reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Anney super ze tacy samodzielni i daja mamie rano pospac ;)
Moj Alex sobie sam platkkz mlekiem wieczorem robi i z tego tez zadowlona ie jestem ..mleko kozie ok... ale platki .. on jest taki statyc ny ze nie chce zmian.. bede mu co jakis czas mowila ze nie ma platkow i coraz dluzsze przerwy.. bo to zadne jedzenie...
Owsianke lubi ale wiadomo co wygrywa... zaluje ze moja wiedza kilka lat temu byla slabsza.. teraz tez nie jest super ale juz jakies pojecie mam i zmieniam po trochu ;)
wytresowani ;) haha. zartuje. ale ucze chlopakow z roznym skutkiem samodzielnosci, bo i maja swoim zonom pomagac, sami wokol siebie obrobic (tu temat rzeka sprzaaaaaataaaaaanieeeeeee :rofl2::rofl2::angry::angry::angry: dramat) i mamusie odciazyc ;-)
ale ze sprzataniem to serio dramat. szczegolnei mlodszy. gdzie stoi tam wsvystko rzuci. ale do innych prac, do gotowanie, do mycia lazienki to jest perfekcjonista. (nie onei go do mycia lazienki, tylko maja po sobie prysznic i zlew sprzatac, jak zabrudza) albo do odkurzania. ale wsvystko inne wlacvnie ze skkorka od chleba i banana, laduje tam, gdzie swiatlo nei dochodzi ;) jak pod lozkiem sprzatam.... o matko. cal atablica mendelejewa w rozkladajacych sie skorkach wszelkiej masci ;) wiec ostatnio ja to zostawilam i oni po szkole nurkowali. poki co poskutkowalo :-D
ciekawe na jak dlugo.

co do miesa, akuku, posvukaj u was farm z miesem, moze akurat bedvie jakies barvo organicvne.

reklama
Ja sobie kenwooda do tortow kupilam i zadowolona jestem ciekawe jak dostawki . Drogie sa ale coz.
W zeztawie bylo do tarkowania i nawet ziemniaki na placki zetrze.. surowki w 2 minuty gotowe ;) no i moge robic kilka rzeczy na raz.. i trzec i ciasto :)

Dobra ja mykam spac bo tez juz glod mnie lapie.
slyszalam,ze sa rewelacyjne wlasnie!

lec lec. spij dobrze kochana!

No będę musiala iść.. Tymbardziej ze nogi go cały czas swedza.. Od jakis 2/3 tygodni uzywamy do kąpieli oilatum ale nic nie daje..

kochane czy ktores z waszych dzieci przechodzilo rumien zakazny, zaczynam swirowac bo synek dostal czerwone poliki nos i brode... i od kilku dni meczy go katar.. mnie az wszystko swedzi na sama mysl.. tymabrdziej ze tez czuje sie przeziebiona od kilku dni ... a w ciazy to niebezpieczne..:no:

Love - ja jak byłam mała mialam rumień, własnnie kilka dni temu gadałam z mama odnośnie tego bo synek koleżanki miał ( ale tu lekarze nie do konca wiedzieli co to jest) Dali mu antybiotyk.

Z rumieniem to jest tak jak z każda cohrobą jak wysypało do wierzchu to już przechodzi. Jeśli ma temperature to możesz mu dać na zbicie gorączki. Jeśli go swędzi możesz poprosić o syrop na alergie to pomaga by nie drapac, nie koniecznie musi swedzieć. Ja jestem przeciwnikiem antybiotyku bo w tych rodzajach chorób musi wyjść do wierzchu bo można większa krzywdę niż korzyść wyrządzić.

Koleżanki synka wysypało w czwartek lekarze się nie wyznali, wróciła do innego w sobote a we wtorek już zaczęło schodzic.

Myśle, że warto iść do lekarza ale teraz już raczej nic nie poradzi bo zaraz samo przejdzie.
Nie koniecznie mam racje ale póki co moje diagnozy się sprawdzają

No będę musiala iść.. Tymbardziej ze nogi go cały czas swedza.. Od jakis 2/3 tygodni uzywamy do kąpieli oilatum ale nic nie daje..

A na oliatum może byc najzwyczajniej w świecie uczulony. Ja jestem azs i moj Jocha też.
Ja to po oliatum jestem czerwona jak burak i joche tak samo kolor obsypuje.

Jocha po tysiącach wizyt u dermatologa pediatry używa przepisany przez niego cetraben ( parafine do kapieli i krem po )

reklama
Do góry