O, widzę, że wg. ulotki ten asmag forte, zawiera taki sam związek magnezu, jak aspargin. Na ulotce asparginu jest napisane, że bierze się 2-6 tabletek dziennie. Ja biorę 2 tabletki do śniadania od bardzo dawna, tzn. od kiedy zaczęłam mieć problemy ze skurczami. Oprócz tego po treningu zwykle biorę dodatkowe dwie wieczorem, a jak miałam ten dłuższy skurcz macicy, to nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki brałam. Tak samo kiedy jeszcze ostatnio w ciąży byłam na wyścigach (8 lutego, 8 marca i 22 marca), to w okolicach wyścigu też brałam po 3 razy dziennie.
reklama
beata88
Fanka BB :)
Jlnx a nie boisz się że przedawkujesz magnez
Akuku
Lilija ja mialam mega opuchniete nogi w ciazy z Emilkiem i to bylo jak bylam w jakims 16 tyg juz ! A mialam tak spuchniete na wyjezdzie ze chodzilam w calkowicie rozpietych sandalach.. wygladalam jak fiona ze shreka.. dopiero po powrocie do uk po 2 dnuach minelo.. a bylo tak zle ze az rozstepy mi sie na stopach zrobily ..ale na szczescie nie widac ich wcale.. dodam ze stopy spucbly mi na wakacjach rok wczesniej i tez dopiero w domu zeszly...bylam wtedy w pl w ciazy na isg u gina i mowil ze nie mam sie czym martwic..hm
Nie, nie boję się, że przedawkuję. Jak się ma skurcze, to raczej niedobór jest. Nie przekraczam dziennej dawki 6 tabletek, a tyle biorę jak mam zwiększone zapotrzebowanie przez sport. Zresztą, kiedyś powiedziałam koledze z wyścigów rowerowych o tym Asparginie, bo miał duże problemy ze skurczami w czasie maratonu. Mówiłam, ile powinien brać, ale on w jedno popołudnie zjadł chyba z pół listka (czyli z 10-15 tabletek) i nic mu nie było no i na wyścigu dzień później jechało mu się znacznie lepiej. Oczywiście ja nie zamierzam aż tyle brać, ale nie wygląda na to, żeby te 2-6 tabletek szkodziło.
reklama
anney
stare babcie mowia,ze bedziesz miec zatem owlosione dziecko :-)Dziewczynyyy.... zgaga mnie zamęczy! nie mogę jeść bo po wszystkim mam zgagę!![]()
a tak na serio, zjedz kilka migdalow i po zgadze.