Dziewczyny macie racje

na sCzescie moje dzieci zjedza mieso rybe z pary..warzywa tez ..bez soli sosow itd wiec co jakis czas na szybko robie rybke na parze
Anney jakie ryby kupujesz w uk i gdzie ? W hipermarketach ?
Ja sie przyznam ze wiekszosc zakupow w tesco robie.. jajka kupuje od farmera .. pore ziemniaki cebule tez..ale marchew kupilam kilka razy i prawie cala na smietnik sie nadaje.. kupuje wiec w polskim sklepie nie jest taka rowna i idealna jak w tesco.
Musze poszukac gdzie u mnie znajde eko warzywa i nie tylko warzywa.
Ryby kupujecie swieze czy mrozone ?
Ja zaczne make z polski sciagac..nie wiedzial wczesniej ze maka jelczeje i te na polkach sie nie nadaja... wiec sama bede piekla chleb.
Prawda taka ze ciezko sie w tych czasach zdrowo odzywiac... owoce z zagranicy sa napromieniowane nie wiadomo ile razy.. wszystko chemiczne ..sztuczne ;(
U mnie w miescie jest problem ze zdrowa zywnoscia...poszukam na forach moze jakis farmerow prywatnych znajde..
Tak samo w cale inne jedzenie wpychaja aspartam... bardzo szkodliwy ale do 1% nie musza pisac na etykiecie ze sie znajduje... wiec nawet swiadomosci nie mamy co jemy ;(
Bylam dzis u kolezanki i w szoku jestem.. jej synek 3,5 roku(prawie nie mowi- ale juz zaczyna) ona mu placki ziemniaczane usmazyla na obiad bo sniadania jesc nie chcial.. plackow nie zjadl.. za to codziennie przed obiadem (jak to powiedziala) on je lody bo lubi.. po czym dala mu flipsy kukurydziane i na koniec jogurt z kulkami takie ciasteczka w czekoladzie... no i to cale jedzenie..
Pozwolilam dzieciom zjesc loda bo zjedli lunch w szkole (maja przygotowywany ze swiezych produktow) noramlne sniadanie i jak wrocilismy do domu rosol zjedli.. ale nie wyobrazam sobie dac dziecku lody zamiast obiadu bo chce .. dla mnie masakra ;(
A wiecie dziewczymy ze nie powinno sie jesc weglowodanow z miesem i warzywami na raz ?
Mieso sie trawi 5 godzin reszta krocej.. i jak mieszamy to wszystko gnije w zoladku..
Powinno sie zjesc najpierw ziemniaki/ryz/makaron..potem warzywa a na koncu mieso.. a najlepiej jak jest odstep czasowy ale tak sie nie da.. i ile my jeszcze nie wiemy o zdrowym zywieniu;(
No i nie powinno sie popija posilkow. Napic sie pol godz przed.. i poltorej godz po zeby nie rozwadniac .. ah temat rzeka :/
Ps paluszkow rybnych nie jadamy