reklama

Sierpniówki 2014

martusska, niby tak, ale z Agatką też miałam termin ustalony, a tu wody odeszły...na szczęście tego samego dnia (a raczej nocy), co miałam jechać hehe. Ale to było 8 dni przed terminem porodu.

Moja mama mnie i moją siostrę urodziła w ten sam tydzień i dzień ciąży. Jakby u mnie miało tak być, to wypadłoby 26 lipca heh

reklama
Kochane pamiętacie jak pisaliśmy o karnych kutasach za złe parkowanie. Dzis jakis gówniarz zastawił mi bramę, akurat jak pan od kominka skończył prace i wyjeżdżał do domu. Czekaliśmy 20 minut na interwencje później na policję. Przyszła taka bardzo sympatyczna pani. Młoda bO bez zadnej belki na łagodnie nie miała. Bardzo nam chciała pomoc ale auta nie można odholowac, bo nie stwarza zagrożenia w ruchu drogowym:angry: Oz to nasze prawo, ale widac było, ze jej tez zależy. Powiedziała , ze moge ewentualnie odholowac na własny koszt a potem dochodzić odszkodowania. Ale na szczęście po kolejnych 40 minutach pojawił sie jakis gówniarz, który podobno mieszka w kamienicy obok i takie klocki odstawia. Dostał 100 zł mandatu i tyle. A kto mi odda moje kostki co mi zniknęły w czasie gdy tam stałam? Kto odda temu robotnikowi godzinę z życia, która mógł spędzić z żona i dziećmi? Ludzie sa bezmyslni. Muszę powiedzieć P. zeby już nie parkować na podwórku, bo jak zacznę rodzic, a jakis kretyn mnie zastawi to co? Pojadę taksówką, spacerkiem pójdę czy moze patrol policji mnie odwiedzić na porodówke. Bulwers na maxa. Musiałam sie gdzieś wyżyć.

a co do herbaty z liści malin to z tego co wiem ona tak do końca nie jest na wywołanie porodu tylko wzmacnia mięśń-macice by skurcze były bardziej efektywne, mocniejsze i poród krótszy.
Herbata z liści malin | parenting.pl

Nooo ja chciałam kupić te liście bo coś mi się wydaje, że przenoszę jak moja mama. I tak za tydzień bym sobie powoli to piła. Ale dupka zbita :D w jednej aptece brak, a w drugiej Pani też powiedziała, że nie ma , ale zaczęła mnie wypytywać po co mi to etc. W końcu jej powiedziałam, że mała jest duża a ja po terminie. No co za kobieta... i już do kolejnych aptek nie miałam siły iść bo dzisiaj mi jest jakoś strasznie dusznobi źle mi się oddycha.

Tak się zaczęła i skończyła moja przygoda z tym sianem :D

Lilith czemu płakałaś, że to Twoja wina? :)

Madison nie będę powtarzać tego co większość ;D :) będziesz się czuła bezpieczniej :)

Co do tego zastawiania bramy to jemu faktycznie karny kutasik się należy :/ nie wiem komu przychodzi do głowy żeby stawiać auto w miejscu, gdzie zastawia np. bramę albo możliwość wyjazdu innego samochodu :/ ostatnio ktoś tak zaparkował, że musiałam wchodzić do auta od strony pasażera. .. ale w sumie myślałam, że jak się zadzwoni np. na straż miejską to oni mogą zabrać na hol takie auto :/ no i masz rację, lepiej nie stawiajcie teraz auta w środku bo nigdy nie wiadomo.

Ostatnia edycja:
A mi sie nic nie chce dostalam wlasnie cos na bol ,mam isc zjesc kolacje ,a pozniej znowu krew ,,,,,mam znowu zapowiedziane macanko z wieczora -niech ktoras mila odda mi swoj tydzien zeby sie juz nie czepiali mnie i pozwolili urodzic :-(

Dolacze wam zdjecie jednego ze skurczy ,,,,wywolam sobie te wszystkie fotki i bede miala paniatke i jak moja cora podrosnie to jej pokaze jak bardzo mama ja kocha :-)

Załączniki

• 1405006824613.jpg
    1405006824613.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 81
Izis musisz w takim razie inne metody zastosować :D i chyba powinnaś, bo jak Twój klocuszek urośnie jeszcze, to współczuję porodu :P

Karaiwina, beznadziejna sytuacja, w zasadzie nic nie można zrobić, tylko czekać aż delikwent się łaskawie pojawi. Niektórym brakuje mózgów. Czy normalny człowiek parkuje komuś w bramie? :/

Moja Agatka śpi, nie wiem o której na noc spać pójdzie :O

Herbata z liści malin nie jest faktycznie na wywołanie,tylko na mięśnie macicy. I wszędzie jest napisane z tego co widziałam,żeby pić je gdzieś od 32-34 tc. Ja zakupiłam,wypiłam do tej pory może 3 razy.

W każdym razie Pani w aptece nie spodobało się, że chce je kupić :D

Pozmywałam, miałam prasować i myć podłogi, ale przez to oddychanie chyba nie dam rady uh.

Aaaa ale mi mała przytula się do pęcherzaaaa, matko bosko ;)))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry