reklama

Sierpniowe mamy 2015

hejka..
widze juz mowa o mebelkach,,. macie juz pokoiki dla dzieci gotowe? sa tu jakies mamy z blizniakami w brzuszku :) hihi
któraś się już rozpakowała? :) u mnie dopiero 32 tydzien teraz

O mnie..?
Sabina, lat 26 (27 w sierpniu stuknie)
Jestem juz mamą 5 letniego Marcela z Autyzmem. Teraz 23.8 będzie córcia :)
Mężatka ,.6 lat ponad po ślubie :) wlasnie w Lipcu sie wyprowdzamy na wieksze mieszkanie bo tutaj mamy za ciasno ( 2 pokoje tylko)
Mieszkamy od 6 lat w Niemczech.. :) to tak na wstępie .. :)

reklama
Lidia ja akurat do salonu wzielam porzadne, i dla chlopcow lozka tez porzadne. Do sypialni szafy tak zeby byly tanie i pakowane bo bedziemy je tu zostawiac zapewne. Tak wiec ja jestem zadowolona. Jak dla mnie jakosciowo dobre i moglismy np kupic tansze a gorsze tak jak w kazdym sklepie :)
No i wzielismy na raty na rok coby nie wydawac kupe kasy na raz a ze bezoprocentowania to dla mnie lepiej ;)

Ostatnia edycja:
Bunia ja uważam, ze jako najemca masz prawo zwrócić uwagę lokatorce. A co do koloru, pewnie bym przemalowała, bo mimo, że to znowu koszty i zamieszanie, to jednak powinno się Tobie podobać.

Akuku to dobrze, że udało się ogarnąć meble i pisałaś chyba, że cośtam jeszcze dokupicie, więc może wyszło na dobre, tylko ten czas i nerwy, ehhh. Moja przyjaciółka ma Alicję i jest najsłodszą dziewczynką na świecie :-)

Pupui ja to Cię podziwiam za tą pracę, ale jeszcze trochę i będziesz mogła troszkę odpocząć.

Jlnx rowerem do porodu, pokazywaliby Cię w tv :-p

Mi się znowu śniło, że rodzę za wcześnie i że w domu nic nie gotowe, torby nie spakowane, urzędy i przychodnia nie załatwione i w ogóle masakra :-( Ale po raz kolejny we śnie mój m był dla mnie podporą, a mała było zdrowa. Powinien być jakiś przycisk bezpieczeństwa, nie chcesz rodzić wcześniej to kulasz się do 40 tc i tyle.
Jutro jedziemy do moich rodziców do Olsztyna, 3 h drogi, już czuję jak mnie wszystko będzie bolało.I martwię się, że coś się zacznie dziać w tym Olsztynie. Boję się zabierać rzeczy szpitalnych, żeby nie zapeszyć, ale może czułabym się bezpieczniej...sama nie wiem :sorry:

I pobolewa mnie krocze jakby mnie ktoś kopnął, dobrze pamiętam, że pisałyście, że to normalne?
\hejj mam tez taki ból w kroczu czasem.. najczęściej po przytulankach z mężem.. ojoj wtedy pol dnia krocze boli..
Kręgosłup mi juz tez dokucza takze czasem ciągnięcie w dół .. ale u mnie mała juz głową do dołu.. u ciebie jak dzidzia ulozona? jak glowa do dolu to często wlasnie ciagnie i boli .. co do wyjazdu moze wez ze soba torbe w razie jakby co.. nigdy nie wiadomo.. a w ktorym tc jestes juz??
Sny- miewałam mega często w 1 ciazy .. z porodami.. teraz nie za czesto..

witaj Sugar :)

ja dziś przywiozłam nianię z monitorem oddechu. Monitor nie wiem czy będę używała, bo można się niezłej schizy nabawić, jak czujnik zejdzie niżej i niby nie wykryje oddechu. Za to niania niezbędna, bo przy przedszkolaku ciężko będzie nasłuchiwać płaczu malucha :)

witaj Sugar :)

ja dziś przywiozłam nianię z monitorem oddechu. Monitor nie wiem czy będę używała, bo można się niezłej schizy nabawić, jak czujnik zejdzie niżej i niby nie wykryje oddechu. Za to niania niezbędna, bo przy przedszkolaku ciężko będzie nasłuchiwać płaczu malucha :)
ojj tu masz racje.. wlasnie mozna schizów niezłych dostać.. dlatego ja wlasnie tego nie kupilam :D hehehe :D

No widzisz Akuku czyli wyszło na dobre :-D

Sugar moja mała już dawno główką do wyjścia i mocno naciska na szyjkę. Ja od dawna nie wiem co to przytulanki, więc u nas to po prostu kwestia nacisku. Jestem w 35 tc. Kręgosłup też już pobolewa zwłaszcza jak więcej chodzę, stoję albo sprzątam, ale nie narzekam, tak musi być ;-)

Zapisałam się dziś do nowej przychodni, bliżej domu i takiej większej, żeby z małą chodzić też. I dzwoniłam do szpitala, żeby obejrzeć oddział najlepiej dzwonić rano i może się uda trafić, że nie będzie dużego zamieszania, mam nadzieję, że się uda w przyszłym tyg.

Ostatnia edycja:
Lucalew no wlasnie dokładnie musze dopytać na nast wizycie.. Bo wszystko to taka duża nie wiadoma poki co a ja jak nie wiem to szaleje..
Trzymam kciuki &&&

Akuku oj tak ich wyobraźnia to działa i wyobrażają sobie nie wiadomo co.. Ale przy porodzie swojej byłej tez nie był, zreszta koniec końców skończyło sie to cesarka.. Ale jak mi opowiadał ze podpinali i tak łup łup buczało.. A ja mu mowię ze to dziecka serce tak biło a on juz blady.. Hm narazie rozmawiamy i zobaczymy co bedzie.. Po za tym mówił ze on czekał na korytarzu wtedy a jego Tesciowa była w środku i tyle i po wszystkim dopiero widział dziecko.. A jak mu mówiłam ze juz za tydzień zaczynam cotygodniowe usg i mu mowię dlaczego tak, zeby sprawdzać itd a on juz "nie mów mi takich rzeczy ze cos bedzie nie tak" jakby myślał ze mi jest łatwo ze mogłoby cos byc nie tak.. Trzeba byc optymista i wierzyć do końca :)

Co do farby, wczoraj rozmawialiśmy.. I on jeju tyle zaklejania znowu i ze nie tak hop siup i jak ta farba taka ciemna wyszła to jasna cieżko bedzie pokryć.. I ze najlepiej juz wybierz juz to pomaluje.. Ale ja chce sie zastanowić zeby znowu nie było ze d*pa.. Ale on jak sie napali to domyślcie sie.. Juz by robił bo nad czym tu myślec tyle Eh facet dobrze ze ochotę ma wogole.. Ale mówił ze jemu tez sie wydaje ze ciemno tylko myślał ze mi sie strasznie podoba i nic nie mówił zeby mi przykro nie było..

Akuku za paliwo zwrócili to dobrze :) należało sie..

Sugar witaj :)
Ja po przytulankach na następny dzien nie mogę z łóżka zejść :D miedzy nogami mnie pachwiny czy tam wiązadła bolą mega.. Jakby zakwasy haha :D

A mnie zebra bolą.. Szczeg po bólach jak przebiega linia stanika chociaż zapinam tak ze nie ściska nic to i tak boli cały dzien.. I zgarbic juz sie nie dam rady bo bolą zebra.. A jak sie kładę to poerwsze 10 mi. Jak lokomotywa oddycham o serce mi lomoce zanim sie uspokoi Eh..
Noi jak chodze to mały na pęcherz uciska bo czuje taki ucisk w tamtej okolicy często..

Anney no wlasnie gdzie Ewelinka.. I Magda sie cos nie odzywa tez zamilkła..

reklama
Sugar - witaj.

Ruda - bierz torbę. Lepiej jak jesteś spokojna.
a w kroku to chyba wiele osób boli...

Nianie mem... ale nie wiem na ile będizemy jej używać... może tym razem tak? przydaje się na jakiś wyjazdach zdecydowanie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry