reklama

Sierpniowe mamy 2015

Niestety nie którym kobietom nie schodzą się mięśnie brzucha po porodzie i dlatego zostaje taki brzuszek wiszący.. Mi na szczęście wróciło wszystko do normy po pierwszym porodzie

reklama
Już od małego mlode sie opalaja:-)
Super dzielne dziewczynki.

U mnie wczoraj taki upał i duchota była. Ledwo przeżyłam. Za mało też chyba piłam do poludnia i strasznie słabo mi potem było. Przeleżałam całe popoludnie po pracy. Okropność.
Ja po obu ciążach miałam pasy elastyczne ściągające, polecone przez moja tesciowa położną ( tzw. stare metody). Też uważam że są super!!!! I super efekty dają potem. U mnie zero brzuszka było. 14 lat temu nawet takiego pasa nie szło kupić więc trochę kombinowałyśmy jak taki zrobić:-D
Nosiłam systematycznie po porodzie.
Teraz gdzieś czytałam że nie polecają bo ble ble i takie tam. Osobiście się z tym nie zgadzam. Ale to wybór osobisty....
Ja zamierzam nosić bezwzględnie :)

W piątek wizyta u położnej. Och żeby ten mój Leos podpatrzył swojego imiennika :)) i też się ładnie przekrecił główką w dół. Choć coś mi się zdaje że próśb mamusi nie posłuchał :no:
Miłej niedzieli wszystkim!!!

Olka a co dają te lampy? Super że już się dobrze czujesz [emoji4]

Ja właśnie też czytałam że ten pas rozleniwia mięśnie o sama nie wiem co o tym sądzić...

Wszystkim nam życzę abyśmy szybko wróciły do formy [emoji8]

A my już w drodze na wesele o którym wspomniałam.
O tacy jesteśmy śliczni [emoji6]
ImageUploadedByForum BabyBoom1434210908.308266.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434210908.308266.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434210908.308266.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 102
Zuzi jednak czerwona:-):-) Ale slicznie wyglądasz! !
Mi po pierwszej ciazy tez brzuszek nie zostal ale mówią że z druga ciąża jest gorzej z dojsciem do siebie i wiecej zostaje..Boje się:-(

Zuzi pięknie wyglądacie :)

Beata o tym nie słyszałam.. Mam nadzieje ze tak nie będzie.. Chociaż musze przyznać ze po pierwszej ciąży wcale nie ćwiczyłam ani nie dietowalam i waga sama spadła i brzuch tez sam znikł.. Zobaczymy jak będzie teraz..

Love to tak jak u mnie:-) ja tez nic nie robiłam a teraz zamiezam karmić to może będzie mniej kg niz przed porodem. Tylko ja musze się pilnować z jedzeniem uwielbiam fast food..az wstyd się przyznać:-D

Zuzzi, to chyba lampy do naswietlan, zeby pomoc z zoltaczka. Niektore maluchy maja watrobe, ktora jeszcze sobie sama nie radzi i wtedy jest zoltaczka fizjoliiczna i naswietlanie. Sa normy co do poziomu bilirubiny, w 3ciej dobie sprawdzaja.

Co do brzucha po, mi karmienie zalatwilo sprawe

Też słuszałam,że pasa sie nie poleca, ale co z kimś rozmawiam to każda poleca. Moja mam uznała,że gdyby nie pas to by miała worek zamiast brzucha, a ciotka nie nosiła pasa i mówi,że żałuje jak diabli, bo nigdy ten brzuch już nie wygladał estetycznie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry