reklama

Sierpniowe mamy 2026

reklama
O widzisz nie wiedziałam, że mają taki obowiązek na NFZ, dzisiaj dzwoniłam do jednej przychodni to terminy na czerwiec dopiero, albo na koniec lutego ewentualnie, ale do ginekolog, która nie robi USG co jest dla mnie dość dziwne 😳
Czyli co jak zadzwonię i powiem, że jestem w ciąży to muszą mnie w ciągu 7 dni zapisać nawet jeśli nie mam jeszcze karty ciąży?
Tak, a jeśli nie będą chcieli to popros odmowę na piśmie, raz dwa termin będzie 🤣

O widzisz nie wiedziałam, że mają taki obowiązek na NFZ, dzisiaj dzwoniłam do jednej przychodni to terminy na czerwiec dopiero, albo na koniec lutego ewentualnie, ale do ginekolog, która nie robi USG co jest dla mnie dość dziwne 😳
Czyli co jak zadzwonię i powiem, że jestem w ciąży to muszą mnie w ciągu 7 dni zapisać nawet jeśli nie mam jeszcze karty ciąży?
Zadzwoniłam ostatnio do przychodni na nfz i powiedziałam że potrzebuję umówić się na pierwszą wizytę w ciąży, był termin od razu, chociaż lekarka ma same 1 i 5 gwiazdek więc zobaczymy jak to wyjdzie 😅

Ooo mi się termin przesunął po badaniu na 18 sierpnia, z daty OM miał być 13. Czekałybyśmy razem na "ten dzień". Gratulacje i witamy <3
U mnie raczej się data potwierdzi, niecałe dwa tygodnie po miesiączce byłam na kontrolnym USG po operacji usunięcia torbieli endometrialnej na jajniku i widać było pęcherzyk Graffa o wielkości 2,3 cm.
Pani doktor kazała wracać do domu i brać się do roboty, no i się udało 😁

Witajcie w wątku Sierpniowe Mamy 2026 ♥️

Zakładam wątek dla mam z terminem porodu na sierpień :)

Aby łatwiej nam było się odnaleźć, robimy wspólną listę terminów - w komentarzu wpisz proszę swoją przewidywaną datę porodu (na podstawie OM lub USG), a lista będzie uzupełniana poniżej.

Poniżej terminy naszych wizyt:
17.12 - @patszy ❤️
19.12 - @Smolna
22.12 - @Passtelova ❤️ @Chilove ❤️@Coff
23.12 -@GosiaZ92
30.12 - @Dorka66
31.12 -
5.01 - @Bandytka_hej; @Lunania
07.01 - @patszy; @ulazigzak
08.01 - @patszy
09.01 - @taisiya

Terminy porodu:
04.08 - @patszy
12.08 - @Passtelova; @Chilove
13.08 - @MommyK
16.08 - @Smolna
21.08 - @Lunania
22.08 - @GosiaZ92 @NatKok96; @Inanycase89
23.08 - @Dorka66
24.08 - @Bandytka_hej
26.08 - @ulazigzak
27.08 - @taisiya;
30.08 - @Coff
11.08.2026

Mój synek chciałby bardzo siostrzyczkę. Ja bym chciała porostu zdrowe dzieciątko.
W piątek mam wizytę, będzie 9+2 i bardzo się jej boję. Jeśli jednak będzie wszystko ok, odetchnę z wielką ulgą i może w końcu zacznę się cieszyć i dotrze do mnie w jakim miejscu jestem.

reklama
Mój synek chciałby bardzo siostrzyczkę. Ja bym chciała porostu zdrowe dzieciątko.
W piątek mam wizytę, będzie 9+2 i bardzo się jej boję. Jeśli jednak będzie wszystko ok, odetchnę z wielką ulgą i może w końcu zacznę się cieszyć i dotrze do mnie w jakim miejscu jestem.
Będzie wszystko super ❤️
Wiedzę, że większość póki co woli młodsze siostrzyczki no ładnie 😁
Zapisałas się już na prenatalne?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry