reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

akuku, moj m przywozi z marketu ryby.
ae iwes
z on kucharzem jest, wiec kocha to.
latem to my sami swoje pomidory i papryke mamy,
ziola mamy nawet zima swoje (jutro moge wam zdjecia zrobic)
jakie ryby? d
zikiego lososia, wiem,ze jest drogi, ale jest zdrowszy (a zaoszczedzamy duzo na smieciach i prvetworzonym jedveniu)
sole, c
zasami jak w pracy ma to dover sole (dosc czesto do hastings jezdzimy i m lowi z plazy- mistrzostwo swiata), baby squid, mussles, dorsza atlantyckiego. w tesco kupuje tylko jesli nie mam czasu podjechac do waitrose, a m nie byl na markecie i zawsze swieze.
moj m
zamawia z firmy organicznej granole, maki, makarony, wiec przynosi do domu kartoniki raz na 2tygodnie.
wedliny mam od brata
z polski, sam wedzi. mieso tez zamawiam soebi w polsce u brata, np. jednego cielaka, mrozony i co kilka tygoni przyjezzaja paczki do mnie, jeszcze zamrozone i jak potrzeba to facetom moim robie. ja osobiscie jem rzadko, bo mi mieso srednio przechodzi. to samo robie z ziemniakami i jablkami, ale zima nie, bo marzna w trasie.
to prawda, trudno jesc jest naprawde
zdrowo, wiec ocvywiscie oprocz mojego awokado, ktore kocham, jemy warzywa i owoce glowni sezonowe i wlasnie od rolnikow (m ma dostawcow organicznych do klubu- pracuje dla druzyny footballowej, wiec jedzenie pierwszej klasy)

o tej twojej
znajomej..... szok....nie jestem zaskoczona,ze przy takiej diecie chlopiec jeszcze nie mowi. moi tez jedza ogurty, ale ja mam jogurtownice i jedyne mlecvne produkty, ktore kupuje to wlasni emleko i serek homogenizowany, czasami twarog, ktory uwielbiam a sama nie bawie sie w robienie domowe.
zrobic fantastyczny jogurt domowy to 3 minuty pracy, 12h (przez noc) w jogurtownicy i 2h chlodzenia. wiesz co w nim jest, nie ma cukrow, syfow, gowien i jest przepysvny! jogurtownice mozna kupic os 12 funtow. dla mnie inwestycja warta kazego grosza.

reklama
Yoohoosek jak nie wiadomo w rybnym skad sa to ja proponuje te z biedronki dorsz atlantycki. Baltyckie ryby tez nie sa zdrowe ale napewno zdrowszy jest losos baltycki od tego norweskiego,oczywiscie raz na ruski rok nie zaszkodzi poprostu zjesc.

wlasnie slyszalam,ze biedronka ma calkiem niezle ryby.

w makro mo
zna zamowic sobei atlantyckiego tez.

wlasnie. co to sikania.
wiecie ze ja potraie sikac 3 ravy dziennie... moj syn starszy ma o samo. od urodzenia, pielucha sucha kilak godzin, a jak siknal to do szyji. teraz tez, ma 9.5 roku i potrafi sikac z zegarkiem w reku 2.5minuty. moj m raz go nagral, bo az nie mozna uwierzyc. ja mam o samo ;) a moj mlodsvy synek nie, on co 2h, a jeszcze popusci ;p

O nie. ...... Anney koniec o jedzeniu, bo mi tak w brzuchu burczy że Tomka zaraz obudze (a śpi w innym pokoju).
Ale bym zjadła takiego kwaśnego prawdziwego twarogu! !!!!!
Idę spać bo zaraz zjem poduszkę! !!!!!
Dobrej nocki :*

wlasnie moj m wyslal....

ot co...

[video=youtube;HsKl_14V868]https://www.youtube.com/watch?v=HsKl_14V868[/video]

Yoohoosek niestety duzo nie wiemy... ja to bym chciala sje na wies wyprowadzic... i miec gospodarstwo.. kury..swinki.. a tak ? To zmuszona jestem kupowa to co jest ..staran sie aybierac najzdrowsze.. ale pisac moga co chca ;(

Wiesz ja jej nie komentowalam nawet bo to jej sprawa... on krzyknie a ona musi wstac i mu buzi dac.. robi co chce..nie lubie tam z dzkecmi chodzic...sama na kawe ok..ale z chlopcami nie bo patrza..
I mowi kiedys jadl wzzystko a teraz nic.. ale co sie dziwic ? U mnie od malego bylo nie zje obiadu nie ma bajek..slodyczy itd.

Moi chlopcy dostaja cos raz dziennie..staram sie im to ograniczyc ale roznie z tym jest.. ja sie boje ze bedasie zucac na slodkie jak beda starsi wiec z jednej strony wole nie zabraniac calkowicie...
Ehh to wzzystko takie trudne jest...

reklama
Anney oo kupie jogurtownice ;) wyslij mi jakies przepisy. Ale ci dobrze z misskkem z polski. A jak zamawiasz ze zamrozone przychodzi? Bo moze bym chociaz z rynku z polski kupila..eh
Ja jeszcze kupie sobie do robienia wlasnycb lodkw tez zdrowsze beda.
I mhsze wiecej przemasek dzieciom robic.
Mysle co by im robic na snack time do szkoly.. owockw nie chca bo nie maja jak biegac ahh.. bede myslec cos.
Anney super masz z ta zdrowa zywnoscia tam. Mozna zamowic u was ? Haa:) ja jestem taka zla ..bo chce jesc zdrowo a mam jakies scierwo... chlopcy alergiki.. eh

Ja tez sika. 3 razy na dzien i raz w nocy.. ale ja malo pije ostatnio;/

Do góry