reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej :)
A się rozpisały.

Ja byłam przed ciążą u endokrynologa i miałam TSH przekroczone o 1 jednostkę. Lekarz powiedział mi że ludzie na pomorzu tak mają i on mi leków żadnych dawał nie będzie, tylko obserwować.

Jakiś czas później poszłam jeszcze raz do innego lekarza, zrobiłam wyniki badań i zanim poszłam na kolejną wizytę okazało się że ciąża. Wynik za wysoki jak na I trymestr. Od razu dostalam Euthyrox - i to od ginekologa. Endokrynolog potwierdzil i teraz co miesiąc dostaje coraz większą dawkę.

reklama
Przyszedł mi w końcu detektor tętna płodu :D oj się naszukalam serduszka ale było warto :D dzidziuś dosyć długo dal posłuchać a później zaczął kopać :D a najśmieszniejsze jest to ze mój mąż chyba nie ma serca ha ha

Loveboiled buhahahahaha :D ... toz to mężczyzna :p ... za ile kupiłaś? Kusisz mnie :D

Natka24 co do wyniku moczu i bakterii ...niedawno robiłam wszystkie konieczne badania i wyszło wszystko super oprócz moczu, wyszły mi bakterie. Na wizycie lekarskiej połoznik pyta czy coś mnie swędzi, boli itp. absolutnie nie miałam żadnych dolegliwości. Kazał mi więc zrobić ponownie badania, bo najprawdopodobniej źle oddałam mocz.
-----------Musisz na ugietych nogach jedną ręką rozszerzyć wargi sromowe aby siuśki lecąc ich nie dotykały, a podążały linią prostą. Do pojemnika nabierz tylko mocz ze środkowego etapu siusiania, poczatkowe odpuśc normalnie do Wc.
Zbadałam mocz ogólny i posiew i było wszystko ok :) . To ważne, bo lekarz bedzie ci chciał antybiotyki zapisać, a jeśli to tylko źle oddany mocz to po co ryzykować ich branie...

Któraś z dziewczyn wklejała linki albumów dla dziecka, ja kupie któryś z tych : KSIĘGA PAMIĄTKOWA KSIĘGI DZIECKA ALBUM PAMIATKOWY (5052923646) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. KSIĘGI ALBUMY PAMIĄTKOWE DZIECKA PAMIĘTNIK ALBUM (5034274538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dziewczyny jadę jutro z mężem do jego wójków na 50 lecie ślubu, co im kupić? Nie znam ich totalnie, raz ich widziałam, mieszkają pod Warszawą... Co doradzacie??

Ostatnia edycja:
Lilija co do 50 lecia to faktycznie ciężko jak ich nie znasz.. Hmm a może jakiś kosz słodyczy? Albo po prostu bukiet kwiatów

A jaka to jest firma? To poszukam i może sie skuszę ;)

No dokładnie, nie mam zielonego pojęcia co im dać, Mż zostawił to na mojej głowie sam nic nie proponująć- wiadomo facet :D

Ale się zdenerwowałam...

Mąż jest, jak wspominałam, w Holandii. I dzisiaj dzwoni, że wraca do Polski. Bo pożarł się z kierownikiem, a on nie wyobraża sobie dalszej współpracy. Chodziło głównie o to, że grupa ślusarzy (do której należy kierownik) schodzi za wcześnie ze statku, a elektrycy (w tym R.) schodzą tak jak się umówili. A że R. jest od kontaktów z Holendrami to dostał za zadanie porozmawiać ze ślusarzami. A niestety mój mąż jest człowiekiem nerwowym i nie potrafiącym się ugryźć w język, to się skończyło jak się skończył. A nadmienię, że zanim ślusarze dojechali do Holandii nie było żadnych problemów... Teraz boję się, żeby pracy nie stracił... W poniedziałek ma iść na dywanik do firmy. No chyba, że coś się zdąży jeszcze zmienić... A plus jest taki, że jeśli wróci, to ze mną na wizytę pójdzie...

reklama
Kasia nie martw sie na zapas, stało się i będzie co ma być, jedna kłótnia nie powinna jednak przekreślić wszystkich zasług

Do góry