reklama

panikara
Fanka BB :)

ja będę miała wizytę 18.07 to podpytam, ale w poprzedniej ciąży ktg miałam tylko w szpitalu. Tak to lekarz słucha tylko serca przy usg a czynności skurczowej i tak chyba nie mam. To samo z wymazem, tutaj dopiero doczytałam, że będziecie miały robione. Muszę sobie popisać na kartce to wszystko. A i mam pytanie wasi mężowie dostają L4 na was po porodzie od lekarza prowadzącego czy ze szpitala?

maartuszkaa89
Borysiątko to faktycznie mądrością się matka wykazała...
Jeśli chodzi o gbs to ja w karcie ciąży mam zapisane że trzeba zrobić między 35 a 37 tygodniem.
Ja miałam już pierwsze ktg robione na ostatniej wizycie w 34 tygodniu, następna wizyta w środę więc może znowu mnie połączą

Jeśli chodzi o gbs to ja w karcie ciąży mam zapisane że trzeba zrobić między 35 a 37 tygodniem.
Ja miałam już pierwsze ktg robione na ostatniej wizycie w 34 tygodniu, następna wizyta w środę więc może znowu mnie połączą
Borysiatko
Ja ktg miałam jak leżałam w szpitalu. Pewnie niedługo też już będe miała i tu moje pytanie. Chodzę na NFZ do lekarza i prywatnie. Od lekarza z NFZ dostane pewnie skierowanie na ktg do szpitala w ktorym nie chcce rodzic.Ten do ktorego chodze prywtanie nie ma umowy z NFZ i w zwiazku z tym jesli bede chciala miec ktg w szpitalu w ktorym chce rodzic bede musiala placic 40 zl za akzde ktg. 
I tu chce sie upewnic. Chyba lepiej zapłacić i już miec te ktg w tym szpitalu gdzie bede rodzic co?

I tu chce sie upewnic. Chyba lepiej zapłacić i już miec te ktg w tym szpitalu gdzie bede rodzic co?
Mi lekarz mówił że w 37tyg robią ktg,  u nas w przychodni na dole,  a na piętrach oddział ginekologiczny.  Przed każdą wizytą położna mierzy ciśnienie,  waży,  sprawdza tętno dziecka i wywiad i z automatu w 37tyg jak się przyjdzie to robią ktg a potem do lekarza odrazu i on robi usg i badanie.  
Borysiatko myślę zeże chyba lepiej zapłacić bo pewnie odczytu z ktg nie dadzadadzą ci tylko zostanie w szpitalu.

Borysiatko myślę zeże chyba lepiej zapłacić bo pewnie odczytu z ktg nie dadzadadzą ci tylko zostanie w szpitalu.
loveboiled
Hmm ja odczyty z ktg mam w swojej karcie ciąży.. Nie wiem jak w PL

reklama

ewelinka12
ja mam ktg jutro w szpitalu i gbs