reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

kochane czy ktores z waszych dzieci przechodzilo rumien zakazny, zaczynam swirowac bo synek dostal czerwone poliki nos i brode... i od kilku dni meczy go katar.. mnie az wszystko swedzi na sama mysl.. tymabrdziej ze tez czuje sie przeziebiona od kilku dni ... a w ciazy to niebezpieczne..:no:

reklama
akuku, to okrpne.

powiem ci,ze moj mlodszy nieraz nawet teraz ma problem ze zjedzeniem calego obiadu.
i zal mi go, jak ma gdzies jesc meiso. jemu to w buzi rosnie normalnie i neiwiel osob to rozumie.
on zje 5 papryk, wielkiego ogorka, do tego galazke pomidorkow kokajlowych i 2 jablka, i jest szczesliwy. albo ziemniakow caly talerz z jajkiem i zsiadlym mlekiem.
ale dac mu rybe albo meiso.... placz :(
jak zrobie klopsy rybne, panierowane, to zje.
sery kazde (wieci epo kim to ma) i do tego pudelko winogron czarnych.
i widz ejak czasami sie stara zjesc troche miesa, a ma odruch wymiotny. na pawde nei wiem skad to sie u nas bierze, bo ja mam identycznie z ta roznica, ze uwielbiam ryby.
a mloy nawet doku slodkiego nei wypije tylko wode, albo wycisnie sobie sok z cytryny i doleje wody troche i takei kwasne pije. (moi chlopcy to sniadanie zimne sobie sami robia, od malego mieli swoja szafke i kanpeczki, tosty, sami robia. ja przygotowuje cieple jak chca cieple sniadanie, albo robie pasty jajecvne w przeddzien, a oni sobei sami kanapki zanim ja wstane :-D )

Anney oo kupie jogurtownice ;) wyslij mi jakies przepisy. Ale ci dobrze z misskkem z polski. A jak zamawiasz ze zamrozone przychodzi? Bo moze bym chociaz z rynku z polski kupila..eh
Ja jeszcze kupie sobie do robienia wlasnycb lodkw tez zdrowsze beda.
I mhsze wiecej przemasek dzieciom robic.
Mysle co by im robic na snack time do szkoly.. owockw nie chca bo nie maja jak biegac ahh.. bede myslec cos.
Anney super masz z ta zdrowa zywnoscia tam. Mozna zamowic u was ? Haa:) ja jestem taka zla ..bo chce jesc zdrowo a mam jakies scierwo... chlopcy alergiki.. eh

Ja tez sika. 3 razy na dzien i raz w nocy.. ale ja malo pije ostatnio;/

akuku, ja ma do miksera ostawke do robienia lodow i sorbety czy lodowy smietanowe najczesciej sami robimy, aczkolwiek czasami m przynosi jakeis rganiczne np salted caramel mniam!!!

jak zamawiam meiso? brat ubija, mrozi, ja zamawiam transport, mamy keirowce, ktory w ciagu 24h jest w uk. brat pakuje w babelkowe folie, recznik i do styropianowego pudla. otasmowuje, foliuje i jedzie. jeszcze mi sie nei zdarzylo,zeby sie po drodze rozmrozilo.
czesto owoce mrozone swoje prvywozi z czego robimy sorbety i koktajle.

Anney super ze tacy samodzielni i daja mamie rano pospac ;)
Moj Alex sobie sam platkkz mlekiem wieczorem robi i z tego tez zadowlona ie jestem ..mleko kozie ok... ale platki .. on jest taki statyc ny ze nie chce zmian.. bede mu co jakis czas mowila ze nie ma platkow i coraz dluzsze przerwy.. bo to zadne jedzenie...
Owsianke lubi ale wiadomo co wygrywa... zaluje ze moja wiedza kilka lat temu byla slabsza.. teraz tez nie jest super ale juz jakies pojecie mam i zmieniam po trochu ;)

Anney jaki mikser masz ? Kenwood moze ? Wlasnie dostawke chce kupic i sokowirowke do kenwooda..
Ja jak zamawiam paczke to kilka dni czekam niestety ;/
Jak ja bym chciala takie swieze mieso nie naszprycowane chemia aaah ;)

akuku, ja na snack time chlopcom daje owoce, kroje ogorka, papryke albo rodzynki.
a moze mus owocowy ich np zatrzyma na chwilke? :-)

nie akuku, kitchen aida. mam go juz 8 lat, kupilam sobei na urodziny :-) on juz przezyl nawet powodz i dalej dziala:-)

Anney robilam salatki owocowe.. i przynosili do domu bo oni chca biegac eh. Ale moze musy hm bede kombinowa .

reklama
Ja sobie kenwooda do tortow kupilam i zadowolona jestem ciekawe jak dostawki . Drogie sa ale coz.
W zeztawie bylo do tarkowania i nawet ziemniaki na placki zetrze.. surowki w 2 minuty gotowe ;) no i moge robic kilka rzeczy na raz.. i trzec i ciasto :)

Dobra ja mykam spac bo tez juz glod mnie lapie.

Do góry