reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dobry wieczór późną porą, powoli wracam do żywych :) na wizycie dowiedziałam się, że szyjka pozostała długa i zamknięta także super świetnie :) a całe twardnienie ewidentnie wynikało z infekcji dróg moczowych, zażywam urosept i po dzisiejsze badanie moczu pokazało idealne wyniki zdrowych siuśków :) mimo wszystko jeszcze przez miesiąc mam zażywać asmag forte, no spę i urosept właśnie, powoli zmniejszając dawkę. Spędziłam u pana dr godzinę, bo przy okazji padło na badania połówkowe :) zmierzył chyba każdy centymetr ciała Leo, tłumacząc każdy krok, podając "normy" wymiarów itd itd - uwielbiam tego dr!!! :) malutki ma 410g +/- 66g także chyba całkiem dobra waga. Co najważniejsze - uspokoił mnie, bo przez ostatni tydzień bałam się czy wszystko będzie ok...
Brzuch rośnie jak opętany, w poniedziałek powrót do pracy (nie czuję tego kompletnie ech), ale ten tydzień mogłam poświęcić na to, co lubię najbardziej - buszowanie po internecie!!! hahaha także zaraz postaram się wrzucić zdjęcia moich małych cudeniek na wątek wyprawkowy ;)

Kochane pokoiki cudo! U nas niestety brak miejsca na takie śliczne śliczności, dlatego Leo będzie musiało wystarczyć łóżeczko w naszej sypialni...

reklama
Lucalew ważne ze cie przyjęli .. A te babska to nie raz miałam taka sytuacje i tak mnie wnerwiaja ze szok.. W ciąży nie trzeba byc zeby ciśnienia dostać :/

Akuku no w dzień tez niania jak najbardziej.. Na razie patrze za jakas w miarę i nie za nie wiadomo ile..

Cinamona ale śliczny pokoik i jaaaa [emoji15] ja do dekoracji zmysłu nie mam, ważne zeby jakoś wszystko do siebie pasowało i było przytulnie i jakoś "z głowa".. Poki co totalnie brak pomysłu ..

Olka trzymam kciuki za te kokosy :D

Lucere nawet mogłabym taki zwykły sleeper kupić z fisher price co tez możesz go sobie bujać i dziecko w tym śpi i tez by było.. Musimy to w domciu jeszcze omówić :) a co do wagi to mi w aplikacji nawet pisze ze o jest orientacyjne i ze wyniki rożnych dzieciatek mogą byc bardzo rożne bo każde rośnie juz w swoim tempie.. Wiec no stress jak lekarz mówi ze jest ok to czym tu sie martwić ?

Lunera lozko pietrowe jest praktyczne bo nie zajmuje tyle miejsca co dwa osobne. Ale zakladanie poscieli na to gorne beznadzieja. Ja na szczescie narazie nie musze:-) wiadomo ze dziecko musi troche podrosnac zeby spac na gorze. Dobry wiek to chyba okolo 5lat. Ja wybralam pietrowe lozko ze wzgledow praktycznych gdyz chce zeby dzieci przez kilka lat mialy wspolny pokoj a na dwa lozeczka nie mam za bardzo miejsca :-(

U mojego synka w pokoju za to bardzo kolorowo i pełno zabawek :D no i bałagan po całym dniu zabawy

Załączniki

• 1429130968713.jpg
    1429130968713.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 65
  • 1429130980304.jpg
    1429130980304.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 65
  • 1429130990974.jpg
    1429130990974.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 60
  • 1429131000793.jpg
    1429131000793.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 62
Lucalew eh z ta sluzba zdrowia tez przeboje... kurde wszedzie sie trzeba zastanawiac kto jaki będzie mial humor eh. A ta co słuchawka slucha moze sie z ezem pomlucila i czekala az zadzwoni i przeprosi hahaha.

Kasietta jejku najwazniejsze ze nic sie nie stalo..

Mi tez sie juz zdarzylo podjechac bo kto przede mna niby rusza..ahh nie lubie takich niezdecydowanych kierowcow..na szczescie w nikogo jeszcze nie walnelam .. a teraz w ciazy to jestem tak rozkojarzona ze nie lubie jezdzic..haha

Beata taaak jak rkzmawialam z kolezanka idac to oddwchu zlapac nie moglam hahhaha. Ogolnie szybko sie mecze i duza krowa juz jestem i mnie wszystko wkurza... a to dopiero polowa minela.. bojku ja chce juz lipiec chociaz noo..

Olka bo to jest calkowicie naturalne ze matka spi z dzieckiem.. taki instynkt mamy bo kiedys nie odkladalo sie dzieci.. zaraz by he pozarly jakies drapieznki ;)
No i wlasnie mamy kontrole nad oddechem itd. Ja tez cyca wystawiam i spie.. tylko wiesz ty dwoch nie wystawisz i bedziesz sie przekladac z boku na bok.. wiec moze byc tak ze bedziesz jedno karmic usypiac drugie sie obudzi to odkladac pierwsze.. nie wiem sama jakbym to zrobila hehe.
No i kciuki za palme z kokosami na jutro!!

Olka hahaha taaak kolorowe zabawki wszystko niszcza :p

Cinamona ja mam w pokoju takie pulki na cala sciane jak Ty pokazalas tylko wiwcej tego... i mam zabawek od groma..glownie jakies auta helikoptery itd... i wlasnie te wielkie musza stac luzem.. teraz jak juz moglabym sie ich pozbyc to Emil dorasta do nich i znowu beda staly hahaha.
Pokoik ladny.

Moi chlopcy maja zielono zolty pokoj lozko pieteowe. Ale chcialanym by kazdy mial swoje u gory lozko a na dole szfa biurko no ale drogie to dosyc i ciezko z rozmieszczeniem tego w pokoju.

Zuzzi to dziwne ze nie bada podwozia sam .. alw dobrze ze poprosilas skoro infekcja sie zaczyna.

Dziewczyny w uk a kto tu bada czy jest infekcja ? Bo ja mam tak duzo uplawow i poszlabym zbadac kontrolnie..

Lucere z jakies aplikacji korzyataliscie na nianie elektroniczna ?

Linera u nas lozko pietrowe sa llusy i minusy jak zawsze.. moj Alex spi u gory i ma krecka okropnego i ciezko mi go obrocic haha. No i u gory ciezej poscielic..zmienic posciel itd. U gory jest tez bardziek suche powietrze.. no alw oszczednosc miejsca ogromna.

Ancikowa suuper ze wszystko wraca do normy !

Bunia poszukaj moze uzywki ? Nie wiem czy u was ale w uk ludzie sprzedaja i ja mam uzywke . Zadowolona jestem ;)
A mam firmy summer tylko my uzywamy wtwdy kiedy ni spimy..ale ona jest jakby caly czas wlaczona a sa takie sa jak nic sie nie dzieje nie daja zadnego dzwieku..

Poszlam uspic Emilka i dzis On uspil mnie :p zasnelam na dwie godz. Teraz wstalam i zjem kolacje..

Anciikowa, super newsy. Ostatnio cos duzo u nas infekcji pecherza...

Co do pietrowego, to ja sie wlasnie balam. Przeszlismy niedawno na duze lozka z lozeczek, to byl dla mnie stres bo starszy spi w kazdym kierunku I strasznie sie wierci. Oczywiscie zlecial z nowego juz nie raz - wcale sie nie budzac!!!! Wlasnie w tym celu pierwszy dywan w domu sie pojawil. Pokoj maja nieduzy, ale nawet nie jest tak zle, myslalam, ze bedzie mniej miejsca.

Wrzuce zdjecia przy nastepnej okazji z kompa

reklama
Akuku ja się umówiłam do gp ale wieczorem mialam wizytę i powiedział że już za późno i wysłał mnie na drugi dzień z rana do pani doktor i ona pobrala wymaz, więc poprostu umów się do gp najlepiej z rana do jakiejs kobitki

Ostatnia edycja:
Do góry