reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Anney miałam lekki niedobór ze 2 miesiące temu a teraz nie wiem jak jest.

Panikara ja niestety Ci nie poradzę. Z anemia nie ma żartów z tego co wiem więc musisz to skonsultować z lekarzem.

reklama
Borysiątko... to jest ten typ kobiety, z którą nie chciałabym mieć zanadto styczności... może po prostu od upału w głowie jej się poprzewracało?

ja będę miała wizytę 18.07 to podpytam, ale w poprzedniej ciąży ktg miałam tylko w szpitalu. Tak to lekarz słucha tylko serca przy usg a czynności skurczowej i tak chyba nie mam. To samo z wymazem, tutaj dopiero doczytałam, że będziecie miały robione. Muszę sobie popisać na kartce to wszystko. A i mam pytanie wasi mężowie dostają L4 na was po porodzie od lekarza prowadzącego czy ze szpitala?

Borysiątko to faktycznie mądrością się matka wykazała...
Jeśli chodzi o gbs to ja w karcie ciąży mam zapisane że trzeba zrobić między 35 a 37 tygodniem.

Ja miałam już pierwsze ktg robione na ostatniej wizycie w 34 tygodniu, następna wizyta w środę więc może znowu mnie połączą

Ja ktg miałam jak leżałam w szpitalu. Pewnie niedługo też już będe miała i tu moje pytanie. Chodzę na NFZ do lekarza i prywatnie. Od lekarza z NFZ dostane pewnie skierowanie na ktg do szpitala w ktorym nie chcce rodzic.Ten do ktorego chodze prywtanie nie ma umowy z NFZ i w zwiazku z tym jesli bede chciala miec ktg w szpitalu w ktorym chce rodzic bede musiala placic 40 zl za akzde ktg.
I tu chce sie upewnic. Chyba lepiej zapłacić i już miec te ktg w tym szpitalu gdzie bede rodzic co?

Mi lekarz mówił że w 37tyg robią ktg, u nas w przychodni na dole, a na piętrach oddział ginekologiczny. Przed każdą wizytą położna mierzy ciśnienie, waży, sprawdza tętno dziecka i wywiad i z automatu w 37tyg jak się przyjdzie to robią ktg a potem do lekarza odrazu i on robi usg i badanie.
Borysiatko myślę zeże chyba lepiej zapłacić bo pewnie odczytu z ktg nie dadzadadzą ci tylko zostanie w szpitalu.

reklama
Do góry