reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ciemieniucha to taka gruba łuszczyca się skóra (jakby skorupa) powstaje głównie na czubku głowy. Niektóre dzieci mają inne nie.

Lepiej nie moczyć. Jak się zachlapie to dokładnie osuszyć. I odpadnie. U jochy tydzień to zajęło. Co do kąpieli to ja tak jak Akuku. Odczekać kilka dni.

reklama
Akuku tor piekny jak zawsze :-) a jaki smak?
Poducha ktora polecasz fajnie wyglada. Jak bede szukac to pewno podobna mam nadzieje ze tu gdzies dostane.

Ja tez chyba będę szukać poduchy.. Ta mniejsza co akuku dawałas to moje koleżanki dla maluchów polecają, do pierwszych "posiadanek" i lezenia na brzuszku w poźniejszych msc..

Tort piękny.. Moja mama swego czasu piekła wspaniałe rzeczy, moje dzieciństwo to były pyszności :) pachniało prawie co tydzień hehe ale potem ja cos natchnienie i smak opuścił i przestała :/

Lucalew bialy biszkopt krem waniliowy i domowej roboty fruzelina truskawkowa :)

Bunia nie powinno sie dziecka sadzac puki samo nie potrafi utrzymac sie na siedzaco..choc najlepiej sie qstrzymac az samo usiadzie choc z tym juz ciezko.
Mozna dziecku kregoslup nadwyrezyc.
Mowie to ja mama ktora nieswiadomie pierwsze dziecko poduchami okladala ... na szczescie zadko i szybko sam siadal.
A z lezeniem na brzuchu to nie wiem jak na tej poduszce ?
Moj emis kochal na brzuszku lezec i spac ..przesypial cale noce ale tylko na brzuchu...

Olka ja tez czekam na zdjecie..ja sobie tez zrobie.. tzn brzucholowi wielkiemu ;)

Ja taka poduche podkladalam za plecki synkowi jak jeszcze się często do tylu przewracal podczas siedzenia żeby się nie uderzył i z takiej pozycji tez mu było łatwiej usiąść bo nie leżał całkiem płasko.. Ale mój synek ogulnie późno opanował siedzenie, miał jakoś 9 miesięcy.. Raczkowac zaczął po roczku a chodzić zaczął jak miał prawie ze juz 16 miesięcy skończone.

Cześc dziewuszki, spać nie moge! Ostatnie 3 noce to koszmar albo nie mogę zasnąć albo jak już padnę i w 5 minut odlecę, to obudzę sie w nocy ze 2 razy i przez godzinę będę sie przewracać z boku na bok! Tragedia... Dodatkowo Dziś czytałam,że w 3 trymestrze jeszcze bardziej chce się siusiu, wtedy to chyba spać mi sie nie będzie opłacało iść :-/ buuuu.. W dziń z koleii jeszcze ani razu od kiedy jestem w ciąży nie drzemałam.
Mój Mż poszedł do pracy, a ja ogladam jakis program o chorobach wenerycznych na Polsat Cafe. Tak sobie myslę,że ludzie to zwierzęta do potęgi i najsilniejsza moc która nimi kieruje to popęd seksualny ;)

reklama
Lilija ja z zasypianiem nie mam problemu ale tez w nocy często się przewracam z boku na bok, a to na brzuch a to na plecy i nie mogę sie wygodnie ułożyć. Mój tez na nocce, dziecię dopiero co usnęło.. I mnie tez juz zmęczenie łapie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry