reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja w pierwszej ciąży miałam elektryczną medele i szczerze polecam. Dostałam też ręczny ale chyba bym się zajechała. Medela tak ciągnie że po 4 miesiącach odciągania (mój Miłosz nie akceptował cyca) mój sutek wchodził do końca tej rurki i bałam się że mi wciągnie do silnika :-D:-D:-D Leży wyparzony i czeka na swój czas :)

Anney mówisz że tommy tippee lepszy niż avent? widziałam że teraz obie firmy mają w środku tą rurkę antykolkową i kształt avent też ma ten sam tzn imitujący pierś
mi avent ciekl.
niewzne jak krecilam, dokrecalam, nowe smoczki, cieklo.

z laktatorem recznym totalnie nie milama problemow, jedno zassanie i mialam 5-8ml sciagniete. doslownie 15-20 razy i pelna butelka stala :-) wiec mi reczne pasowaly bardzo. ale mowie, to od wielu czynnikow zalezy.
po to sa i el i rec
zne, bo kazda ma swojego amatora.

reklama
Cinamona - no ja wiedziałam że ang mi się na nic tu nie przyda. Choć czasem z młodymi ludźmi udaje się dogadać. I hiszpanie mają bardzo jasne podejście - jesteś w es masz gadać po hiszpańsku. Koniec kropka.
To też nie miałaś łatwo na początku.. A to prace miałaś jeszcze z pl że zdalną? Czy tu znalazłaś?
Ja sąsiadów jakoś nawet nie widuje :-\ fajnie że macie tam dobrych ludzi obok. A ciąża i dzieci to w sumie dobra opcja na pogadanie na początek. A mąż nie miał znajomych tam z którymi mogłabyś się zapoznać?

Konkursy taaak.. Dla kobiet w pl. Zapominam że tu sporo nas z zagranicy.

Akuku - mi póki co wystarczyliby znajomi do pogadania o pogodzie :-) z rodziną i przyjaciółmi z pl mam kontakt przez neta. Póki co musi wystarczyć.

Loveboiled - no właśnie, ja widzę że też córce brakuje kontaktu z dziećmi. W pl mamy dużo dzieci w bliskiej rodzinie i chodziłam tez na zajęcia ogólnorozwojowe dla dzieci. A tu ja mam tylko córkę a ona mnie na codzień :-\

Ja w pierwszej ciąży miałam tomme tippee elektryczny (nie używałam zbyt długo bo nie karmiłam cycem za bardzo ale to długa historia)
Teraz mam elektryczny avent i będę próbować.

A w hiszpani nie ma takich grup przy szkołach gdzie są organizowane zajęcie/zabawy dla dzieci? Tu to się play grup nazywa.

blackcoffe u mnie w liście jest, że zdjęcie 3 funie kosztuje.

anney - ja obstawiam stres i zmęczenie, organizm też potrzebuje się wyłączyć i zresetować.

akuku - wygoń już tą chorobę z domu!!!

Chyba to jednak po prostu kregoslup...testuje kazda mozliwa pozycje ale ciagle boli...i nie boli tak typowo na kregoslup... bol jest taki ze najpierw go nie ma, pojawia sie, nasila i puszcza i tak co troche. Kaleka po prostu ... nawet sobie mna glowy nie zawracajcie, sierota i tyle

Pupui - tylko że córka ma rok.. Myślisz że by nas do szkoły przyjęli? :-) właśnie chętnie bym jakieś zajęcia znalazła tylko że... Nie znam języka :-\

Dziewczyny na emigracji wiem co czujecie :-D my kupiliśmy dom niecałe 50km od naszego rodzinnego miasta. Środek lasu, wszystko pięknie ładnie ale zostałam tu sama z córka jak mąż jest w pracy. Wieś jest odizolowana kompletnie, wszyscy znajomi zostali w mieście i wiadomo tam życie toczy się całkiem inaczej. Ale nie chciałabym już wrócić do miasta. Tu mamy inne życie.

Także widzicie nie trzeba wcale wyjeżdżać za granicę żeby czuć się jak w innym kraju :-D

A moje dzieci urządziły sobie plac zabaw w moim brzuchu i po prostu czuje takie rozpychanie, że już sama sobie współczuję tych 8 kończyn w dalszych tygodniach :-D
Ale jak każda walnieta mamusia będę dziękować za każdego kopniaka pod żebro czy w pęcherz :-D

reklama
Do góry