reklama
lilija
Fanka BB :)
Ostatnio stwierdziłam,że ludzie mysla tylko o sobie i wcale nie sa to wyjatki. Na drugi raz moze bez przedwpłaty nic nie rób ?
Stoję na drodzę na czerwonym świetle z warunkową zieloną strzałką w prawo, Wprawdzie nie ma pasów ale Droga jest na tyle szeroka,że można swobodnie sie ustawić po lewej aby ci co chca przejechać na strzałce w prawo spokojnie sie zmiescili i przejechali , ale nieeeee po co?! Stanie sobie baran na środku i ma w tyłku- jak on nie ruszy to nikt nie ruszy grrrrrrrrrrrrrr
Stoję na drodzę na czerwonym świetle z warunkową zieloną strzałką w prawo, Wprawdzie nie ma pasów ale Droga jest na tyle szeroka,że można swobodnie sie ustawić po lewej aby ci co chca przejechać na strzałce w prawo spokojnie sie zmiescili i przejechali , ale nieeeee po co?! Stanie sobie baran na środku i ma w tyłku- jak on nie ruszy to nikt nie ruszy grrrrrrrrrrrrrr
Mój Miłosz ma taką wadę ale on we wrześniu skończyl 5 lat... chodziliśmy z nim do logopedy na 2 spotkania na nfz, dostaliśmy ćwiczenia i ćwiczyliśmy do wakacji a potem pojechał z babcią na wieś, nie ćwiczył i wszystko wróciło. Teraz postawiliśmy na logopedę prywatnie i tego się trzymamy. Dziecko chętniej ćwiczy z obcą osobą ale my oprócz tego ćwiczymy. Ćwiczę z nim ja bo mąż też ma tą wadę i bralby z niego przykład a wtedy ćwiczenia nie miałby sensu.Dziewczyny ze starszymi dziećmi jak mam swoją córkę nauczyć wymawiac literkę r?? Czy jest jakiś wiek kiedy powinna już to opanować? ?
Moim zdaniem możesz jeszcze poczekać ale dawaj do jedzenia twarde rzeczy jak marchew, jablko, chleb ze skórą itp żeby język pracował. Poza tym ćwiczcie oblizywanie wkoło ust, naśladowanie warkotu silnika oraz tupotu kopyt konskich. My mieliśmy min takie właśnie ćwiczenia. Mam nadzieję że pomogłam :-)
beata88
Dziękuję Jogobelka:-*
Po ponad tygodniowych feriach jestem z powrotem i po wizycie u gina- bedziemy mieli chłopca na jakies 95 % a oprocz tego mam skracajaca sie szyjke- w tej chwili 28mm - moj lekarz przepisal mi zastrzyki Proluton- czy ktoras z Was słyszała o tym leku? Szukałam czgos w necie ale głównie pisza o nim w kontekscie leczenia niepłodnosci...
lucalew
Akuku to zadzwon jeszcze do tej baby. Czlowiek cale zycie sie uczy. Niestety chyba jednak lepiej w takich sytacjach nie robic tortu dopuki sie kasy nie zobaczy na koncie :-( Wspolczuje Ci ze juz sie narobilas przy tym niepotrzebnie ahh co za ludzie.
Tej drugiej babie bym napisala ze tak sie nie robi ze kultura wymaga zeby poinformowala wczesniej ze jednak nie chce tego tortu.
Tej drugiej babie bym napisala ze tak sie nie robi ze kultura wymaga zeby poinformowala wczesniej ze jednak nie chce tego tortu.
werci
Beata - nasze córeczki sa w podobnym wieku i mają jeszcze czas na wymawianie "r". U nas jest z kolei inny problem, bo Ala nie wymawia "k" i "g", ale mówi też dopiero od niedawna, więc narazie nie interweniuję, narazie ćwiczymy w domu, to co znalazłam w necie (miedzy innymi to co Jogobelka napisała), chociać już się za logopedą rozglądam.
Amawell - gratulacje chłopaka
Akuku - kurde strasznie to przykre, że dorośli ludzie nie potrafią brać odpowiedzialności za swoje słowa, obietnice, zobowiązania...
Dziewczyny, mam pytanie o usg połówkowe, bo ja już nie pamiętam, czy to jest coś innego niż usg prenatalne, czy lekarz może to wszystko zrobić za jednym zamachem? Umówiłam się na wizytę, termin dopiero na 18 marca
ale wcześniej mój gin jest na urlopie, a potem ja mam wyjazd i tak jakoś wyszło. Dokładnie 18 marca zacznę 20 tydzień, wiec to byłby dobry czas na to genetyczne?
Amawell - gratulacje chłopaka
Akuku - kurde strasznie to przykre, że dorośli ludzie nie potrafią brać odpowiedzialności za swoje słowa, obietnice, zobowiązania...
Dziewczyny, mam pytanie o usg połówkowe, bo ja już nie pamiętam, czy to jest coś innego niż usg prenatalne, czy lekarz może to wszystko zrobić za jednym zamachem? Umówiłam się na wizytę, termin dopiero na 18 marca
reklama
marand
pełna szczęścia
hejka
Aneczka – to kciuki za pomyslne przygotowania, będzie dobrze, a tym welonem to się nie przejmuj, to wasz dzien
anney – ooo i wam weselna imprezka się szykuje, piknik – super
lilija – widze ze kotek przygotowuje cie do macierzynstwa jak nic, kciuki za fit ciaze, haha
beata – co do literki r mysle ze twoja corcia ma jeszcze czas, niektore dzieci do trzech lat prawie wcale nie mowia, ale pewnie cwiczenia jakieś są na to, ale o tej lyzeczce to nie slyszalam
fioleczka – kciuki, oby cisnienie szybko się unormowalo
nutria – zdrowka
bunia – jak dziś się czujesz?
Natka – i co po wizycie?
Blerka – ja w pierwszej ciazy tez bylam na polowkowym u dwoch roznych ieraz tez się zastanawiam czy tak nie zrobic
akuku – to trafily ci się klientki, szok
szykuje mi sie mega remont w mieszkaniu i przegladam wlasnie jakies inspiracje co i jak urzadzic
moze ma ktoras gazawa plyte ceramiczna lub slyszala jakies opinie na ten temat??
Aneczka – to kciuki za pomyslne przygotowania, będzie dobrze, a tym welonem to się nie przejmuj, to wasz dzien
anney – ooo i wam weselna imprezka się szykuje, piknik – super
lilija – widze ze kotek przygotowuje cie do macierzynstwa jak nic, kciuki za fit ciaze, haha
beata – co do literki r mysle ze twoja corcia ma jeszcze czas, niektore dzieci do trzech lat prawie wcale nie mowia, ale pewnie cwiczenia jakieś są na to, ale o tej lyzeczce to nie slyszalam
fioleczka – kciuki, oby cisnienie szybko się unormowalo
nutria – zdrowka
bunia – jak dziś się czujesz?
Natka – i co po wizycie?
Blerka – ja w pierwszej ciazy tez bylam na polowkowym u dwoch roznych ieraz tez się zastanawiam czy tak nie zrobic
akuku – to trafily ci się klientki, szok
szykuje mi sie mega remont w mieszkaniu i przegladam wlasnie jakies inspiracje co i jak urzadzic
moze ma ktoras gazawa plyte ceramiczna lub slyszala jakies opinie na ten temat??