reklama

Sierpniowe mamy 2026

To chyba jeszcze powinna się podwajać. Ale nie jestem ekspertem, nigdy nie badałam też bety powyżej 1500. Za dwa dni poprawiasz?
Tak. Po wyniku dzwonię odrazu do lekarza i na USG.
Lekarz mi powiedział że tej bety z dziś nie ma co porównywać do piątku dlatego że powinno się ją liczyć co 48 max 72h a tutaj już minęły dziś cztery doby. Zobaczymy jaki będzie przyrost w czwartek 😐

reklama
Więc nadzieja jest!?

Ja wiem, że nie powinno się patrzę. Tego przyrostu bety z piątku i z dzisiaj bo to cztery doby minęły ale jak wpisałam w kalkulator bety to wyskoczył mi przyrost nieprawidłowy... Więc biorąc pod uwagę dzisiejsza betę jest szansa na to że w czwartek mogę zobaczyć zarodek...
Tak naprawdę to wartości bety a obraz w usg to dwie różne rzeczy. U mnie zarodka ani pęcherzyka żółtkowego nie było przy 30000, pojawiły się później, także nie patrzyłabym totalnie na wyniki z krwi. Teraz tylko USG pokaże, czy ciąża rozwija się prawidłowo 🤷🏼‍♀️

Tak naprawdę to wartości bety a obraz w usg to dwie różne rzeczy. U mnie zarodka ani pęcherzyka żółtkowego nie było przy 30000, pojawiły się później, także nie patrzyłabym totalnie na wyniki z krwi. Teraz tylko USG pokaże, czy ciąża rozwija się prawidłowo 🤷🏼‍♀️
Ja przy becie prawie 41 tysięcy miałam tylko pęcherzyk ciążowy, więc też uważam, że z betą to różnie bywa i zarodek może sie pojawiać przy różnych wartościach 🙂

U mnie bylo tak samo, beta ponad 30 tys a w pecherzyku pusto, ciaza to nie matematyka jak widac 🤷‍♀️

Więc nadzieja jest!?

Ja wiem, że nie powinno się patrzę. Tego przyrostu bety z piątku i z dzisiaj bo to cztery doby minęły ale jak wpisałam w kalkulator bety to wyskoczył mi przyrost nieprawidłowy... Więc biorąc pod uwagę dzisiejsza betę jest szansa na to że w czwartek mogę zobaczyć zarodek...

Powyżej 1000 beta zwalnia i już się nie podwaja, więc w ogóle się nie powinnaś sugerować kalkulatorem ☺️

reklama
Wlasnie powiedzielismy moim rodzicom o ciazy. Ogolnie plan byl taki, ze na Dzien Babci I Dziadka dostana kalendarz ze zdjeciem corki I fasolki ze skanu.
No I Jak przyszli do Nas to moja mala miala im dac kalendarz, a ona Jak tylko przeszli przez prog powiedziala pod nosem 'Bede siostra'. Moj Tata nie uslyszal, a mama myslala, ze sie przeslyszala, ale skomentowala 'czy Ja o czyms nie wiem?' - Ja tego nie slyszalam w ogole, Bo bylam w innym pomieszczeniu.
Jak dostali kalendarz to bylo smiechu po pachy jak mama powiedziala o tej sytuacji na wejsciu 😂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry