reklama

Sierpniowe mamy 2026

Boże ja poprostu teraz siedzę i płacze...

W pierwszej ciąży gdy byłam młoda nie zwracałam uwagi na takie rzeczy bo wtedy przez myśl mi nie przeszło "bo co złego może się stać" ciąża była książkowa i bez żadnych objawów.
Dopiero po ostatnim poronieniu głowa jest pełna strachu i obaw.
Nie wiem sama co mi dzisiaj jest. Poprostu siedzę na łóżku w sypialni i becze jak małe dziecko.

W innym stanie zrobiłabym sobie porządnego drinka żeby sie odstresować...
Znam doskonale to uczucie, tego się nie zapomina, nigdy… w 2016 poroniłam swoją pierwszą ciążę w 10tc, w następną zaszłam 4 lata później a i tak mocno się stresowałam aż do porodu. Czasami myślę sobie o tym aniołku i moich późniejszych dziewczynkach… i tak naprawdę nigdy się nie przewidzi co będzie. U mnie każde poronienie było „bezobjawowe”, tzn. objawy miałam jak w zdrowych ciążach, po obumarciu zarodków dalej wymiotowałam, miałam mdłości i resztę. U Ciebie niewiadoma z powodu głównie wymiarów, bo serduszko się pokazało, a ja Ci powiem, że z moim synem byłam u tego samego lekarza po dwóch tygodniach i niby zarodek urósł tylko o 3 dni, też się zestresowałam okropnie, ale potem poszłam po czasie już do innego lekarza i ciąża normalnie co do dnia z miesiączki, serduszko pięknie biło. Także i takie historie się zdarzają. A beta Ci rosła, co prawda już nie tak spektakularnie, ale i z takich wartości mogą być zdrowe ciąże. Głowa do góry, do poniedziałku już niewiele czasu zostało 🫶🏻

reklama
Dzień dobry Wszystkim Paniom. Chciałam dołączyć do forum.
Miałam zrobić to już w grudniu, ale przez poprzednie doświadczenia wolałam nieco poczekać.
U mnie na pokładzie jest już 5. 13 latka, 11 latka, 9 latka, 6 latek i 2 latek. Trzy starsze córki i dwóch młodszych synów. Jestem bardzo ciekawa, kto będzie tym razem. Jakiś czas temu młodsza córka powiedziała, że przydałby się jeszcze młodszy braciszek, aby było ich po równo. 😉 Zobaczymy jak wyjdzie.
Planowany termin z OM 14.08.
Hej ❤️ trzymam kciuki, żeby siły się wyrównały 🥳

Dziękujemy za wskazówki.
Zobaczymy do jutra wieczorem czy Bandytka zajrzy, jeśli nie to napiszę i to ogarnę. Chyba, że ktoś ma coś przeciwko i sam się tego podejmie? Nie chcę się narzucać 😅 ale wiem że najrozsądniej będzie, jeśli jedna osoba się za to zabierze
Jeśli chcesz to jestem za i oczywiście chce dołączyć do prywatnego wątku 🙂🙂

Dziękujemy za wskazówki.
Zobaczymy do jutra wieczorem czy Bandytka zajrzy, jeśli nie to napiszę i to ogarnę. Chyba, że ktoś ma coś przeciwko i sam się tego podejmie? Nie chcę się narzucać 😅 ale wiem że najrozsądniej będzie, jeśli jedna osoba się za to zabierze
Ja jestem za tym, żebyś to ogarnęła, jeśli tylko masz ochotę 🙂❤️

Powiem Wam dziewczyny, że jak czytam wasze troski np @Rajani to naprawdę sama mam dreszcze i niedawno też byłam w takiej sytuacji 😑🥹 myślę, że jak jest się w ciąży po stracie/stratach to ten stres i strach jest bardzo silny
Ja też mam takie myśli, że boje się USG bo boje się usłyszeć czegoś złego. W ciąży z córką miałam to samo, nawet już na oddziale w szpitalu USG było dla mnie głównie stresem i nerwami

To jeśli bierzemy pod uwagę właśnie termin z OM to ja idę z Tobą równiutko co do dnia.

Właśnie nie wiem, na który termin jest lepiej patrzeć? Wydaje mi się, że na ten z USG, jak myślicie?
Mój lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że jeśli różnica między USG a OM jest poniżej tygodnia to bierze się pod uwagę termin z OM, a jeśli powyżej tygodnia to z USG. Ale nie mam pojęcia czy on tak robi, czy to ogólne zalecenia 🤔

reklama
Chętnie również dołączę do prywatnego wątku :) mi beta słabo przyrastała na początku ciąży z córką. Urodziła się o czasie 10/10 apgar, po 4 latach stwierdzone spektrum i ADHD niedawno. Nie wiem czy to obowiązywać, biorę co jest w sensie skupiam się na poprawie jej stanu, ale nie raz takie myśli mnie nachodzą czy to wtedy był wyznacznik. Prócz tego, miałam wlew dożylny oksytocyny, całą kroplówka zeszła w 20minut. Kobiety mają mnóstwo hormonów i uczuc, a jeszcze w ciąży gdzie szaleją hormony to już w ogóle ciężko nerwy i uczucia opanować. Trzymam za nas wszystkie kciuki ciężaróweczki ♥️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry