• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Sierpniowe mamy 2015

O, widzę, że wg. ulotki ten asmag forte, zawiera taki sam związek magnezu, jak aspargin. Na ulotce asparginu jest napisane, że bierze się 2-6 tabletek dziennie. Ja biorę 2 tabletki do śniadania od bardzo dawna, tzn. od kiedy zaczęłam mieć problemy ze skurczami. Oprócz tego po treningu zwykle biorę dodatkowe dwie wieczorem, a jak miałam ten dłuższy skurcz macicy, to nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki brałam. Tak samo kiedy jeszcze ostatnio w ciąży byłam na wyścigach (8 lutego, 8 marca i 22 marca), to w okolicach wyścigu też brałam po 3 razy dziennie.

reklama
Lilija ja mialam mega opuchniete nogi w ciazy z Emilkiem i to bylo jak bylam w jakims 16 tyg juz ! A mialam tak spuchniete na wyjezdzie ze chodzilam w calkowicie rozpietych sandalach.. wygladalam jak fiona ze shreka.. dopiero po powrocie do uk po 2 dnuach minelo.. a bylo tak zle ze az rozstepy mi sie na stopach zrobily ..ale na szczescie nie widac ich wcale.. dodam ze stopy spucbly mi na wakacjach rok wczesniej i tez dopiero w domu zeszly...bylam wtedy w pl w ciazy na isg u gina i mowil ze nie mam sie czym martwic..hm

Beata mi teraz przy tych skurczach ginekolog kazał zażywać 4 x 2 tabletki Asmag forte także chyba nie jest to za duża dawka? Kurcze jak ja bym się chciała znać tak, jak się nie znam ;)

Nie, nie boję się, że przedawkuję. Jak się ma skurcze, to raczej niedobór jest. Nie przekraczam dziennej dawki 6 tabletek, a tyle biorę jak mam zwiększone zapotrzebowanie przez sport. Zresztą, kiedyś powiedziałam koledze z wyścigów rowerowych o tym Asparginie, bo miał duże problemy ze skurczami w czasie maratonu. Mówiłam, ile powinien brać, ale on w jedno popołudnie zjadł chyba z pół listka (czyli z 10-15 tabletek) i nic mu nie było no i na wyścigu dzień później jechało mu się znacznie lepiej. Oczywiście ja nie zamierzam aż tyle brać, ale nie wygląda na to, żeby te 2-6 tabletek szkodziło.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry