reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Super Zuzzi :-)
Ancikowa i Lucalew ciesze sie ze po wizycie wszystko ok
Ja juz wrocilam z Polski i dzisiaj po raz pierwszy od chorobowego bylam w pracy- nie wiem jak jeszcze dlugo dam rade pracowac bo czuje sie juz zmeczona...

jinx, sprawdz sobie poziom magnezu.

ciezko jest przedawkowac magnez, barviej bym sie obawiala sztucznych dodatkow w tych tabletkach, ale nei magnezu samego w sobie.
po pierws
ze, nienatyralny magnez wchlania sie w malym procencie (laczcie go z kompleksem wit b, albo sama wit b6, bedvie sie wchlaniac lepiej )
po drugie, magne
z w ciazy nie tylko pieknie zapobiega skurczom, rozadowuje je, ale przee wszystkim jest podawany DOzYLNIE kobietom ktore moga urozic wczesniaki, bo wspomaga rozwoj mozgu dziecka!! wiec na prawde warto go suplementowac. (pomine prvyjemnosc zastrzyku dozylnego z magnezu, bo to cos, co wole zapomniec)

i magne
z jest o niebo lepszy niz nospa na skurcze.

pijcie kakao! ma mase magne
zu, slonecznik, orzechy, gryczanka! to sa cudne naturalne zrodla magnezu. o tego b6 i to powinno byc w menu kazdej z nas coziennie ;)

No właśnie dlatego tak mówię o tym Asparginie, bo to jest wodoroasparaginian magnezu, czyli forma nieźle przyswajalna. Najlepiej brać go z posiłkiem. Parę razy mi się zdarzyło, że skończył mi się Aspargin i przez parę dni brałam jakiś inny magnez, kupiony niechcący w aptece (czasem są takie oszukane: chlorek magnezu+asparaginian - to nie działa). Dość szybko zaczynałam mieć skurcze na treningach. To samo usłyszałam na izbie przyjęć od lekarki na Madalińskiego: lepszy magnez niż no spa.
Co do witamin, to i tak biorę B complex - lekarz zalecił mi to razem z żelazem.

ja nei cvytalam ulotki tegeo asparginu, ale na pewno jest jak mowisz.
brac, brac i jes
zcze raz brac i pani na madalinskiego ma absolutna racje.

no spa jest poprostu mneijs
zym zlem, ale z tego co wiem, np. w niemczech jest wycofana z rynku.
ale to tylko mniejs
ze zlo, a nie dobry wybor.

akuku, nie rob sobie jaj tylko id
z te sukenusie kupowac i nam sie tu chwal zdjeciami!!! haha ;**

Ostatnia edycja:
No ja tez chcialam sobie zwiekszyc dawke do dwoch tabletek dziennie. Ale się bałam że to będzie za dużo. Biorę jeszcze fomibion plus i tam tez jest magnez ale znikoma ilość. Także myślę ze dwie tabletki dziennie to chyba nie będzie zle co?:-)

reklama
Dz, iewczynyprzyjmuje urosept bo miałam złe wyniki moczu, jutro idę robic morfologie, badanie moczu i posiew moczu. Ale to chyba przez ten urosept tak często siku muszę biegać;/ Albo mała Lili tak sie ułożyła, żę od wczoraj to po prostu takie parcie na pęcherz mam, że już tyłka nie chce się ruszać i do toalety biegac.. Już zaczynam się tym martwic;/

Do góry