reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ja mimo wszystko bym co jakiś czas sprawdzała co ile się pojawiają nawet jeśli jeden krótki drugi długi, czasami skurcz to skurcz ;) ja podobno miałam a ich nie czułam wcale :D
W ogóle jestem zaskoczona że można mieć skurcze np kilka dni przed porodem, ja znam poród o taki: twardy brzuch od 3. w nocy, o 6/7 na porodówkę z nieodczuwalnymi skurczami i świetna zabawa do 10 00, szyjka rozwiera się w tym czasie do 6cm, pozniej zaczyna się pod górkę i rozewrzeć się bardziej nie chce przez ponad 1,5h, położna się lituje i przebija worek, wody odchodzą, kilka chwil i o 12 45 bąbel na świecie. Taki poród znam, gdzie do 10 00 się opowiada kawały a skurczów się nie czuje...widzę, że wiele muszę się nauczyć haha :D

hehehe Anclikowa, oj wiele, wiele... tez byma tak chciala... ja mialam odrazu taki e pożadne spinanie brzucha co 5 minut potem co 3, te co 3 dluugo sie trzymaly i przerodzily sie w skurcze...

Ja też juz chyba sama bym nie wiedziałą co zrobic, jedyne co trzeba wierzyc przeczuciu, ale nie ma co porownywac porodow, bo jak ciaze rozne tak obstawiam ze porody tez...

mnie sie wydaje, ze zawroty glowy, takie buchy goraca, szybsze bicie serca i puls podwyzszony.

A co sie dzieje love?

Zmierz sobie puls. tylko mierz na szyi nie na nadgarstku.

Edit:

to z neta na szybko

Objawy, które mogą zwiastować nadciśnienie:

• bóle głowy w rejonie potylicy, zwłaszcza po przebudzeniu
  • mroczki przed oczami
  • zawroty głowy
  • szumy w uszach
  • pulsowanie w skroniach
  • zaburzenia widzenia
  • krwotoki z nosa
  • bezsenność
  • rozdrażnienie i impulsywność
  • zmęczenie poranne
  • uczucie zbyt mocnego bicia serca
  • zasłabnięcia
  • bóle zamostkowe
  • duszności
  • potliwość
  • chrapanie
  • nadmierna męczliwość

Ostatnia edycja:
Lilija marzy mi się nie poznać co to poród trwający 68h jak u Anney jeśli dobrze kojarzę...

Liczę, że po 4kg bobasie wszystko jest trochę bardziej udrożnione i drugi poród będzie taki sam albo łatwiejszy :D

Anciikowa życzę Ci żeby i ten był taki lightowy![emoji4]
Loveboiled jedź niech sprawdzą stan rzeczy.
Uff chata wysprzątana, ja zadowolona [emoji16] Obyśmy tego w dwa dni nie doprowadzili do punktu wyjścia [emoji12]
My jutro jedziemy na zakupy i po wózek [emoji7] a później na grilla do męża siostry. Bardzo mnie to cieszy bo w taki upał nie widzi mi się stać przy garach [emoji6]

Love co się dzieje? Martwisz mnie kobieto!!!

Jutro ciężki dzień, czeka mnie pożegnanie z moim 8latkiem jadącym pierwszy raz w życiu na obóz i...ciężko mi z tym :( będę ryczeć jutro :( idę więc spać, co by jutro ogarnąć wszystko i wyprawić malucha ech...
Dobrej nocy mamuśki, Love a Ty sio na porodówkę! ;)

reklama
Do góry