reklama

Sierpniowe mamy 2015

Padam na twarz... W nocy prawie 3 godziny walczyliśmy z bączkami [emoji17] Na dodatek w dzień nic nie spał więc mój wczorajszy zły humor chyba dziś nie będzie lepszy... Teraz go karmię i mam nadzieję, że jeszcze trochę pośpi.

reklama
U nas noc ok, ja wstawałam o 2 a m budziłam o 5 ale chyba ostatni raz bo jak on ma ogarnąć małego to jeszcze mniej śpię. Mleko robi z 10 min a Szymek się drze, pieluchy nie potrafi znalezc ehh cały dom pobudził. Teraz odsypiają chłopaki a dziewczyny zaraz na zakupy jadą żeby odreagować. Mam rozmiar mniej niż przed zajściem w ciążę więc jadę poszaleć w sklepach ;-)

Dziewczyny pomocy!!

Byłam już u pediatry, konsultowałam z położną, ale chce znać też waszą opinię... nie mogę na mojego synka patrzeć bo mi serce pęka... co wg was to jest i jak mu pomóc?

0.jpgIMG_20150917_095724.jpg
Drugie zdjęcie jest z przedwczoraj, a pierwsze z dziś, niby mu trochę schodzi, ale i tak ma tego od groma...

Jeszcze na dodatek ma oczka dziś mega czerwone i jakby opuchnięte. Buuuuuuuuuu , jak mu pomóc?

Załączniki

• 0.jpg
    0.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 83
  • IMG_20150917_095724.jpg
    IMG_20150917_095724.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 78
Wg mnie trądzik niemowlęcy. Też mamy. Musi samo przejść do 3 miesiąca. Lekarze mówią, że tego się nie leczy, bo dziecka to nie boli ani nie swędzi.

Ostatnia edycja:
Hej

Lilija nie mam zielonego pojecia. A lekarz co powiedzial?

Zuzzi wspolczuje nocki

Panikara udanych szopingowych lowow[emoji3][emoji3][emoji3]
Ja tez sie musze wybrac ktorego dnia. Moze wykorzystam ze sa rodzice i mama ze mna pojdzie zyby Hugo ponosic w razie w[emoji3]

U nas dzisiaj nocka nienajgorsza. Pobudka o 24.40, 4, 6.30 i wstalismy o 8.

Blerka, Lucera co do hugowego zasypiania na noc to on chyba wieczorem po kapieli pptrzebuje cisze i spokoj. Ide z nim do naszej sypialni, daje cyca i jak jest spokojny odkladam do lozczka i wlaczam kolysanke ktora gra niana elektroniczna i wychodze. Po jakims czasie wchodze znowu wylaczam muzyke, jesli jest niespokojny to biore w ramiona i tule czy daje cyca albo obwijam w chuste bambusowa i znowu do lozeczka i wychodze. No i od kilku dni zasypia sam.

Pamietam ze Maje tez jakos w tym okresie uczylam zasypiac sama w lozeczku na noc. Tylko ze na poczatku z nia siedzialam w pokoju az do jej zasniecia a z czasem zaczelam wychodzic.
A Hugo zostawiam od razu samego i moge w spokoju zjesc kolacje i kuchnie ogarnac. Wczesniej usypialam go w salonie gdzie za cicho nie jest i byly akcje bo darl sie strasznie i bardzo ciezko bylo go uspac. Jak zasnal to zostawialam go w koszu w salonie i po ok 30 min sie wybudzal. A twraz zasypia i budzi sie dopiero na karmienie po ok 3 godzinach.

Ale ok 19.30-20 robi sie strasznie marudny i placzliwy i mamy sie z nim troche...

Lilija a ma to tylko na buźce? Dla mnie pediatra powiedział że trądzik jest często mylony ze skazą białkową, najczęściej pojawia się ok 3 tygodnia i w granicach 2-3 miesiąca sam zanika. W przypadku trądziku skóra jest gładka i pojawiają się na niej pryszcze, jeśli skóra jest brzydka (sucha, popękana) to raczej zmiany alergiczne lub atopowe zapalenie skóry, które jednak obejmują większą część ciała niż sama buzia

Lilija - dla mnie też trądzik.

Cina- może to faktycznie zależy od bodźców... dziś spróbujemy...

Leoś padł wczoraj wcześniej niż zwykle więc w nocy było inaczej. Zasnął po 20... pobudka na cyc 23, 3 i o 5 marudził, Piotrek się nim zajął i po pół godziny spał. Teraz Chłopcy dosypiają, a ja mogę w spokoju zjeść śniadanie :) Leoś jak czuje mnie blisko to śpi duo lepiej. Jest na tyle cwany, że ciągle szuka mnie dłonia, stopą, buzią... więc przy zasypianiu jest mama, a jak mamie pęka pęcherz to taka się podkłada w identycznej pozycji następuje szyba wymiana ciał i Leon się jeszcze nie orientuje, że Go kantujemy ;)

W h&m jest promocja. Za przyniesienie starych jeansów (obojętnie jakiej firmy) dostaje się 20 % zniżki na nowe :D
też dziś idę... ja mam rozmiar jak przed ciążą i wszystko stoi... muszę zacząć ćwiczyć...

Cześć dziewczyny

lilija jak dla mnie to trądzik niemowlęcy.

Jest sukces, w nocy się budzimy nie częściej niż co 2h :) a po kąpieli śpimy aż 3h :)
Ogólnie jestem wykończona fizycznie i psychicznie.. czasami mam dość, jak ja się cieszę, że mój mąż dostał opieki nad nami 3tyg od wyjścia ze szpitala a ma jeszcze nadgodziny to idzie do pracy dopiero 30.09 :) a ma jeszcze 2tyg urlopu do wykorzystania :)

Ogólnie córcia coraz ładniej w nocy śpi..a w dzień jest jeszcze walka na siłę, żeby chodź trochę spała.

Pozdrawiam dziewczyny, miłego dnia :)

Martuszka, wyskoczyło na ładnej buźce, nagle i praktycznie od razu z taką siłą. Najpierw konsultowałam z polożną bo akurat tego dnia miałam wizytę patronażową, a na drugi dzień udaliśmy sie do pediatry. Obie stawiają na trądzik niemowlęcy, ale nie wykluczaja też skazy, t jednak ma sie okazać dopiero za jakis czas. Tradzik jest na głowie ale też troche na ramionach i szyi. Dostałam maść robioną w aptece z witaminami. Jak po kilku dniach nie zejdzie to prawdopodobniej zakaz cyca i mleko modyfikowane wjedzie :-/.

Czy któraś stosuje espumisan? Jak dawkujecie i czy przed kazdym karmieniem?

Blerka hahah nieźle go kantujecie hahah, ale serio to najlepiej szybko go oduczyc bo poxniej bedzie problem.

cina to coraz lepiej wam idzie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry