Witam się i ja. Już mam naprawiony komputer to mogę nadrobić ..
Sierpniowa - no nieźle z tym wysypem rodzących, żeby już na korytarzu musiały leżeć to naprawdę ruch w interesie, ale to wszystko przez tą pogodę, u nas wczoraj 12 stopni spadało w ciągu pół godziny, popadało i znów wzrost o 12 stopni - makabra! a ciśnienie wiadomo jak wtedy skacze!
Justyna - mnie też biodro boli od tego leżenia na lewym boku ciągle ale już niedługo, też mam nadzieję nie przenosić jak w pierwszej ciąży 8 dni! wtedy była zima a teraz to bym chyba padła, czasem już mi się zdaje że zaczynam się topić w te upały..
Martuśka - Pampersy to wg mnie tylko zielone New Born
WKasia - "miazga" to bdb określenie wczorajszego meczu ale przeczytałam fajny nagłówek na kanale sportowym "Przynajmniej mieli blisko do domu"
Agula - co do oddychania przy porodzie to ja całą teorię zapomniałam jak się zaczął, poszło tak intuicyjnie, że nawet bym komuś teraz nie potrafiła opowiedzieć co i jak trzeba robić, zresztą sama nie wiem jak jest dobrze.
FiuFiu - ja mam RMUA i podbitą w maju legitkę ubezp. ale rzeczywiście teraz wszystko widzą w systemi i nawet jak nie będziesz mieć to po peselu sprawdzą ubezpieczenie.
Asiołek - to znaczy że macie wizyty położnej jeszcze przed porodem? Ale macie jakieś prywatne ubezpieczenie i dlatego tak? u nas pierwsze spotkanie było dopiero po porodzie (nfz) dlatego pytam z ciekawości. Też mnie boli pierś bardzo - ale tylko lewa

hm.. nie wiem czemu
Ojaka - ostrożnie z tym stosowaniem masażera do stóp. Dużo sie kiedyś interesowałam receptorami odpowiedzialnymi za różne organy, które są umiejscowione na stopach i lepiej wymoczyć stopy w wodzie ale bez funkcji masażu bo można sobie nawet porodzik przyspieszyć..
Sylwia - teraz Ty jesteś najważniejsza i zdrowie Wasze, nie daj się wykorzystywać z tym "szoferowaniem" naprawdę w twoim stanie możesz juz bezkarnie odmawiać.
Kahaka - mój synuś też sie teraz słabiej rusza, raczej rozpycha niż kopie. Obserwuj, jeśli czujesz ruchy - tylko słabsze to raczej normalne pod koniec bo miejsca mało , chyba że teraz w ogóle nie czujesz od dłuższego czasu to warto by skontrolować.
Dziś leniwy dzień, obiad wczorajszy tylko do odgrzania i zajęcia z córcią - bo tak jej się nudzi od kiedy nie chodzi do przedszkola, że energia ją roznosi.