reklama

Sierpniowe mamy 2026

Ja miałam dwa razy takie kłucia, po około godzinie może półtorej, w poniedziałek na wizycie rozmawiałam o tym z położną i mówiła, że to całkowicie normalne. Miałam kłucie tylko w jednym miejscu. To może być efekt rozciągania macicy, czasem takie bóle są, kiedy podnosi się progesteron. Bóle piersi mi znikają i powracają. Co prawda nie mam wielkich doświadczeń, bo to dopiero moja druga ciąża, ale to jest dość normalne i oczywiste, że te bóle i odczucia będą się zmieniać na przestrzeni całej ciąży. Myślę, że stres z każdego malutkiego powodu jest najgorszym co możemy teraz robić naszym maluchom. Chociaż wiem, że to trudno. Ja jestem nerwusem bardzo, ale w ciąży staram się nie nakręcać.
Boże ja poprostu teraz siedzę i płacze...

W pierwszej ciąży gdy byłam młoda nie zwracałam uwagi na takie rzeczy bo wtedy przez myśl mi nie przeszło "bo co złego może się stać" ciąża była książkowa i bez żadnych objawów.
Dopiero po ostatnim poronieniu głowa jest pełna strachu i obaw.
Nie wiem sama co mi dzisiaj jest. Poprostu siedzę na łóżku w sypialni i becze jak małe dziecko.

W innym stanie zrobiłabym sobie porządnego drinka żeby sie odstresować...

reklama
Dzień dobry Wszystkim Paniom. Chciałam dołączyć do forum.
Miałam zrobić to już w grudniu, ale przez poprzednie doświadczenia wolałam nieco poczekać.
U mnie na pokładzie jest już 5. 13 latka, 11 latka, 9 latka, 6 latek i 2 latek. Trzy starsze córki i dwóch młodszych synów. Jestem bardzo ciekawa, kto będzie tym razem. Jakiś czas temu młodsza córka powiedziała, że przydałby się jeszcze młodszy braciszek, aby było ich po równo. 😉 Zobaczymy jak wyjdzie.
Planowany termin z OM 14.08.

Boże ja poprostu teraz siedzę i płacze...

W pierwszej ciąży gdy byłam młoda nie zwracałam uwagi na takie rzeczy bo wtedy przez myśl mi nie przeszło "bo co złego może się stać" ciąża była książkowa i bez żadnych objawów.
Dopiero po ostatnim poronieniu głowa jest pełna strachu i obaw.
Nie wiem sama co mi dzisiaj jest. Poprostu siedzę na łóżku w sypialni i becze jak małe dziecko.

W innym stanie zrobiłabym sobie porządnego drinka żeby sie odstresować...
Słuchaj, a może, jeśli jesteś w domu to jakieś konsultacje online z psychologiem? Zawsze warto skorzystać z takiej pomocy, a teraz masz na to czas. Poronienie warto przepracować żeby nie rzutowało na kolejne ciąże. Sama napisałaś, że strach jest nie do zniesienia i ból jest ogromny. To może też odbić się w przyszłości już po narodzinach dziecka. Ja naprawdę polecam szukania specjalistycznego wsparcia.
A co do płaczu to potrafi przynieść ulgę, nie ma w nim nic złego. To też pomaga się odstresować.

Miałam zrobić to już w grudniu, ale przez poprzednie doświadczenia wolałam nieco poczekać.
U mnie na pokładzie jest już 5. 13 latka, 11 latka, 9 latka, 6 latek i 2 latek. Trzy starsze córki i dwóch młodszych synów. Jestem bardzo ciekawa, kto będzie tym razem. Jakiś czas temu młodsza córka powiedziała, że przydałby się jeszcze młodszy braciszek, aby było ich po równo. 😉 Zobaczymy jak wyjdzie.
O cześć, witaj! Powiem Ci, że podziwiam :D ja jestem w drugiej ciąży i potencjalnie zastanawiam się nad możliwością trzeciego malucha w przyszłości, ale nie wiem czy dałabym radę a tu proszę cała gromadka. Silna z Ciebie kobieta <3
Mój termin z OM był bardzo blisko Twojego, bo na 13.08, ale z USG wynika, że termin mam na 18.

Cześć ☺️ bardzo nam miło
Jaka u was duża gromada, musi być wesoło 🙂

Wow, super gromadka, gratulacje! 😊
Witamy Cię serdecznie. U mnie termin z OM 13.08, więc idziemy łeb w łeb 🙂

Obojętnie kto niech napisze do Ani o założenie wątku prywatnego, trzeba podać od razu nicki osób które mają w nim być, tam sobie stworzycie już swoje wizyty itd 😊
Dziękujemy za wskazówki.
Zobaczymy do jutra wieczorem czy Bandytka zajrzy, jeśli nie to napiszę i to ogarnę. Chyba, że ktoś ma coś przeciwko i sam się tego podejmie? Nie chcę się narzucać 😅 ale wiem że najrozsądniej będzie, jeśli jedna osoba się za to zabierze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry