reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Myycha, świetne wieści! Beta bardzo ładnie przyrasta. Ja w sobotę rano powtarzam test by zobaczyć czy ta kreska będzie wyrazniejsza. Dobrej nocy wam życzę [emoji4]

ex2bcwa1i7zmtefr.png
km5sdf9h5muccroe.png
bfarb201wxvumcno.png

reklama
Wam też tak spać się chce?! Ja normalnie ledwie oczy otwieram. Trudno mi Małym się zająć, więc sam się bawi a ja podsypiam, mam nadzieje, że zaraz mi minie

@leeleeth mam tak samo. ledwo się obudzę a już jestem śpiąca, najchętniej przespałabym cały dzień :D

Straszne, zrobiłam sobie słabą kawkę może sie ogarnę jakoś :D
Synek skorzystało mojej nieuwagi i wymył swoje buty w misce dla psa :realmad:
To ja takie mam pytanko? Jak z dietą zmieniacie pod ciążę nawyki żywieniowe?
Jak z używkami typu kawa, mocna herbata?

Ja nawet nie będęc w ciąży starałam się zdrowo odżywiać więc będę to teraz kontynuowała :) chociaż wiadomo będąc w ciąży ma się rożne zachcianki, często niezdrowe ale raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić :p kawy nigdy nie piłam bo nie lubię więc problemu nie ma
P.S. napisałam do adminki prośbę o własne forum :)

Straszne, zrobiłam sobie słabą kawkę może sie ogarnę jakoś :D
Synek skorzystało mojej nieuwagi i wymył swoje buty w misce dla psa :realmad:
To ja takie mam pytanko? Jak z dietą zmieniacie pod ciążę nawyki żywieniowe?
Jak z używkami typu kawa, mocna herbata?
Hej :) Kawy nie pije już 2 tydz. Herbatę 2-3 dziennie ale uzależnienie od pepsi mi żyć nie daje i zdarza się że w ciągu dnia łyka czy dwa wezmę :/ Staram się pić wode i soki 100% i każdego dnia coraz lepiej mi z tym idzie :p

Ja kawę uwielbiam i dużo piłam, od pewnego momentu mnie odrzuca, jeszcze przed akcją ciąża ;)
Teraz to pije jedną, maksymalnie dwie na dobę,
Ja muszę wprowadzić więcej owoców i warzyw bo nie lubię, raczej mięsna jestem.
Bierzecie jakieś witaminki? Ja kupiłam ostatnio vita-min mama plus ,dla kobiet planujących ciąże, w ciąży oraz mam karmiących. Łapie się na dwie kategorie ;)

Ja dzisiaj koszmarnie się czuję, osłabiona jestem, nie dobrze mi, tak mi się w głowie kręci mega.
A ja odkąd wiem pije soki 100% , herbaty owoce, w ciąży zawsze kocham mleko,więc kakao,płatki z mlekiem. Prócz tego staram się jeść owoce oraz warzywa, lubię mięso ciekawe jak tym razem będzie ostatniej ciąży w pewnym momencie tak mnie od mięsa odrzuciło,że później ciężko mi było jeść. Jeśli chodź o gazowe nigdy nie piję,bo mam zespól jelita drażliwego, kawy piłam wcześniej dwie, ale przestałam już odkąd wiem. Witamin nie biorę dodatkowych prócz kwasu foliowego, nigdy żaden ginekolog nie kazał, a tym bardziej ,że robiłam wyniki i są dobre.

Ja kupiłam vita miner prenatal bo był w promocji ale jeszcze go nie łykam. Czekam na wizytę u lekarza bo póki co kazał tylko brać kwas foliowy i zdrowo się odżywiać

reklama
Heja, ja też ciągle spiaca czego mój mały niestety nie rozumie:/ z reguły mam niskie ciśnienie więc póki co kawę piję, dwie dziennie, wstaję do pracy przed 6 więc nie dalabymr rady..
Z suplementów biorę kwas foliowy i żelazo (byłam u lekarki rodzinnej wczoraj) bo mam słabą morfologię od jakiegoś czasu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry