reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Anciikowa dobrze że pojechałaś to sprawdzić.
Ja ostatnio też mam coś podobnego tak ze 3 razy dziennie. Czasami trwa to nawet kilka minut więc to chyba nie skurcze Braxtona-Hicksa? Jak myślicie?

W wątku o wyprawce wrzuciłam swoje dzisiejsze zakupy. O dziwo tym razem większość dla mnie [emoji4]
Powiem Wam że sporo przytyłam ostatnio. Nawet tego nie zauważyłam dopóki nie zobaczyłam się rano w Wielkanoc w przylegającej sukience.... Poszło w biodra [emoji17] Niby nie ważę jakoś dużo bo 5,6 kg więcej niż przed ciążą (21tc) ale doznałam szoku. Aż miałam problem bo myślałam o swojej wielkiej dupie w trakcie seksu [emoji17]

reklama
Ancikowa, bardzo dobrze, że Cię uspokoili. Ja w marcu też byłam zaniepokojona, bo miałam jakby taki ciągły skurcz od ok. północy jednego dnia do popołudnia następnego. Pojechałam do nas do szpitala i tam mnie od razu zbadali, miałam USG i okazało się, że wszystko OK. Też dostałam zalecenie, żeby brać magnez, leżeć nie musiałam, ale może to było jednak nieco inaczej, bo potem skurcze ustąpiły. Znów przypomnę: polecam Aspargin (dobrze przyswajalny magnez i potas) - ja to biorę, upewniłam się u lekarki, że mi nie zaszkodzi, a wiem, że u mnie to naprawdę działa. Ja tego zaczęłam używać, jak miałam problemy ze skurczami na ciężkich maratonach rowerowych i widocznie w ciąży też pomaga. Lekarka też coś wspomniała, że warto brać magnez z wit. B6.

Lilija dobrze ze piszesz skargę. Ludzie powinni reagować, bo wlasnie przez brak reakcji takie sytuacje sie zdarzają i sa bezkarne. Mam nadzieje ze odpowiedzą w miarę szybko o konkretnie a nie zeby cie zbyć ..

Lilija oj nie dobrze jak puchna nogi. Moja doktor zawsze sie pyta o te opuchlizny i bada kostki czy sa opuchniete. Kiedy masz wizyte? Bole jak bol jajnika tez moze oznaczac ze np macica rosnie albo ze cos sie dzieje bo ja takie bole na miesiaczke mialam w szpitalu i dostalam na to zastrzyk rozkurczowy.

Ancikowa dobrze ze sprawdziłam przynajmniej wiadomo co sie dzieje. To teraz leżeć bo jak mus to mus :/

Lucalew no wlasnie mi na początku dr mówił ze tarczyce i h1ac będziemy robić co 4-6 tyg i ja tak go zrozumiałam.. Wiadomo ze do tego tam morfologia a badanie moczu to i tak mam na każdej wizycie to co dwa tygodnie.. Ale jak przyszłam na 3 czy 4 wizytę to myślałam ze nie ma mojego lekarza bo dali mi jakas babkę znaczy tez w porządku a sie okazało ze po prostu mi zmienili lekarza prowadzącego .. I ona mówiła ze co trzy miesiące h1ac ale przez maila tylko jak kontrolowała mi cukier tydzień temu i sie skołowałam.. Bo dwa tyg temu mi robili tylko morfologię i tarczyce i cukier juz nie i sie wkurzyłem bo tez chce wiedzieć jaka mam hemoglobinę i co sie dzieje .. Ale mam w przyszłym tyg wizytę u niej i o tym porozmawiam tak samo spytam gdzie tamten lekarz.. Eh .. Mam nadzieje ze sie dogadam bo porządna z niej lekarka naprawde tylko widocznie sie nie zrozumiałymi Hm zobaczymy..
Jeju znowu krwawienie biedactwo ale dobrze ze wszystko w porządku.. Czy to przez cukrzyce, cieżko powiedzieć.. Może byc tez jakas inna przyczyna ale ważne ze dzieciątku o nie zagraża jak widać skoro wszystko wposzadku ..

Co do nóg to mi tez sprawdzają na każdej wizycie.. Ale od kilku dni mnie stopy juz męczą .. Jak cały dzień jestem na nogach to juz po kilku godzinach je czuje a wieczorem juz jak leżę i odpoczywają to tym bardziej.. Piety wlasnie i pod palcami.. Buty mam raczej wygodne.. Jeju jak tak bedzie do sierpnia to sie załamie :/

Dzień dobry. Ja po nocce ledwo żywa jeszcze leżę. Masakra.

Ancikowa ja tak miałam. Ale tu mnie powiedzieli ze to normalne... ja kupiłam ten magnez i potas o którym pisze Jlnx i staram się mniej biegać i wieczorem jak juz jocha pójdzie spać leżę plackiem. Trochę się uspokoiło ale nadal mam te kurcze.

Jlnx- ile bierzesz tabletek tego magnezu/potasu? Bo tu czasem trzeba leczyć się samemu bo Ci lekarze nie bardzo pomagają a nie mam kogo zapytać.

Łeb mi pęka a musze wstać. Jezu masakra jakaś.

Lucalew ból jakby jajników miałam raz więc nie panikuje, ale te stopy mnie zaczynają martwić. Wczoraj miałam cały dzień, dziś też mnie trzyma cały dzień. Robi mi sie "poduszka" na górnej częsci stopy i kostek mi nie widać. Wizyte mam dopiero w poniedziałek...
Poczekam do jutra, bo może trzyma mnie tak od świat, bo bardzo duzo stałam w kuchni. A jeśli mi nie będzie schodzić to udam się do lekarza, może mój z nfz bedzie miał lukę, a jak nie to jakiś szpital

reklama
Do góry