reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Natka kciuki za wizytę & & & &

Kasietta dobry pomysł. Ja też wypróbuję ten system.

My już po pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Najpierw były dla ciężarówek ćwiczenia z piłką a później wykład już z udziałem panów. Ćwiczenia fajne ale nie ruszałam się od roku więc się porządnie zmęczyłam. Dziś wykład był o symptomach zbliżającego się porodu i o tym jak się do niego przygotować. Powiem szczerze że niewiele nowego się dowiedziałam. Położna która prowadzi zajęcia niestety nie jest w tym dobra. Strasznie to przeciąga i przez to jest nudno. Ale ogólnie na plus.

Fioleczka - na twoim miejscu jechalabym zdecydowanie do innego szpitala. Takie wspomnienia z porodu to miały nasze mamy, my nie musimy.
Prawa pacjenta - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku
Tu masz prawa pacjenta - matki w opiece okoloporowej.
Masz prawo się nie zgodzić na golenie, masz prawo wymagać kontaktu skóra do skóry przez min 2h po porodzie. I wiele innych praw. Możesz się z tego powodu pewnie później sądzić ze szpitalem, naglasniac itp. Ale ja bym nie miała na to siły. Wiec z pewnością pojechalabym do innego szpitala. W każdym razie możesz napisać na Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie o swoich wspomnieniach z porodu, poczytać opinie innych. Warto walczyć o lepszą opiekę, ale czasem po prostu póki nie zmieni się pokolenie położnych to nie warto tracić nerwów..

poprasowałam czesc ubranke malej..i stwierdzam ze chłopcy sa łatwiejsi w obsłudze już na takim etapie :D zadnych falbanek itd. :D
poprasowałam bluzeczki koszulki i trochę sukienek... jeszcze reszta sukienek spodenki body i śpiochy...ale duuuzo tego wiec pewnie jeszcze ze trzy razy bede do tego podchodzić :P

starszaki dopiero posnęli.. chwila ciszy i spokoju :)

U nas dzisiaj jakieś 35 stopni było w ciągu dnia..masakra jeszcze teraz na dworze jest jakieś 30.. Ugotować się można :(

Prasowanie jak zwykle nie zrobione..torba nie spakowana..

Trochę brzuch pobolewa.. Mam nadzieje ze to tylko tymczasowe

reklama
U mnie nie ma wymogow odnosnie ogolenia sie, ale wiem ze lekarze lubia zeby bylo ogolone co nie co :-D zreszta wydaje mi sie, ze po porodzie o wszystko lepiej jest zadbac jak jest sie totalnie ogolonym.... takze ja juz teraz jestem łysa, haha :D

bylam na USG! trafilam na tak udowna lekarke ze koniec - samo USG trwało blisko ponad 30 min!

Pola wazy 2446 gram :-D A skoro ja przytylam 3,5 kg to w praktyce oznacza o ile teraz nie przywale niewiadomo ile, ze bede szczuplejsza niz przed ciaza! :-D

Widziałam jej fałdki na karku - mega słodkie, zakochałam się :D do tego ma wielkie stopy - ponad 6 cm! :D Wychodzi na to, ze bedzie długa i cienka :P do tego podczas badania wyszlo, ze ma dobry sluch - bicie serca znacznie przyspieszylo po zrzuceniu na ziemie gruchawki :-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry