reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lucere jest leksykon lekow dla mam karmiacych ..wiekszosc lekarzy nie zearaca na to uwagi a praktycznie zawsze jest zamiennik i mozna karmic w trakcie antybiotykotwrapi. To tak na przyszłość ;)

Magdus nk ale co innegow 12 tc a co innego w 6 czy nawet 8 ..ale potwierdzenia brak..
Dla tego tu w 12 tc robia uag i jesli jest cos nie tam to wtedy zabieg..no chyba ze kobieta poronila wcześniej. Eh

Ewelincia a ile ma Twoj wiktorek ? Nie widze na tel suwaczkow.

Lucalew suwaczek dziala ?

reklama
Beta wczorajsza troszke ponad 13000 mowi, ze za mało... Chciał żebym jutro przyjechała zeby omówić plan działania ... Powiedziałam, zeby dał mi minimum tydzień i wtedy dopiero sie u niego pokaże...
Nie wiem co robic ... Miała któraś z was tak wolny przyrost ?

Magdus ja to uwazam zeborganizm sie sam oczysci jesli jest cos nie tak... a jak nie oczysci sie do konca to wtedy zabieg.. eh
Jak dla mnie to zaneta za szybko poszla do gina.. ja bym czekala dalej.
Teraz mysle ze to puerwsze usg w 12 tc nie jest takim zlym rozwiazaniem..

zanetaanna - mysle podobnie jak dziewczyny, poczekaj, zostaw to na razie, konktroluj bete.

Tez teraz mysle ze pierwsze usg powinno byc w 12 tyg.. choc w 1 ciazy tak nie myslalam :) moglam chodzic co tydzien albo i codzien zeby miec pewnosc ze jest ok.. na szczescie nei chodzilam tak czesto.

akuku - no ja odstawilam córke od karmien nocnych przez przypadek ze tak powiem, bo jak dostalam antybiotyk to musialam ja odstawic, i sie okazalo ze lepiej spi jak nie ma cycka, bo tak to sie budzila 5-6 razy na mleczko. Przeszlismy na mm a teraz juz tylko wode dostaje. No wlasnie lekarze mi mowili ze moge karmic jesli wszystko jest ok, ale chyba masz racje z ta zazdroscia.. teraz jeszcze z miesiac pokarmie (a tez karmie raz dziennie wieczorem), zeby sie córka przestawiła na jedzenie hiszpanskie pod osłoną mleka, i pewnie odstawie...

Co do jedzenia to hmm.. tez jestem wiecznie glodna i nigdy nie wiem na co mam ochote. A nie, ostatnio ubóstwiam chrzan! :D i nie przepadam za słodkim..

Ja sie absolutnie nir zgadzam że pierwsze wizyta i usg powinno być kolo 12 tygodnia. Łatwo się mówi jeśli ktoś nie poronil. Dla mnie kazde usg jest jak terapia po poronieniu, uspokaja. I mialabym czekac do 12 tygodnia żeby sie dowiedzieć że maluch zatrzymał sie na rozwoju w 6 tygodniu ? A jeśli ktoś ma niski progesteron to co ma ronić każdą ciążę bo pierwsza wizyta w 12 tygodniu? Ja widziałam serduszko w 6 tygodniu i nie wyobrażam sobie po 1 juz poronieniu czekać aż do 12 tygodnia aby usłyszeć serducho, do tego czasu to bym umarła ze stresu i nerwów. Ale nikt tego nie zrozumie jeżeli nie poronil...

Cześć dziewczyny. U nas dzisiaj troche lepiej ale wczorajszy dzień był koszmarny. Byłam z młodym wczoraj u lekarza bo nie szło przesłuchać jak ciągle kaslal. Ma zapalenie krtani i zmiany na oskrzelach. Na szczęście po inhalacjach z nebbudu mu dużo lepiej...

Zanetaanna- z beta nie pomogę bo ja robiłam tylko raz na początku ciąży i nawet nie sprawdzałam przyrostu. Zgadzam się z dziewczynami, poczekaj jeszcze, cuda się zdarzają ☺

Zanetaanna ja miałam podobną sytuacje moja beta w 10 tyg wynosila ok 80 000 ale i tak nie było widać zarodka na usg :/ lekarz mowil ze beta rosnie zbyt wolno i nie ma juz szans zeby sie cos pojawilo. Beta rosla poniewaz doszlo do zaplodnienia, pozniej w 11 tyg jajo plodowe zaczelo sie obkurczac no i musialam isc na zabieg...

Zadzwoniłam do lekarza którego odwiedzałam mieszkając w Polsce.
Zabronił usowania pęcherzyka, powiedział ze to idiotyzm swiata jedzcze w moim przypadku zeby nie dać sie rozwinąć zarodkowi. Kazał poczekać 10dni i wcale nie sugerować sie beta, on wręcz twierdzi ze w przeciągu 16 dni wzrost z 3000 do 13000 jest bardzo dobry. Powiedział Ze mam poczekać min 20 dni, ze czasem zarodek tak późno sie pokazuje i tyle .
Podniósł mnie na duchu, trzymajcie prosze kciuki i bardzo Wam z całego serca dziekuje za wsparcie !!!! ❤️

Hej kobitki. To ja dzis tu z dobrą wiadomością. Wlasnie z usg wróciliśmy. 30 min się męczyli z pomiarami bo małe leniwie sobie spało I nie chcialo się ruszać. Potem się rozbrykalo dopiero :D paluchy do buzi pcha i sie rozpycha. :D Maleństwo ma 56 mm czyli wskazuje na 12 tydz 1 dzień termin na 5 sierpnia ( z om na 3)
Tez moglabym co tydzień chodzic oglądać:D
Serducho bilo -164

reklama
Do góry