reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam teczkę z pregna nawet próbki tabletki też były tego ,ale lekarz i tak mi co innego poleciła co mama dha :-P

no ja właśnie tez dostałam w tym broszurkę o tym jak się żywic przy karmieniu dziecka i właśnie 3 sztuki tej tabletki [emoji3]

Ja właśnie podpatrzyłam, że na forum dziewczyn z lipca jest fajny podtemat dodany, a mianowicie „wyprawka”. Już dodałam do obserwowanych i jakoś w marcu chyba założę jakiś zeszyt ciążowy i tam przepisze te pomysły i niezbędne rzeczy, bo to 1wsza ciąża to jestem całkiem zielona [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
no ja właśnie tez dostałam w tym broszurkę o tym jak się żywic przy karmieniu dziecka i właśnie 3 sztuki tej tabletki [emoji3]

Ja właśnie podpatrzyłam, że na forum dziewczyn z lipca jest fajny podtemat dodany, a mianowicie „wyprawka”. Już dodałam do obserwowanych i jakoś w marcu chyba założę jakiś zeszyt ciążowy i tam przepisze te pomysły i niezbędne rzeczy, bo to 1wsza ciąża to jestem całkiem zielona [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Zawsze możemy założyć swój wątek z wyprawką jak będą chętne żeby coś w nim pisać ;-)
Ja to tak na oko kupował w pierwszej ciąży albo wchodziłam do sklepu dziecięcego i mniej więcej patrzyłam na regały co jest i brałam to i tamto :-D i czytałam też trochę w internecie żeby mniej więcej wiedzieć co potrzeba

oar8flw1mdp5ujvp.png
U mnie tez pierwsza ciaza i ciagle rozkminiam, czytam na stronach juz o wyprawce, choc jeszcze nic nie kupuje. Stresuje mnie troche to, ze nic nie wiem. Najchetniej poczytalabym jakas ksiazke na ten temat

Jak jest u was z mdłościami?
U mnie już lepiej a jak mnie łapie to zazwyczaj na noc. Apetyt mi powraca aż się boje co to będzie jak powróci i będzie taki jak wcześniej :p mięsa jakoś nie mogę bardzo kurczaka przede wszystkim a kiedyś tylko to, ale chodzą za mną żeberka takie pieczone w rękawie i paczki, dobrze że jutro już tlusty czwartek :p

Ja mdłości mam zdecydowanie mniej, ale od czasu do czasu się pojawiają. Raz na kilka dni, zazwyczaj wieczorem. Ale apetyt mi wrócił i mogę jeść w sumie wszystko :)

Imiona u nas to tez temat dyskusyjny córka ma na imię Ala i wtedy jakby była chłopcem miał być Jan ale już mi się nie podoba. Próbuje przeforsować Aleksandra lub Aleksander ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie będzie się jeszcze zmieniac jak przy pierwszym dziecku.

Pytanie z innej beczki, jakie witaminy bierzecie? Kupuję femibion ale cena jest powalająca chętnie zmienię na coś tańszego a równie dobrego.
Prenatal Duo. Też niezbyt tani, ale raz w miesiącu mogę te 50 zł wydać na zdrowie malucha.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry