Ja kupuję pieluchy Dada Premium w Biedronce, ostatnio była promocja na dwupak w kartonie, to kupiłam dwa, ale widzę, że i przez allegro tanio wychodzi. Co do czyszczenia noska, jak Maja miała 3 tygodnie, to obie byłyśmy chore i pediatra pokazywała mi jak się przepłukuje nos solą fizjologiczną. Trzeba położyć dziecko na boku i wcisnąć całą ampułkę soli, tak żeby wyleciała drugą dziurką, następnie podnieść dziecko twarzą do dołu, żeby nie wsiąknęło smarków i na drugi bok to samo. Trochę traumatyczne, ale wszystkie smarki wypadają. Jak to zrobię, to jeszcze poprawiam fridą. Maja od dwóch dni budzi się o północy wypoczęta w świetnym humorze do zabawy, karmię ją i kładę do łóżeczka, mam nadzieję, że jej to przejdzie, chociaż jest zabawna, bo budzi się skora do łobuzowania

Moje 3 koleżanki są w ciąży, jedna urodziła w ten piątek i każda ma syna

Widzę, że jest bum na chłopaków w moim otoczeniu. Mai przyjdzie się bawić samochodami

Zapisałam się też na forum mojego osiedla i zrobiłam akcję spacerowania a innymi mamami. Fajnie wyszło, bo już z dwoma spacerowałam, a kolejne dwie odezwały się chętne do spacerów z maluchami. Polecam z kimś zawsze ciekawiej