reklama

Sierpniowe mamy 2015

Moj Maz zapowiedzial, ze z przytulankami wewnetrznymi (hahaha :D) juz koniec do porodu :P

ogolnie jestem zla totalnie dzisiaj - bylam na wizycie u ginekologa i nie zrobila mi USG - wiec od 28 tyg do 39 tyg nie bede miec USG zrobionego. Nawet nie wiem ile Mała ma i czy lezy odwrocona. Tylko posluchała serduszka i tyle... Więc jestem wkurzona na maksa.... :angry:

Mam więc USG dodatkowe w szpitalu w 36 tyg ale czy ja wiem czy sie nie wysypie do tego czasu...

reklama
No ja miałam USG na dniach i w końcu widać że dziewuszka. Średnio jej się podobało że Pani doktor jej tam zagląda i postanowiła pokopać sprzęcior hihi. Jednak będzie Dominika :)))))

Już się zabrałam do prania 10 ton tych małych ubranek... słodkie takie że aż strach.

Moj Maz zapowiedzial, ze z przytulankami wewnetrznymi (hahaha :D) juz koniec do porodu :P

ogolnie jestem zla totalnie dzisiaj - bylam na wizycie u ginekologa i nie zrobila mi USG - wiec od 28 tyg do 39 tyg nie bede miec USG zrobionego. Nawet nie wiem ile Mała ma i czy lezy odwrocona. Tylko posluchała serduszka i tyle... Więc jestem wkurzona na maksa.... :angry:

Mam więc USG dodatkowe w szpitalu w 36 tyg ale czy ja wiem czy sie nie wysypie do tego czasu...
ojej a to czemu tak dziwnie.. mialas usg i nic nie zmierzył nie podał lekarz?? a wiecej usg nie bedzie bo co? tzn czemu?
dziwne.. a brak przytulanek mozna przezyc a nawet trzeba kurde.. :sorry:

No ja miałam USG na dniach i w końcu widać że dziewuszka. Średnio jej się podobało że Pani doktor jej tam zagląda i postanowiła pokopać sprzęcior hihi. Jednak będzie Dominika :)))))

Już się zabrałam do prania 10 ton tych małych ubranek... słodkie takie że aż strach.
o super :)
noo do dziewczynek jest tyyle slicznych ciuchow teraz,, wgl dla bobasów. :-) :-) ja juz pralam raz.. ale bede musiala drugi raz po wyprowadzce prac :happy:

ojej a to czemu tak dziwnie.. mialas usg i nic nie zmierzył nie podał lekarz?? a wiecej usg nie bedzie bo co? tzn czemu?
dziwne.. a brak przytulanek mozna przezyc a nawet trzeba kurde.. :sorry:

no wiadomo, ze przezyje! :-) tylko zabawnie, ze to maz robi zakazy a nie ja ;-)

No wlasnie sprawdzala w 28 tyg obwody i powiedziala, ze idealnie jak na ten tydzien itd. Ale wagi mi nie podala z USG tylko z ksiazki ile teraz moze wazyc :szok: Takze w sumie nie wiem nic na temat wagi Małej - a do tego przytylam w ciazy tylko 3 kg wiec boje sie czy na pewno ona dobrze sie rozwija.

Ona stwierdzila, ze teraz nie oplaca robic jej USG :eek:

Wiec chyba pojde prywatnie za 150 zl do innego lekarza na 3D z mezem

Natka ja tam słyszałam że to normalne. Mój to od początku się bał że coś zepsujemy ale od 2 miesięcy to już zupełnie. Na szczęście moje libido jest w ciąży bardzo niskie więc luz. Nasz kolega gdy jego żona była w ciąży też się tak bał i ani razu się nie kochali.
A na usg w takiej sytuacji poszłabym prywatnie. Będziesz spokojniejsza a to przecież podstawa [emoji4]

Natka jak masz taką możliwość to pewnie, że idź. Wiadomo, że usg podaje wagę w pewnym zaokrągleniu, ale mama jest dużo spokojniejsza jak widzi swoje dziecko na monitorze.

Dobry wieczór miłe panie :)

Znowu nie jestem w stanie Was nadrobić. W weekend byliśmy u mojej cioci w okolicy Torunia, odpoczęłam troszkę ale w poniedziałek, tak się źle czułam, że wszyscy myśleli że pojadę rodzić. We wtorek było lepiej ale wieczorem znowu zaczęły mnie boleć plecy, dół brzucha i miałam skurcze. Wczoraj pojechałam prywatnie do mojego lekarza- szyjka skrócona ale na szczęście bez rozwarcia. Dostałam luteine dopochwowo i jakieś czopki no i oczywiście mam odpoczywać. Mała ma 1750g. No to tyle z nowości.

Zuzzi moja znajoma tez mimo ze zakazu nie mieli, ale starali sie bardzo długo bo chyba z 3-4 lata z problemami, to sie po prostu bali w trakcie ciazy.. No ale tyle czekali ze po prostu no nie mogli.. Ale jak sie mały urodził to jakieś 4 miesiące poZniej (śmiała sie ze to ich "pierwszy raz" po ) była znowu w ciazy hehe :) taka o historia :)

Foteczka a jak zaczęłam czytać post to pomyslałam "o wypoczela" a tu widzę sie działoooo.. Ważne ze wszystko dobrze sie skończyło :)

Dzwonię z pracy do mojego bo on dzis w domu, a ten w sklepie po farbę pojechał i bedzie malował bo nie mogl chyba znieść mojej gadaniny haha :D noi pięknie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry