reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lucalew, tak jak Ci pisałam, moja lekarka powiedziała, że stężenia białka s i c w ciąży się zmieniają, wiec (wg niej) nie ma sensu teraz robić tych badań bo i tak wyjdą źle..... Najlepiej by było jakbyś się dodzwoniła do lekarki, bo nie chcę gdybać (a zupełnie się nie znam) ale to chyba normalne, że masz za niskie (?????)

reklama
Anney o tak, dzis krzyczalam z radosci do M ze koncze 16 tydzien. Ktosia juz nie szukam doplerem bo przykladam i odrazu juz slucham serduszka. Nie wiem czy czytalas opis mojego snu o wydluzajacych sie sutkach hahahah
A dzisiaj snilo mi sie ze urodzilam 2 coreczki jedna po drugiej bylam w ciazy i ze poszlam do lekarza po jakis dobrych 2 miesiacach od porodu a lekarz o gratuluje jest Pani w ciazy i bedzie synek i pokazuje mi pisiorka hahha Mowi dzis rano mojemu M o tym snie a on 3 oooo ja i sie smial hahha

I co miałam iść spać i jak zwykle kibluje przy kompie....... Robię porządek w zdjęciach (generalny, a od ponad roku po prostu zrzucam i nie sortuję) więc jest maaaaaaasakra!!!!!!!

A co do rybek to niestety, wszyscy zachwalają że zdrowe, a same widzicie jak jest. Panga fuuuuu, zresztą wszystko co Chońskie- wietnamskie fuuuuu (choć lubię pomelo nie jem ich, bo one też z Chin, więc pewnie świecą w ciemności), ale naprawdę ciężko kupić dobrą rybę. Serio u mnie w rybnym tylko pangi łososie i dorsze, jak pytam jakie dorsze czy bałtyckie, to pani nie wie. Może nad morzem albo w uk jakiś lepszy wybór, ale tu szkoda gadać :(

Yoohoosek dzieki i tak ze sie odezwalas, nic bede dzwonic dalej od jutra. Nie znam sie zupelnie wyczytalam tylko ze wolne bialko s jak jest obnizone w ciazy to moze oznaczac trombofilie czy jakos tak to sie zwie albo ze w ciazy zdarza sie ze wlasnie to wolne bialko s jest obnizone i ze to nic nie znaczy. Reszte wynikow mam w normie i te bialka s i c tez tylko to wolne jest ponizej normy.

Dziewczyny macie racje ;) na sCzescie moje dzieci zjedza mieso rybe z pary..warzywa tez ..bez soli sosow itd wiec co jakis czas na szybko robie rybke na parze ;)

Anney jakie ryby kupujesz w uk i gdzie ? W hipermarketach ?
Ja sie przyznam ze wiekszosc zakupow w tesco robie.. jajka kupuje od farmera .. pore ziemniaki cebule tez..ale marchew kupilam kilka razy i prawie cala na smietnik sie nadaje.. kupuje wiec w polskim sklepie nie jest taka rowna i idealna jak w tesco.

Musze poszukac gdzie u mnie znajde eko warzywa i nie tylko warzywa.
Ryby kupujecie swieze czy mrozone ?

Ja zaczne make z polski sciagac..nie wiedzial wczesniej ze maka jelczeje i te na polkach sie nie nadaja... wiec sama bede piekla chleb.

Prawda taka ze ciezko sie w tych czasach zdrowo odzywiac... owoce z zagranicy sa napromieniowane nie wiadomo ile razy.. wszystko chemiczne ..sztuczne ;(

U mnie w miescie jest problem ze zdrowa zywnoscia...poszukam na forach moze jakis farmerow prywatnych znajde..
Tak samo w cale inne jedzenie wpychaja aspartam... bardzo szkodliwy ale do 1% nie musza pisac na etykiecie ze sie znajduje... wiec nawet swiadomosci nie mamy co jemy ;(

Bylam dzis u kolezanki i w szoku jestem.. jej synek 3,5 roku(prawie nie mowi- ale juz zaczyna) ona mu placki ziemniaczane usmazyla na obiad bo sniadania jesc nie chcial.. plackow nie zjadl.. za to codziennie przed obiadem (jak to powiedziala) on je lody bo lubi.. po czym dala mu flipsy kukurydziane i na koniec jogurt z kulkami takie ciasteczka w czekoladzie... no i to cale jedzenie..
Pozwolilam dzieciom zjesc loda bo zjedli lunch w szkole (maja przygotowywany ze swiezych produktow) noramlne sniadanie i jak wrocilismy do domu rosol zjedli.. ale nie wyobrazam sobie dac dziecku lody zamiast obiadu bo chce .. dla mnie masakra ;(

A wiecie dziewczymy ze nie powinno sie jesc weglowodanow z miesem i warzywami na raz ?
Mieso sie trawi 5 godzin reszta krocej.. i jak mieszamy to wszystko gnije w zoladku..
Powinno sie zjesc najpierw ziemniaki/ryz/makaron..potem warzywa a na koncu mieso.. a najlepiej jak jest odstep czasowy ale tak sie nie da.. i ile my jeszcze nie wiemy o zdrowym zywieniu;(
No i nie powinno sie popija posilkow. Napic sie pol godz przed.. i poltorej godz po zeby nie rozwadniac .. ah temat rzeka :/

Ps paluszkow rybnych nie jadamy :)

Yoohoosek jak nie wiadomo w rybnym skad sa to ja proponuje te z biedronki dorsz atlantycki. Baltyckie ryby tez nie sa zdrowe ale napewno zdrowszy jest losos baltycki od tego norweskiego,oczywiscie raz na ruski rok nie zaszkodzi poprostu zjesc.

I co miałam iść spać i jak zwykle kibluje przy kompie....... Robię porządek w zdjęciach (generalny, a od ponad roku po prostu zrzucam i nie sortuję) więc jest maaaaaaasakra!!!!!!!

A co do rybek to niestety, wszyscy zachwalają że zdrowe, a same widzicie jak jest. Panga fuuuuu, zresztą wszystko co Chońskie- wietnamskie fuuuuu (choć lubię pomelo nie jem ich, bo one też z Chin, więc pewnie świecą w ciemności), ale naprawdę ciężko kupić dobrą rybę. Serio u mnie w rybnym tylko pangi łososie i dorsze, jak pytam jakie dorsze czy bałtyckie, to pani nie wie. Może nad morzem albo w uk jakiś lepszy wybór, ale tu szkoda gadać :(
wystarczyloby rok zakazu polowu dorsza batyckiego i juz by urosl, a nie takie umarlaki. zal mi tych ryb.
na prawde, lepiej
zjesc rybe jeziorna niz wyniszczona morska.

tunc
zyka swiezego uwielbiam, no ale ma rtec.

niedawno bylismy
nad morzem i kupilismy sobei slimaczki morskie i mule, na wynos w budkach rybackich jak frytki, swiezo pomarynowane, coz za przekaska! rewelacja. dzieci wcinaly jak najete. dalekomorskie, wiec chociaz mam nadzieje,ze zdrowsze.
tera
z bym zjadla ;) i do tego ser i kapary.... wrrrrrr. kto otworzyl temat jedzenia! :angry::angry::angry: ja kocham jesc :rofl2:
oszaleje zaraz, bo sie gloda zrobilam.

Lucalew no z tego co mi mówiła powiedziałbym że pewnie ok, zmieniło się w ciąży. A trombofilie w ciąży chyba można badać (na pewno wrodzoną bo to się bada mutacje genu) więc może dla pewnosci lekarz ci zleci.

Anney tylko nie przesadz z tą herbatka bo pół nocy spędzisz w toalecie sikajac :p

reklama
Akuku co za matka, aż mi się nie chce komentować, lody zamiast obiadu bo lubi?! Potem się ludzie dziwią skąd choroby, otyłość itd. Biedne dziecko. :(
Aspartam to zło! A co do 1% to ostatnio wyczytałam że tak jest z wieloma rzeczami, np sok jak ma do 1proc cukru dodanego to nie muszą pisać i pewnie jeszcze piszą że BEZ cukru! !!!!

Do góry