reklama

Sierpniówki 2014

Ja wpadam tylko na moment. Wieczorem Was ciut nadrobie. Zawiozłam Kacpra do babci,uśpiłam a teraz będę ogarniac się na wizytę. Od jakiejś godziny męczą mnie takie dziwnie skurcze i parcie na dół. Dobrze,że dziś lekarz. Odezwę się po wizycie. Proszę o kciuki.

reklama
fiuufiuu powiem Ci, że u nas w rodzinie to wygląda że w listopadzie był jakiś czworokącik :-D. A w te zawody to na podium chyba nie stanę.:-D. Co do porodu to ja też mam leki, że jak się zacznie to będę w domu sama lub ze swoim 13-latkiem, który kategorycznie odmawia pomocy w porodzie. Nic na te dzieci nie można liczyć.:-) Mąż 20 km od domu pracuje, później 15 km do szpitale, liczę, że jak większość zgodnie ze statystykami porodów zacznie się w nocy.

Ewelinka to dosyć, że masz lepsze warunki szpitalne, to jeszcze i lekarze przystojniejsi.A już trudno, że cukier wysoki,:-Dale jest coś w zamian - jakaś atrakcja:-D

WKasia tez odebrałam wynik, paciorkowca nie stwierdzono.

Karaiwina takimi wynikami nie ma co się martwic, mam gorsze od lutego i tylko urosept, mam zobaczyć czy po ciąży wróci do normy. jak nie to wtedy mam się martwić. Nic mnie nie boli, nie mam gorączki i to najważniejsze. Leukocytów mam 5-krotnie więcej i nadmiar erytrocytów i jeszcze jakieś r różne kryształki się pojawiają .A nawet gdyby coś było nie tak, to w szpitalu lekarz mi powiedział, że w tych tyg. ciąży nie zaczyna się kuracji antybiotykowej.

Asiołek jakby to mój syn powiedział "ale emocje":-)

Natkusia mnie też spojenie pobolewa i wydzieliny też jakby dużo. Wczoraj zastanawiałem si ę czy mi wody powoli nie odchodzą, bo coś za dużo tego, ale z synem też tak miałam.

Gorgusia no to kciuki za wizytę.

Gorgusia - kciukam!

Asiolek - suuuuuuuper! Gratuluje!

Ja po rozmowie z ordynator i chyba zdecyduje(my), ze małe zostaną tu jeszcze, nie mam odwagi ich wziąć do domu :/
To karmienie musi isc lepiej, bo bez tego psycha mi sadzie i zrobi sie z tego 24/7 karmienia bez efektów na wadze.
Decyzja jest nasza, bo małe sa gotowe do wyjścia.

ojaka po co ta witamina do masazu krocza?
natkusia mnie tez wszystko dołem boli, nieprzyjemne to jest bardzo
Asiołek usiadź ochłoń i oddychaj uf uf uf bo urodzisz nam tu dzisiaj:-)

jeju dziewczyny zeby mi sie chcialo jak mi sie nie chce ;/;/;/;/

Madison dla mnie decyzja bardzo słuszna. Po co ma narastać frustracja, która sie moze złe skończyć. Lepiej jak już małe bedą na spokojnie jadła i to bedzie norma, a wy w domu będziecie mieć jedno zmartwienie mniej.

Monya próbkę zebrałam po wcześniejszym podmyciu sie Żeleńskiego do hig. Intymnej i wytarciu rzecznikiem papierowym ze środkowego strumienia. Fakt, ze wcześniej nigdy nie wkladałam tampona wiec moze to śluz z pochwy. Pije bardzo duzo ok.4 litrów wody, bo po 1. Upał po 2. Zawsze duzo
pije, a po 3. Zmuszany sie zeby pić jeszcze wiecej bo nogi mega spuchniete.

Dzieki za odpowiedzi:)

Dziewczyny dziękuję:*
Tak na szybko tylko o sobie:
Wypuścili mnie do domku! :) Skurcze ustały, rozwarcie na jakieś 3 cm. Hanusia waży około 2900 kg:)
W szpitalu kosmos, a ja mogę rodzić za 1- 2 dni albo równie dobrze za 1- 2 tygodnie!!!
Co za emocje!!!

Gorgusia - trzymam && za wizytę
Ewelinka - współczuję niepewnej sytuacji. ale będzie dobrze :)
Anna - szramy jak po spotkaniu z rekinem kurcze, ty uważaj na to zwierzę!
FiuFiu - oby to paskudztwo Cię puściło, choróbsko to nic przyjemnego a latem i w ciąży to już chyba w ogóle.
Madison - szacunek za decyzję z dziewczynkami , trzeba słuchać intuicji, tak myślę.

Dziś przyszłam się pochwalić: 36 tydz 0 dni - więc pierwszy warunek "donoszenia" spełniony, uff! ulga. teraz mam nadzieję spełnić kolejne warunki a więc 37,0 i 38,0 :) może się uda... ?
Wróciłam dziś z córcią od dentystki. Moje pierwsze wyjście z domu od prawie 3 tygodni leżenia, ale tak bardzo chciała z mamą iść, że uległam. Była mega dzielna! wow! chyba ja nawet gorzej znoszę dentystę. Miała 1 ubytek i nawet nie zapłakała - duuuża zasługa lekarki bo tak do niej świetnie mówiła, że prawie zagadała! Pokazała ruchomy fotel i pozwoliła wybrać kolor plomby :) ogólnie jestem mega zakoczona na plus!
Dziś też nie spałam, ale tak już chyba będzie, coraz trudniej się wyspać.

Oo a więc nie tylko ja czuje "potop" w majtkach:dry: plus takie białe śluzowate coś (sorry za obrazowość).
Dziwna rzecz mi się dziś przytrafiła... spuchła mi jedna- prawa stopa bardziej, że prawie kostki nie widać. Druga w miarę ok. Czy to coś znaczy?:confused:

Poza tym myślałam, że przejdzie mi ten ból krzyża, ale niestety. Dalej łupie po lewej stronie przez co znów człapię jak hmmm baba w ciąży...
Mnie codziennie boli dół brzucha jak na okres. Ginekolog mówił mi, że to są skurcze. Mam więc codziennie po parę razy skurcze tak sądze:confused:

reklama
martuskaa ja wczoraj też nie wiedziałam co to jest, bo na wkładce wydawało mi się, że to wody, ale jak założyłam czarne majtochy bez wkładki to ewidentnie była jakaś wodnista ale biaława wydzielina.

Madison bardzo odpowiedzialna decyzja, karmienie dziecka jest najważniejsze, nabiorą dziewczynki wprawy, to będą one spokojniejsze i Wy również.:-)

Ulika to córka na medal:-)

Sierpniowa to u mnie z ta wydzielina podobnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry