reklama

Sierpniowe mamy 2015

Beata nie mam własnie pojęcia! Rozpytał mnie , pomacał, pobrał krew. Wizyta 7 minut, bo sprawdzałam po wyjściu. Zapytałam go że jak to wszystko? A on,że nie widzi abym miała tarczyce, musimy poczekac na wynik badania krwi, OK może ma racje,że z krwi wiecej wyczyta, ale za 400 zł? Eh....

reklama
joohoosek ja chodze i prywatnie i na NFZ. Dla siebie mam jedna kartę ciąży i u lekarza prywtanie, który jest głownym prowadzącym:D mam kartę i na NFZ też. I lekarz prywatnie i ten na NFZ powiedział, że on nie odbiera to za nic złego. Ten prywatny mówi, że rozumie, że kobiety tak robią, żeby niepłacić za niekótre badania a ten na NFZ też się nie dziwi, że kobiety chodzą prywatnie bo tu w naszych okolicach tzreba ponad 2 tyg czekac na USG.
Co do najlepszych lekarzy. Moja znajoma zapisała sie do najlepszego w okolicy. Wyszło tak, że wizytę ma czasem nawet o 22. I wcale nie jest ostatnia. Dla mnie to chore i dziwie się, że kobiety się na to zgadzają....

Little dobrze że już jesteś po. Teraz odpoczywaj!

Lilija hmmmmm 400 zł, ładnie. Ja mam problemy z tarczyca, pierwsza wizyta trwała 40 min (trafiłam na super endo), lekarz sprawdził wszystko, nie tylko szyję ale też włosy (czy wypadają) czy mam suchą skórę na lydkach, kolana, łokcie i stwierdził że wyniki krwi to nie wszystko zawsze przy podejrzeniu choroby trzeba zrobić usg (wyniki miałam nawet ok a na usg zmiany zapalne wyszly spore) i za wizytę zapłaciłam 150zł

little teraz to już tylko dobrze będzie...!

cinamona przykra sprawa :(

yoohoosek ja chodzę do lux medu i prywatnie włąśnie dlatego, że w lux medzie nie ma już takiej dobrej opieki jak kiedyś, a mam zaufanego innego lekarza... mam 2 karty ciążowe, a badania wykonuję jedne i pokazuję u drugiego wyniki, aby nie musieć chodzić 2 razy. na pewno lekarz nic nie powie, że robisz badania np. w lux medzie i mu zanosisz - jednak tam (przynajmniej dla mnie) jest większy komfort robienia badań (bez kolejek większych, przepychanek itp. niż jak kiedyś na nfz chodziłam). myślę, że spokojnie możesz dwóch lekarzy odwiedzać.

Kochane dziewczyny, jestem juz po wizycie, wszystko dobrze, dzidzia zdrowa wg usg dzis jest 14tydz 4dzien i bobas obrocil sie pokazal plecki, piastke i poszedl spac i nie chcial sie mamusi i tatusiowi pokazac ma 8,4 cm :) ale nie wiadomo czy wymarzona dziewczynka czy chlopak:) jestem prze szczesliwa i wam wszystkim zycze udanych wizyt :)

Hej Bąki!

Gratuluję udanych wizyt!
Little, Anney - odpoczywajcie...

Dziołchy, powiedzcie mi: czy pijecie normalna wodę niegazowaną czy dla przyszłych mam? Pytanie może głupie ale ja wypijam ponad 2 litry dziennie i zastanawiam się czy taka zwykła jest ok...

reklama
Ja tez pije malo.. Gazowane napoje odrzucilam jak tylko sie o ciazy dowiedzialam, soki tez rzadko pije.. Jak jestem na miescie to z reguly kupie sobie wode smakowa ale w domu to przewaznie jakies herbatki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry