reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej, jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić. Ale w skrócie napiszę co u mnie. Opuchnieta jestem niemilosiernie, stopy, twarz, łydki, dłonie. I po nocy nie przechodzi;/ Ledwo chodze tak nogi bolą i palą;/ Chyba odszedł mi czop... Jutro idę do gina na NFZ to bede wiedziala. Poza tym jest mi mega gorąco;/

reklama
Ja właśnie też zauważyłam że mam twarz spuchniętą. Aż ani jednej zmarszczki nie widać [emoji12] Ale na szczęście nogi lepiej niż się spodziewałam w takie upały. Jestem właśnie na pobraniu krwi i pójdę przy okaokazji sprawdzić czy nie zwolnił się jakiś wcześniejszy termin na usg. W końcu wakacje są to może ktoś odwołał [emoji16]

Co za noc.. Nasz synek od miesiąca nie chce spać w swoim pokoju, ucieka z łóżeczka. Przychodzi do nas, rzuca sie po całym łożku i nikt juz nie śpi. Dziś juz Go postanowiłam odnosić i jakoś usypiać, bo M biedak ledwo żywy od nawału pracy, a mniej sie dostaje w brzuch kopniakami lub z główki. Jak juz o 3 zasnęłyśmy to za 1,5 h rozpętała sie taka burza,ze nie mogłam zabrać prania z balkonu. Na szcżescie Franio sie ńie obudzil.

a propo prania to mi zafarbowały białe bodziaki i muszę lecieć do rossmana szukac specyfiku na odbarwienie. Nie wiem kiedy sie zbiorę, bo podbrzusze i krzyż dokucza.

milego dzionka:-D

Anney i jak mdlosci sie uspokoily
Borysiatko wsolczuje opuchlizny ;/ trzymam kciuki za wizyte.

A mi sie mala jakos tak ulozyla ze jak leze to juz nie czuje parcia na pecherz (na szczescie bi wstaje raz tylko a nie co godzine ) ale jak wstane to takie parcie nagle mam ze zawsze sie boje czy zdaze haa
W dzien jak siedze tez nie czuje ale jaj wstaje to okropnie mimo ze bylam chwile wczesniej.

Anney cos bylo o mdlosciach przy skracajacej sie szyjce :D
Moja biedna sie burzy boi :( tak sie muotala po brzusiu jak zaczelo wiac i grzmiec :( chyba ponad 2h :( i w ogole jakis taki brzuch mam dziwny, dlugi a waski i jakby mniejszy :o

No to parcie na pęcherz to fakt - uciążliwe. Dzisiaj w nocy się zerwałam i myślałam że nie dobiegnę do WC. Aż tak mi się jeszcze nie zdarzyło :D

Poza tym to bolą żebra z prawej strony po nocy - jakby ktoś mnie pobił (mały diabeł).

Opuchlizny tylko ciutek :-)

Magdus moze mala w kanal weszla ?

Kruszka wspolczuje nocy ;/
Mij Emis spi w lozeczku obok naszego kozka bez jednych szczebelek wiec jak sie budzi to tylko go przytulam i staram sie by zostawal w swoim lozku.. ale zastanawiam sie jak to bedzie jak sie mala urodzi .. bede wedrowac z jednej do drugiej strony lozka.. boje sie ze obudza sie na raz i ani jednego ani drugiego nie bede mogla uspac.. a w nocy czesto jestem sama eh

Akuku wiem, ze masz obawy, ale juz mialas babli z taka sama roznica wieku i dalas rade! Bedzie wszystko dobrze, samo jakos wyjdzie zobaczysz :tak:
Moze, nie wiem.... Czasem mam wrazenie ze w podbrzuszu rusza glowka, ale rownie dobrze to moze byc ramionko albo cos... Wczoraj jak siedzialam to tylko napierala na pecherz i napierala i tylko posikiwalam :-D Dzieki bogu istnieja wkladki :-)

reklama
Magdus no tak ..taka sama roznica.. ale m byl w domu na noc a teraz na nocki pracuhe a w dzien odsypia.. czyli bede z nimi wiekszosc czasu sama..
Dodatkowo dochodzi mi szykowanie chlopcowa do szkoly lekcje itd..
No i jak Viki sie urodzil to m wstawal do Alexa.. druga sprawa Alex spal juz w swoim pokoju i przewaznie przesypial nocki. Takze boje sie jak nie wiem ;)
Ale to kazda z nas sie boi zapewne ..niezaleznie czy to pierwsze czy kolejne dziecko..zycie obroci sie do gory nogami ;) moje juz 4 raz haha.

Ja jeszcze mam stresa bo chcialabym byc juz spakowana i miec posprzatane .. a tu znowu szqfy nie przyszly..reszta nie ogarnieta i taka proznia ah.
I znowu w dzien nie mam jak robic bo m odsypia nocke wiec musimy byc cicho.. i tak mijaja dni.. ah jej ;)

Mala mi wczoraj vhviala wyjs lewa strona brzucha ! No tak sie wypiela ze myslalam ze pekne haha.

Do góry