reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Imiona u nas to tez temat dyskusyjny córka ma na imię Ala i wtedy jakby była chłopcem miał być Jan ale już mi się nie podoba. Próbuje przeforsować Aleksandra lub Aleksander ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie będzie się jeszcze zmieniac jak przy pierwszym dziecku.

Pytanie z innej beczki, jakie witaminy bierzecie? Kupuję femibion ale cena jest powalająca chętnie zmienię na coś tańszego a równie dobrego.

Ja biorę pregna plus. Poleciła mi moja ginekolog ;) kosztuje ok 40 zł za opakowanie

Jak jest u was z mdłościami?
U mnie już lepiej a jak mnie łapie to zazwyczaj na noc. Apetyt mi powraca aż się boje co to będzie jak powróci i będzie taki jak wcześniej :p mięsa jakoś nie mogę bardzo kurczaka przede wszystkim a kiedyś tylko to, ale chodzą za mną żeberka takie pieczone w rękawie i paczki, dobrze że jutro już tlusty czwartek :p

Jak jest u was z mdłościami?
U mnie już lepiej a jak mnie łapie to zazwyczaj na noc. Apetyt mi powraca aż się boje co to będzie jak powróci i będzie taki jak wcześniej [emoji14] mięsa jakoś nie mogę bardzo kurczaka przede wszystkim a kiedyś tylko to, ale chodzą za mną żeberka takie pieczone w rękawie i paczki, dobrze że jutro już tlusty czwartek :p
U mnie dosłownie nic... żadnych mdłości[emoji4] Fakt, że apetyt mam olbrzymi[emoji23]
U mnie znowu pojawiła się skaza białkowa..więc funkcjonuje praktycznie bez nabiału[emoji4]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do imion to w ogóle się nie zastanawiałam. Myśle, że po badaniach prenatalnych jak już będzie bardziej znana płeć to wtedy zrobimy listę imion, które się najbardziej podobają i wybierzemy najlepsze [emoji4]

Rożek bardzo ładny, moim zdaniem uniwersalny [emoji41]

Co do witamin to ja biorę Folik i magne b6 i to by było na tyle. U prywatnego lekarza jak ostatnio byłam to nic nie kazał zmieniać, natomiast na NFZ jak byłam w tamten piątek to jak zakładał mi kartę ciąży ( dopiero w 13 tygodniu [emoji28] a kazał podpisywać datą z 4 stycznia ) to kazał przerzucić się na ten zestaw PREGNA plus, ale skonsultuje to jeszcze z tym prywatnym lekarzem, bo mu bardziej ufam. Na NFZ mam mieszane odczucia. Zreszta ta teczka ciąży jest właśnie „reklamowana” i podpisana nazwą tej firmy tych tabletek to pewnie dlatego lekarz każe każdej pacjentce je kupować, tak sądzę.

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
Co do imion to w ogóle się nie zastanawiałam. Myśle, że po badaniach prenatalnych jak już będzie bardziej znana płeć to wtedy zrobimy listę imion, które się najbardziej podobają i wybierzemy najlepsze [emoji4]

Rożek bardzo ładny, moim zdaniem uniwersalny [emoji41]

Co do witamin to ja biorę Folik i magne b6 i to by było na tyle. U prywatnego lekarza jak ostatnio byłam to nic nie kazał zmieniać, natomiast na NFZ jak byłam w tamten piątek to jak zakładał mi kartę ciąży ( dopiero w 13 tygodniu [emoji28] a kazał podpisywać datą z 4 stycznia ) to kazał przerzucić się na ten zestaw PREGNA plus, ale skonsultuje to jeszcze z tym prywatnym lekarzem, bo mu bardziej ufam. Na NFZ mam mieszane odczucia. Zreszta ta teczka ciąży jest właśnie „reklamowana” i podpisana nazwą tej firmy tych tabletek to pewnie dlatego lekarz każe każdej pacjentce je kupować, tak sądzę.

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja mam teczkę z pregna nawet próbki tabletki też były tego ,ale lekarz i tak mi co innego poleciła co mama dha :-P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry