Chilove
Fanka BB :)
Aaa rozumiemNie, ale to dlatego, że nie mieszkam w Polsce. Nie będę miała karty ciąży w polskim rozumieniu tylko po prostu „dokumentację medyczną”
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Aaa rozumiemNie, ale to dlatego, że nie mieszkam w Polsce. Nie będę miała karty ciąży w polskim rozumieniu tylko po prostu „dokumentację medyczną”
Tak, a jeśli nie będą chcieli to popros odmowę na piśmie, raz dwa termin będzieO widzisz nie wiedziałam, że mają taki obowiązek na NFZ, dzisiaj dzwoniłam do jednej przychodni to terminy na czerwiec dopiero, albo na koniec lutego ewentualnie, ale do ginekolog, która nie robi USG co jest dla mnie dość dziwne
Czyli co jak zadzwonię i powiem, że jestem w ciąży to muszą mnie w ciągu 7 dni zapisać nawet jeśli nie mam jeszcze karty ciąży?
Ja jestem z Anglii tak Jak MommyK i z ostatniej ciazy jesli dobrze pamietam to data byla precyzowana ostatecznie podczas skanu w 12tygAaa rozumiemzastanawialam się tylko jak wpisują datę porodu bo u nas chyba na podstawkę USG tylko jeśli jest ponad tydzień różnicy między om a USG
Zadzwoniłam ostatnio do przychodni na nfz i powiedziałam że potrzebuję umówić się na pierwszą wizytę w ciąży, był termin od razu, chociaż lekarka ma same 1 i 5 gwiazdek więc zobaczymy jak to wyjdzieO widzisz nie wiedziałam, że mają taki obowiązek na NFZ, dzisiaj dzwoniłam do jednej przychodni to terminy na czerwiec dopiero, albo na koniec lutego ewentualnie, ale do ginekolog, która nie robi USG co jest dla mnie dość dziwne
Czyli co jak zadzwonię i powiem, że jestem w ciąży to muszą mnie w ciągu 7 dni zapisać nawet jeśli nie mam jeszcze karty ciąży?
Ja na ten moment mam wpisane dwie (sprawdziłam sobie online). Z czego bardziej zobowiązująca jest ta z USGAaa rozumiemzastanawialam się tylko jak wpisują datę porodu bo u nas chyba na podstawkę USG tylko jeśli jest ponad tydzień różnicy między om a USG
U mnie raczej się data potwierdzi, niecałe dwa tygodnie po miesiączce byłam na kontrolnym USG po operacji usunięcia torbieli endometrialnej na jajniku i widać było pęcherzyk Graffa o wielkości 2,3 cm.Ooo mi się termin przesunął po badaniu na 18 sierpnia, z daty OM miał być 13. Czekałybyśmy razem na "ten dzień". Gratulacje i witamy <3
11.08.2026Witajcie w wątku Sierpniowe Mamy 2026
Zakładam wątek dla mam z terminem porodu na sierpień
Aby łatwiej nam było się odnaleźć, robimy wspólną listę terminów - w komentarzu wpisz proszę swoją przewidywaną datę porodu (na podstawie OM lub USG), a lista będzie uzupełniana poniżej.
Poniżej terminy naszych wizyt:
17.12 - @patszy
19.12 - @Smolna
22.12 - @Passtelova@Chilove
@Coff
23.12 -@GosiaZ92
30.12 - @Dorka66
31.12 -
5.01 - @Bandytka_hej; @Lunania
07.01 - @patszy; @ulazigzak
08.01 - @patszy
09.01 - @taisiya
Terminy porodu:
04.08 - @patszy
12.08 - @Passtelova; @Chilove
13.08 - @MommyK
16.08 - @Smolna
21.08 - @Lunania
22.08 - @GosiaZ92 @NatKok96; @Inanycase89
23.08 - @Dorka66
24.08 - @Bandytka_hej
26.08 - @ulazigzak
27.08 - @taisiya;
30.08 - @Coff
Witamy, rozgość się11.08.2026
Będzie wszystko superMój synek chciałby bardzo siostrzyczkę. Ja bym chciała porostu zdrowe dzieciątko.
W piątek mam wizytę, będzie 9+2 i bardzo się jej boję. Jeśli jednak będzie wszystko ok, odetchnę z wielką ulgą i może w końcu zacznę się cieszyć i dotrze do mnie w jakim miejscu jestem.