reklama

Sierpniowe mamy 2026

Cześć dziewczyny, ja dziś po badaniach krwii na papa a za 1,5 tyg usg prenatalne. Stresuję się wiekiem, bo wiem jak to tam wychodzi wtedy no ale cóż..
Ja tak sobie dziś myślałam, ze o ciąży wiem od około 6 tygodni a strasznie mi sie to dłuży, milion myśli, scenariuszy, ehhh jednak fajnie jest być w ciąży i nie mieć pojęcia, ze coś może pójść nie tak. Niestety mi to nie bylo dane i teraz ciągle sie martwię 🤷🏼‍♀️
Miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za każdą z Was 😗

reklama
Cześć dziewczyny, ja dziś po badaniach krwii na papa a za 1,5 tyg usg prenatalne. Stresuję się wiekiem, bo wiem jak to tam wychodzi wtedy no ale cóż..
Ja tak sobie dziś myślałam, ze o ciąży wiem od około 6 tygodni a strasznie mi sie to dłuży, milion myśli, scenariuszy, ehhh jednak fajnie jest być w ciąży i nie mieć pojęcia, ze coś może pójść nie tak. Niestety mi to nie bylo dane i teraz ciągle sie martwię 🤷🏼‍♀️
Miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za każdą z Was 😗
Właśnie dlatego nie robiłam wcześniej pappy, bo tylko można się zestresować niepotrzebnie… będzie dobrze ❤️

Właśnie dlatego nie robiłam wcześniej pappy, bo tylko można się zestresować niepotrzebnie… będzie dobrze ❤️
Niestety na NFZ inaczej teraz nie można, więc dla swojego spokoju (mam nadzieję) we wtorek mam pobranie krwii na nipt, miałam robić nifty, bo te wszystkie sanco i panoramy są dostępne bardzo daleko ode mnie, ale ostatecznie zrobię felia test.
Oby to były dobrze zainwestowane pieniądze 😉

Hej dziewczyny, ja dzisiaj robiłam Panoramę oraz jakiś test, który bada również moje geny, wszystko pobierane i wysyłane razem do jednego laboratorium, więc super, że za jednym zamachem. Cały czas myślałam, że będę robić NIFTY, ale w poniedziałek na wizycie położna mi doradziła Panoramę, a że wszystko pokrywa ubezpieczenie mojego męża to skorzystaliśmy. Czekają mnie też takie podstawowe badania z krwi, ale nie chciałam ich robić za jednym zamachem i dobrze, bo 4 fiolki upuszczonej krwi to już i tak było dla mnie dużo :D Przy dobrych wiatrach mogę mieć wyniki nawet za tydzień, ale staram się nie nastawiać, bo standard to 10-14 dni. Oczywiście zaznaczyliśmy, że chcemy poznać płeć. Nie mogę się tego doczekać!!!

Przez jakiś czas się nie odzywałam, ale bardzo źle się czułam psychicznie, sama sobie wymyślałam jakieś problemy i czasem nawet chciałam tu napisać, ale później wchodziłam czytałam o prawdziwych problemach jak utrata ciąży czy martwienie się o zarodek itp. i po pierwsze to mnie jeszcze bardziej przybijało, a po drugie nie chciałam w takim trudnym dla kogoś czasie dzielić się swoimi problemami, które po czasie stwierdzam, że były niczym innym jak burzą hormonów. Zresztą na poniedziałkowej wizycie rozmawiałam o tym z położną i potwierdziła, że to hormony, zwłaszcza, że generalnie jestem bardzo pogodna i rzadko dostrzegam jakieś trudności. Fajnie, bo gdybym potrzebowała mogę skorzystać z pomocy psychologa. Na razie nie czuję takiej potrzeby, bo wszystko wróciło do normy i teraz sama z siebie się śmieję, ale dobrze wiedzieć, że ma się pod ręką taką możliwość.
Wracam już do regularnego czytania i pisania tutaj, bo nie ukrywam, że dużo mi to daje, chociaż przecież się nie znamy.

@MommyK mój lekarz też mówił, że jak już robić nipt to panoramę właśnie
Wszystko na pewno będzie dobrze 😊

Myślę, ze naprawdę trzeba dziewczyny pomyśleć o wątku prywatnym tylko nie wiem co z @Bandytka_hej
Też się o nią martwię tak długo bez znaku życia.

Czym się różni panorama od Nifty? 🙈

Ja w poniedziałek pewnie będę miała kolejne zwolnienie a za tydzień mam planowane 1.5 tyg urlopu więc wezmę zwolnienie na tydzień i powiem już chyba w pracy i ciąży jeśli będzie ok.
Jakbym mogła z chęcią na trochę jeszcze wróciłbym do niej ale różnie może być... Boje się tej reakcji kierowniczki bo wiem, że na mnie czekać napewno nie będą i po powrocie wcześniejszym czy późniejszym będzie wypowiedzenie. Ale cóż...

Ja się wystraszyłam bardzo bo brałam wieczorna luteinę a na aplikatorze była brązowa wydzielina... Mam nadzieję że to nic takiego i do rana nie będzie śladu 🥺

Wogole mój nastrój jest dramatyczny ostatnimi czasy, leżałbym tylko w łóżku i nic nie robiła... Zero chęci. Nic.

reklama
@MommyK mój lekarz też mówił, że jak już robić nipt to panoramę właśnie
Wszystko na pewno będzie dobrze 😊

Myślę, ze naprawdę trzeba dziewczyny pomyśleć o wątku prywatnym tylko nie wiem co z @Bandytka_hej
Też sie nad tym zastanawiam jak to zrobić żeby przejść na prywatny. Może bandytka tutaj zajrzy, jeśli wszystko jest w porządku, a jeśli nie to może napiszemy do moderacji czy koga to zrobić?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry