reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Aceton bym odpuściła. Poza tym ja wogole aceton traktuje jak jedno wielkie.G. mega wysusza płytkę paznokcia i skórę. Ja spiłowywuje. Ale pracuje na twardych bazach (Proteina z Indigo, Repair z NC, Flexi z MAM) i one jeśli się nie zapowietrzaja ściągasz tylko kolor i uzupełniasz bazę. Zresztą ja 7 lat tłukę pazury to już mam wyczucie z piłowaniem żeby nie przepiłowac płytki

ckaiyx8d63pd6voi.png
[
Ja myślę farbować szamponem koloryzującym,nie wyobrażam sobie nie farbować włosów przez tyle miesięcy.

Ja tym razem czułam zagnieżdżenie. Rowny tydzień po owulacji . Przez 3 dni byłam nie do wytrzymania bolał mnie brzuch czułam że coś się dzieje .bez kija nie podchodz. Mój facet miał przesrane.
Co do paznokci to z tego co wiem nie wolno tylko używać kwasowego primera, chyba tylko kwasowego - bezkwasowego chyba tak.

Ja chyba jutro też pójdę betę zrobic bo mam dość zamartwiania o niczym innym nie myślę. Pobolewa mnie brzuch zwłaszcza z prawej strony. Czasami chce ziewnac czy nabrać głęboko powietrza i wtedy też zaboli. Nie mam obolałych piersi nawet koloru nie zmieniły. Uplatow też nie mam .. a przy pierwszej ciąży było bardzo dużo. Tylko czasem coś co przypomina płodny śluz. Ciągnący. Mleczny lub przezroczysty. To dopiero 5 t1 d i teoretycznie wiem że to może być normalne ale chyba się upewnie

Ja chyba jutro też pójdę betę zrobic bo mam dość zamartwiania o niczym innym nie myślę. Pobolewa mnie brzuch zwłaszcza z prawej strony. Czasami chce ziewnac czy nabrać głęboko powietrza i wtedy też zaboli. Nie mam obolałych piersi nawet koloru nie zmieniły. Uplatow też nie mam .. a przy pierwszej ciąży było bardzo dużo. Tylko czasem coś co przypomina płodny śluz. Ciągnący. Mleczny lub przezroczysty. To dopiero 5 t1 d i teoretycznie wiem że to może być normalne ale chyba się upewnie
A kiedy masz wizytę?jak cie to uspokoi to zrób,najgorzej chyba przetrwać do pierwszej wizyty.Potem nerwy ciut mniejsze.

Hmm czy ja coś mówiłam że słodyczy nie mogę ostatnio jeść?☺Wczoraj zrobiliśmy z synem blok z herbatnikami i orzechami włoskimi... no powiem Wam gdyby mi wstyd przed dziećmi nie było- pochłonęłabym cały na raz:D no nic tak pysznego dawno nie jadłam:D

Tak bardzo wcześnie :)
To był 3cs. Odpuściłam totalnie nakręcanie się na objawy i zajmowałam się czymś żeby nie myśleć czy się udało czy nie.
Owulację miałam szybko w tym cyklu bo 11/12dc. Od soboty kłuły mnie dość specyficznie jajniki, szyjka opadła, zrobiła się twarda i wystająca więc tym bardziej pomyślałam @ idzie.. owu szybciej to może i @ szybciej przyjdzie. W niedzielę byliśmy na urodzinach u córki sąsiadki i przez moment myslalam że okres mi przyszedł. Takie skurcze miałam. Ale szyjka z kolei znów się uniosła. Plus tak często chodziłam do kibelka że pomyślałam że zapalenie pęcherza mam... Ale coś mi nie spasowało bo pęcherz nie bolał, cewka przy sikaniu też nie. W poniedziałek z głupa strzeliłam test ale byłam pewna że wynik będzie negatywny. Jakie moje zdziwienie jak pokazał cień cienia [emoji23] 6 dni przed terminem@... Więc nie myśląc wiele poleciałam na betę która to potwierdziła [emoji23] 9 dpo :) najwidoczniej u mnie to były objawy zagnieżdżania. W poprzedniej ciąży tak nie miałam :)

ckaiyx8d63pd6voi.png
A powiedz mi jaki test zrobiłaś który wykrył tak wczesną ciążę?
Ja ostatnia @ 22.11. Cykle w miarę regularne 30-31dni. Nie staraliśmy się specjalnie ale coś mi nie gra w moich odczuciach. Piersi od trzech dni nabrzmiałe z żyłkami i cały czas czuję w nich mrowienie. Jak zjem nawet mały kens to brzuch mam pełny. I to kłucie w okolicach jajnika jak przy owulacji i lekkie pobolewanie w dole brzucha. Czyzby...?
Kupiłam żółty bobo test sprawdzę jutro rano. Co myślicie?

reklama
Do góry