reklama

Sierpniowe mamy 2026

reklama
Mi toxoplazma wyszła IGG ujemne, IGM dodatnie. Być może to wynik fałszywie dodatni mam powtórzyć za 2-3 tygodnie, ale trochę się stresuję.

Dodatnie IGM to świeże zakażenie, na szczęście wynik 1,1 więc być może rzeczywiście jest ok. Oby nie rosło trzymajcie kciuki.

Każdy musi zrobić? Nawet jak mam NIFTY? Ja 2-3 tygodnie za Wami
Wiesz co, mi lekarz tłumaczył tak, że musi teraz wystawić skierowanie na usg prenatalne i pappa, że jak refundowane to całość i nie da się zrobić np. tylko usg. Nie wnikałam 🧐 pappa nie wyklucza nifty, tak samo nifty pappa, ale jeśli miałabym wybierać to wg mnie nifty lepsze. Najlepiej dowiedzieć się u swojego lekarza, czy można pominąć, chociaż jeśli korzystasz z refundacji to podejrzewam, że to jest w tzw. pakiecie

Wiesz co, mi lekarz tłumaczył tak, że musi teraz wystawić skierowanie na usg prenatalne i pappa, że jak refundowane to całość i nie da się zrobić np. tylko usg. Nie wnikałam 🧐 pappa nie wyklucza nifty, tak samo nifty pappa, ale jeśli miałabym wybierać to wg mnie nifty lepsze. Najlepiej dowiedzieć się u swojego lekarza, czy można pominąć, chociaż jeśli korzystasz z refundacji to podejrzewam, że to jest w tzw. pakiecie
Ah to ja prywatnie, więc pewnie w pakiecie obowiązek NFZ.

W pierwszej ciąży robiłam Pappa, ale teraz bardziej ostrożną z wiekiem jestem 🥹

Ah to ja prywatnie, więc pewnie w pakiecie obowiązek NFZ.

W pierwszej ciąży robiłam Pappa, ale teraz bardziej ostrożną z wiekiem jestem 🥹
Przypomnisz bo nie pamiętam który tydzień i Ciebie?
Ja w pierwszej ciąży w wieku 24 lat robiłam też Pappa.
I chyba też teraz zdecyduje się jednak na Nifty jeśli dotrwam.

Dziewczyny witam się, wg aplikacji ciążowej zaczynam dzisiaj drugi trymestr 🥰 w ogóle tego nie czuję, bo jak beznadziejnie się czułam, tak czuję się nadal... ale może już coraz bliżej poprawy. Dziewczyny trzymam kciuki za pozytywne wyniki wszystkich badań. Ja też się stresuję wynikami pappy, jeszcze ok 1,5 tygodna muszę czekać (miałam pobieraną krew po badaniu usg), ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze (wyniki pewnie nie będą idealne że względu na wiek).

Drugi trymestr... Jak to pięknie brzmi!
Mi się strasznie służy to wszystko ale może dlatego, że nadal nie wiem czy z ciążą wszystko ok...
W poniedziałek się wszystko okaże.

Pytanko do Was - jakie suplementy dla kobiet w ciąży przyjmujecie?

Drugi trymestr... Jak to pięknie brzmi!
Mi się strasznie służy to wszystko ale może dlatego, że nadal nie wiem czy z ciążą wszystko ok...
W poniedziałek się wszystko okaże.

Pytanko do Was - jakie suplementy dla kobiet w ciąży przyjmujecie?
Sama nie mogę w to uwierzyć... trochę uspokoiłam się po prenatalnych, ale nadal mam czarne scenariusze z tyłu głowy 🫣 Zobaczysz, że u Ciebie będzie wszystko dobrze, musi być! ❤️
Ja zażywam prenatal (wcześniej prenatal uno, dziś zaczynam prenatal duo). Nie analizowałam zbytnio, lekarz polecał mi je w mojej drugiej ciąży, więc teraz też przy nich zostałam (w tej ciąży informowałam o nich lekarza na pierwszej wizycie i mówił, że jak najbardziej mogą być takie).

reklama
Sama nie mogę w to uwierzyć... trochę uspokoiłam się po prenatalnych, ale nadal mam czarne scenariusze z tyłu głowy 🫣 Zobaczysz, że u Ciebie będzie wszystko dobrze, musi być! ❤️
Ja zażywam prenatal (wcześniej prenatal uno, dziś zaczynam prenatal duo). Nie analizowałam zbytnio, lekarz polecał mi je w mojej drugiej ciąży, więc teraz też przy nich zostałam (w tej ciąży informowałam o nich lekarza na pierwszej wizycie i mówił, że jak najbardziej mogą być takie).
Też w pierwszej ciąży brałam prenatal i teraz też 🌷

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry