniu malej - a szkoda bo strasznie lubie...

bylam u lekarza - z Polą wszystko w porzadku. Tak straszyli i straszyli, a mała już głowką w dół do porodu siedzi przygotowana :-D

te ketony w moczu oznaczaja, ze za malo jem na noc.... Mam jesc wiecej...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry