reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzzi trzymam kciuki, teraz czas na Ciebie :-)

Panikara trzymaj się dzielnie, to już dziś!!!!!

Akuku chłopcy pewnie się szykują na przyjęcie małej królewny, ta to dopiero będzie miała dobrze , 3 starszych braci - super!:-)

reklama
Ala chlopcy sie szykuja do szkoly wlasnie ;)

Dzwonilam do domu i teraz chyba m zlapalo.. ale w szpitalu polozna kreci nosem wiec ja juz whjde do domu. Jak mialam sie zaraziec to sie zarazilm bo m wczoraj u mnie byl.

Akuku, kurczę troszkę dużo spadła. Moj przez tydzień 100g spadł ale on je jak smok. Poczekaj na nawał to mała szybko nadrobi. Może narazie mało mleczka masz. Moj przez pierwsza dobę nic nie jadł a potem potroszku więcej i więcej... Nie martw sie na zapas.

Może będziecie sie śmiać, ale ja zaczynam w to wierzyć, ze jak mama jest spokojna to dziecko tez jest spokojne. Z moja starsza to trzęsłam sie jak pieluchę przewijakami i martwiłam sie każda kupa albo jej brakiem... Itd itp... Teraz jestem ostoja spokoju. Nawet jak przy kąpieli mały wpadnie w furię i zacznie krzyczeć na cały dom to ja jestem spokojna i szybko sie uspokaja. Kurde to moje drugie dziecko jak narazie to anioł... Tak ładnie spi i umie odbijać !! Starsza nie umiała odbić (a może raczej ja nie umiałam jej odbic) i przez to ulewala strasznie. To było zamknięte koło.. Karmienie, karmienie, ulanie, kupa, karmienie, ryk, ulanie;)
Gdyby tak było już zawsze byłabym chyba najszczęśliwsza mama na swiecie.

Akuku jak bedziesz miala mleko mala szybko nadrobi.

Amor ciesze sie ze u was tak ladnie wszystko sie uklada.

Ja to chyba jakas niedorobiona jestem i narazie jakos nie ciesze sie z maciezynstwa. Dolki mnie czasem dopadaja straszne.
Nie tak to mialo wygladac...
Ja wiem ze to wszystko z niewyspania.

Amor a wazyli malego w 3 dobie ?
Bo ja dzis mam juz cycki jak doniczki ale dalej mleko leci powoli..caly czas siara i poblokowane kanaliki. W domu bede rozgrzewac zeby zatoru nie dostac. Zwaza ja w 5 dobie w domu i wtedy zobaczymy czy dalej spada czy juz wzrasta waga.

Emilka mi nie zwazyli w 3 dobie a w 5 mial maly spadek.
Tylko ja go dokarmialam mm bo plakal bardzo jlbo u mnie nic nje lecialo przez 5 dni..

Amor bo spokojna mama to spokojne dziecko !

Dzięki dziewczyny za kciuki! Przydadzą się [emoji4]
Rano zbadała mnie pani doktor i powiedziała że ona proponuje próbę oxy. Szyjka dziś już mieści na ścisk dwa palce. Właśnie podłączyli mnie na 15 min pod ktg i zaraz oxy. Mam skurcze mocniejsze niż wczoraj, ale dużo rzadziej i cały czas jak okres bolą. Mam tylko 20 % baterii i wspólną ładowarkę z mężem, którego wysłałam do domu żeby odespał.
Generalnie jeśli chodzi o decyzję lekarzy o oxytocynie to wydaje mi się, że boją się, że Aleks taki duży i chcą uniknąć cc. Do tego było wolne łóżko więc mnie wzięli.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry