reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

OOo no wlasnie miałam mowić ze wczoraj byłam oddział oglądać..
Najbardziej mnie cieszy to ze maja dobry oddział dla noworodków wiec jakby cos sie działo to nigdzie nie musza przewozić tylko wszystko w razie potrzeby działają na miejscu:)
Sale jak sale, wyglądają ok, ma byc czysto i wygodnie, ale pamietajmy ze to szpital a nie hotel pięciogwiazdkowy :) wyglada jak pokój no czyli ok..
Pokój poporodowy ma łóżko i miejsce dla dziecka i kanapę rozkładana taka dla m jakby chciał spać i fotel taki duży i łazienkę z prysznicem.. Także pokoje sa jednoosobowe i dziecko jest przy mnie 24h. Wszystko z dzieckiem robia przy tobie tzn np pediatra jak przyjdzie albo cos tam, nie zabierają z pokoju.. Tatusiowie mogą byc 24h i dlatego jest to łóżko rozkładane woec mogą zostać na noc wiec tez fajnie ze nikt nie wygania.. Obrączkowa cała trójkę.. A matka i dziecko ma tez obrączkę z czujnikiem, ktore sa zmatchowane co oznacza ze dziecka nikt nie pomyli i jakby ktos chciał dziecko wynieść bez mojej zgody (rożne sytuacje przecież sa mimo zabezpieczeń) to sie włącza alarm jak czujnik przekroczy drzwi.. Wow.. :D
Ale było tam tak cichuteńko ze chyba nikt nie rodził .. Nie wiem czemu porod (nie obrażając nikogo) kojarzy mi sie z darciem ryjka :D noi w inkubatorku jedno malenstwo leżało [emoji23]
I w sumie tyle.. Jak ja bym marzyła zeby moj porod przeszedł bez komplikacji i wszystko było dobrze Eh.. I najlepiej juz :) bo zaraz zacznę wasze maluszki oglądać i bedzie mi smutno ze ja jeszcze 5 tygodni hehe :D

reklama
Najadłam sie niezdrowego jedzenia i teraz brzuch mnie boli... Ale na dole? Dziwne...

Wszystko boli a pewnie urodzę ostatnia...

cinamona mi wody pekly jak lezalam w lozku, ale nie odeszly..wiedziałam ze pekly wiec chwile lezala i jak wstałam to buh poleciały..tak samo było i z Alexem i z Emilkiem. odchodzily podczas ruchu jak siedziałam , lezalam spokojnie to nie.

co do zgagi to i mnie meczy..najgorzej jak się schylam , sprztam itd. eh..

hemoroidów nigdy nie miałam wiec nie wiem jak to ma wygladac..

pupui i inne zainteresowane dziewczyny :) przepis na biszkopt i kremy na kulinarnym . wstawiłam linka bo ta kobitka wszystko dobre ma :D może się wam przyda :) na swojej stronce ma tez przelicznik skladnikow na formy wiec można robic jakie się chce porcje :)

posprzatalam w kuchni i salonie i zdycham ! hehe

MAgdus wspolczucia dla mamy :( biedna tez pewnie zalamana ze zamiast pomoc Tobie teraz potrzebuje pomocy..
Rozstepy ? ja dostałam w pierwszej ciąży! caaaaly brzuch... ale jakos mnie to wtedy nie ruszalo... nowych rozstepow brak ale tamtych nie usune ani nie schowam.. to blizna po dzieciach i nie ma się co tego wstydzić :) jak schudnę to same rozstey mam nadzieje nie będą mi przeszkadzać.

mala szaleje :D ahh ostatnie dni i koniec meczarni, ale zobaczycie ze z sentymentem będziecie wspominać czas ciąży :D szybko zapomnicie o dolegliwościach i będziecie wspominać z uśmiechem na twarzy :)
ja jak urodziłam emila to od razu było mi zal ze to ostatni raz (zapomniałam ardzo szybko jak mi ciężko było co chwile do wc w nocy wstawac haha i o innych dolegliwościach również zapomniałam )

Tak Akuku masz racje ze wszystkim, po prostu musze sobie ponarzekac :-)
Blerka - Anney sie opieprza po prostu... Mowie wam - sierpien nas zastanie jak sie tak do tych porodow mizernie zbierac bedziecie :-)

reklama
Do góry