reklama

Sierpniówki 2014

Ja synka urodziłam 6 dni po terminie i żadne chodzenie po schodach (a wyjątkowo dużo chodziłam wtedy) nie działały. Herbatki z liści malin nie piłam,bo nie chciało mi się jej szukać po sklepach (teraz już mam taką w domu: ))
A co do ananasa to chyba coś w tym jest,bo dzień przed tym jak odeszły mi wody byłam u kuzynki na imieninach i ona poczęstowala mnie właśnie ananasem (świeżym- nie z puszki) i wszyscy goście wiedząc że jestem po terminie odstąpili mi cały talerzyk ananaska:)
No ale pewnie miało też znaczenie to że w dzień kiedy mi odeszły wody dużo chodziłam,byłam w szpitalu na ktg sama,potem w przychodni,potem wracałam 2km na nogach do domu a na wieczór jeszcze większe zakupy w sklepie:)
o seksiku wtedy nawet nie myślałam,bo czułam się jak wielki napuchnięty hipopotam:)

U nas już druga burza,co chwilę ulewa. Niby ok, bo się lepiej oddycha,ale ten deszcz mógłby sobie już odpuścić.

reklama
Natkusia powiedz mi tobie lekarz cos wpominal ze przy cukrzycy nie mozna przenosci ciazy? Bo moj nic nie mowi, kaze diete trzymac i tyle. Az musze sie go zapytac, zaciekawilas mnie tym ? ;p

Ja jutro odbieram wynik na paciorkowca, ale u nas w szpitalu, jeżeli kobieta przed porodem nie miała tego badania dają antybiotyki zapobiegawczo. Także na spokojnie. Zresztą nie wszyscy lekarze dają skierowanie na to badania.

A ja mam pytanie do tych donoszonych i przygotowanych już do porodu. Męża bratowa ma termin porodu na początek sierpnia. Dzisiaj była u swojego ginekologa i ten stwierdził skrócona szyjkę i rozwarcie na 3 cm, skurczy brak. Dostała skierowanie na jutro do szpitala. Czy to nie na wyrost? Bo ona spanikowana, że jutro już będzie rodzić.:-D

A u nas w nocy była burza, trzaskała i lalo, a rano znowu skwar, teraz jest powyżej 30 stopniu, czytam Was tylko i nie mam siły nic pisać.

A i z masażera stóp korzystałam ja, fajnie jest jak stopy są w środku gorzej jak się je wyjmie, ale i tak robię to codziennie, bo choć chwile ulge przynosi.:-)

Ostatnia edycja:
Melduje sie :-)
Cukier przed obiadem 101 godz po-105 czyli chyba ok -ciekawe czego oni szukaja ??moze to miec cos wspolnego z tymi przeplywami ???
Zaraz znowu ctg i usg
Aniu nie martw sie tak jak dziewczyny pisza to tylko wiadomosc do porodu -sciskam Cie i tule :-*
Cgcialam sie rozpisac ale mnie wolaja :-(

Wróciłam i padam na twarz. Położna przy pobieraniu wymazu na paciorkowca jak usłyszała,że mam pessar to powiedziała, że na pewno przenoszę. Grrrr... Nie ma mowy! Lazilam dziś tyle, że nawet ja mam wszystko opuchnięte. Niech ten chłop juz mój wróci, bedziemy się nacierać szmatą, ananasem, wiesiolkiem i czymkolwiek jeszcze. I dobrze, że obok blok 13 piętrowy...

EWAELINKA cukier w normie :-)

OSZQRDE a po co czytasz te bzdury na internecie? Daj sobie spokój.. dużo kobiet ma paciorkowca i nic się nie dzieje tylko przypomnij o antybiotyku przy porodzie ;-)

JUSTYNA ja mam informacje od diabetolog i ginka, że nie można ciąży przenosić. Ja mam termin na 26.07 i 22.07 mam się pojawić w szpitalu na obserwacji i ok mojego terminu wywołanie. Z Michałem miałam tak samo, urodziłam 2 dni po terminie bo próbowali wywoływać (test oct, masaż szyjki itd) a u mnie cisza :-) dopiero wody mi odeszły. Na końcówce słodka mamusia musi być pod ścisłą opieką, bardzo kontrolować cukry, łożysko, przepływy i stan dziecka. Pewnie jeszcze lekarz Ci powie :tak:

Ostatnia edycja:
Natkusia dziekuje za info, jezeli lekarz mi nic nie powie to ja go bede o to meczyc ! ;p bo wiem wlasnie ze trzeba byc pod kontrola bo to nawet gdzies na internecie przeczytalam. A w poprzedniej ciazy z synkiem rowniez mialas cukrzyce?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry