reklama

Sierpniowe mamy 2015

anney mi tez gaz pomagal ale tylko do 5cm, potem skonczyla sie ta wielka butla, tak jak piszrsz pomaga w oddychaniu ale bol mi nie znikal, latwiej tylko bylo przetrwac
DoklasnieZ przetrwać tylko.

Nie wiem czy jest cokwoek oprócz zzo, conusmiezy bol totalnie.

Wiec, jaki jest sens brania czegoś mocno oglupiajaxego, jesli nie bedzie miało
To i tak efektu totalnego odcięcia.

A co z momentem gdy dziecko juz sie urodzi? [emoji2]

reklama
Lunera bo to prawda, to ze z rodzina najlepiej za zdjęciach.. W większości przypadków, w kazdej rodzinie sa jakies większe czy mniejsze problemy niestety.. Ideały istnieją chyba tylko w filmach..

Kruszka przypomniałaś mi moja mamę.. Ona tez do mnie zawsze ze wszystko robię złe, ze nic mi nie wychodzi.. Jak cos upiekłam albo ugotowałam to nie było ze o jakie dobre, tylko to czy tamto mogłaś inaczej, a czemu tego nie dodalas.. Jak sie wyniosłam i zamieszkałam z m to sie okazało ze umiem gotować tyle rzeczy i wszystko "da" sie zjeść.. I moja mama "o matko ty umiesz rosół gotować" itp.. No w szoku była ze sobie radzę bo przewaznie byłam łamaga i leniuch wg niej.. I nie powiem ze nie odbiło mi sie to na psychice, bo odbiło.. Do tej pory nie zniosę jak ktos np patrzy jak gotuje bo zaraz mi sie wydaje ze cos sie dowiem ze jest złe, i cieżko znoszę krytykę wlasnie przez gadanie mojej matki z młodości.. A tata zawsze i do tej pory jest za mną.. Jestem córeczka tatusia nie zaprzeczę.. Jak miałam problemy w szkole to zawsze do taty szlam sie wygadać i zawsze mi doradził a matka nic.. Ale Hm było minęło no..

Co do tej paczki dzis po pracy nie zdarzyłam bo moja poczta do 5, jutro znowu mam usg po pracy wiec tez nie zdarze, w środę tez.. Fuck jak na złość no ! Dopiero w czwartek.. Bo dodzwonić sie do nich do graniczy z cudem, po za tym tak taka Murzynka siedzi (nie żebym cos do miała do czarnoskórych) ale franca leniwa jest okropnie i tak zaciąga ze za Chiny nie moge jej zrozumieć i cieżko mi sie z pipa dogadać.. A u nas zadko kiedy wysyłają za podpisem, misi byc cos naprawde wartościowe np powyżej jakiejstam kwoty.. A tak to oni sami pod drzwiami skanują tylko sobie czytniku ze dostarczono i tyle.. Noi weź mu udowodnij ze zostawił.. A tu nie ma ogrodzeń wokół domów tylko wszystko "otwarte" wiec każdy ci moze podejść i cos zwinąć spod drzwi.. Ale no bez jaj, nigdy mi paczki nie ukradli..:/ musze czekać do czwartku z ta poczta bo jak pisałam nie rady wcześniej.. Ale juz mam nerwa i nie wiem jak doczekam.. Myślałam ze gość co wysyłał jakos to ubezpieczył bo to ponad 100 kosztowalo.. Jak mojemu powiem to dopiero sie wkurzy.. Moze jego na ta pocztę wyślę bo on ma bardziej gadane.. No ale on tym bardziej na tygodniu rady nie da tam podjechać.. Buuu [emoji24][emoji24][emoji24]

Ja dostałam przy porodzie przy 5 cm dolargan/pentydyne i uratowało mnie to. Dwie poprzednie nocki nie spałam przez skurcze i dopiero po tym dolargania zasnęłam... Gdy sie obudziłam miałam już skurcze parte i 8cm. Nie wiem co by było gdyby mi wtedy tego nie podali. Pozatym miałam przy partach gaz. Niektóre kobiety piszą, ze po tych znieczuleniach czuja sie zle. Ja czułam sie wspaniale. Może byłam troszeczkę senna, ale nie zauważyłam pozatym żadnych skutków ubocznych. Teraz nie wiem jak będzie... To sie okaże w praniu ;) zawsze mówiłam, ze nie chce epiduralu, ale teraz jak pomyśle o tym bólu to sie zastanawiam.

Macie jakieś sposoby zeby w momencie rozpoczęcia porodu/skurczy przyspieszyć rozbieranie sie szyjki? Ostatnim razem trwało to u mnie potwornie długo.

A ja nie wiem nawet czy u mnie jakos gaz daja.. W sb moze sie dowiem bo mam spotkanie takie dla rodzących w szpitalu, z jakimiś ćwiczeniami itd i maja o porodach opowiadać..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry