reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Carine herbata z liści malin to ta:) Mi tam to nawet smakuje. Zawsze coś innego niż woda.

Asiołek kwasy żółciowe jeszcze pisała Madison, ze sa ważne. Ja tam robiłam alaty, aspaty i bilirubine tylko. I wyszło, ze ok. A swedzi Cie to cały czas? Mnie swedzialo tylko w nocy i mój gin stwierdził, ze to raczej nie to, bo przy cholestazie cały czas swedzi, ale badania zlecił.

Jeszcze 3 h do wizyty, a mnie nosi..,

Swedzi mnie co chwilę coś innego... to stopa, to ucho, to dłoń, to plecy, to brzuch.... i tak od nowa... żadnych zmian skórnych nie mam, kosmetyki wciąż te same...

Mam nadzieję, ze to może za sucha skra albo nie wiem... może od wiatraka :))))) ale zbadam się bo chcę być pewna....

Karaiwina będę czekała na wieści od Twojego lekarza :) jestem ciekawa co on na wczorajsze rewelacje...

Ostatnia edycja:
carine ja w wyborze gofrownicy nie pomogę natomiast jeśli chodzi o koszty przesyłek to sprzedający musi ci zwrócić pełną wpłaconą kwotę przez ciebie za sprzęt i przesyłkę . Odsyłasz tylko na własny koszt. Tu masz podstawę:
Koszty transportu i zwrot kosztów zakupu i przesyłki

oj za chwilkę popiszę więcej bo i fotelik przyszedł i już po wizytach jestem :-) ale muszę złapać chwilkę na kawkę bo oczka mi się kleją i zdrzemnąc dzieci mi nie dają ;-)

Asiolek - Kwasy ze krwii. 50zl kosztuje.

Mnie tez tak swedzialo, lekarka powiedziała, ze to raczej bez związku bo przy cholestazie przede wszystkim wnętrze dłoni i podeszwy stop. Dłonie mnie swedzialy, podeszwy nigdy.

U mnie wyszły niewielkie przekroczenia, ale jednak.

Co do swedzenia reszty ciała to mi mówiła lekarka, ze w ciazy uaktywniaja sie alergie na cokolwiek i moze to jest powodem.
I zdaniem mojej lekarki przy cholestazie wlasnie bardziej swedzi w nocy :) chodzi o to, ze swiad sie uaktuwnia jak robi sie nam cieplutko (po kąpieli, w lozeczku).

No nic, jutro pójdę do rodzinnego a rano skoczę do laboratorium i chociaż te podstawowe zrobię aby mieć wyniki do 14:00

Ciągle brak wieści od Kami...
Caltha tez cichutko siedzi...
Naktusia Ty jutro pisz z porodówki na bieżąco ;)

No Kami i Caltha są bez internetowe w telefonach, pisały o tym :) Kami pewnie leży w szpitalu, tak przypuszczam. No a caltha dzisiaj rodzi/rodziła :P Więc też w szpitalu :)

Mnie też dzisiaj swędzi, ale nawet cycek ;) Mam jednak nadzieję, że to kwestia czegoś innego. Asiołek zrób te badania faktycznie dla spokoju :)

To witam sie i ja!

Madison- dołączam sie do tych co sa zazdrosne o Twój płaski brzuch :)
Izis- mi lekarka tez nie kazała liczyć ruchów. Jak czuje, ze sie rusza to znaczy, ze wszystko jest ok.
Asiolek- super ta twoja klinika i ceny przyzwoite :)
Monya- jezeli kładąc sie na plecy nie masz duszności to chyba oznacza, ze mały nie naciska na żyłę, wiec nie ma co sie stresowac.
Angie- a moze twój organizm reguluje sie do rytmu dziecka ;)
Ulika- a bratowe i siostry męża maja juz dzieci? Bo jak nie to moze nawet nie wpadły na to, ze potrzebujesz pomocy. Ja przed moja ciaza tez byłam nieświadoma, ze taka pomoc sie przydaje ;)
Natkusia- trzymam kciuki za rychły porod :)
Fiuufiuu - bardzo ładnie!
Gawit- ja tez chyba najlepiej sie czuje jako blondynka.
Olciakk- szybkiego powrotu do zdrowia
Martuśka- ja to miałam przeczucie, ze to ty bedziesz następna ... Chyba za słabo te podłogi szorowalas ;)
Wkasia- bo ładne masz te włosy, wiec nie dziwie ci sie ze szkoda ścinac :)
Atana- tez miałam "gotycki" okres, tylko ze u mnie było mrocznie ;) przeszło mi jak byłam u lekarza i zapytał sie mnie, czy sie dobrze czuje .... I poczułam, ze wcale nie pyta mnie o moje samopoczucie ;)
Martuska92- ładna waga młodego :)
Kaspian- trzymam kciuki, zeby wszystko było ok
Carine- pewności 100% nie miałam, ale przeciwciała wyszły wiec jest ok.
Co do tych rewelacji o terminie porodu to jakaś mądrość z onetu wiec mysle, ze mozna uznać, ze sie nie znają ;) nie chciałam straszyć ;)
Barbarka- ja tam widzę szczupła laske na zdjęciu :)
Izis- po liściach własnie nie powinno sie ńic czuć. One podobno działają tak, ze wzmacniają skurcze tylko w odpowiednim momencie tzn porodu. A przed porodem uśmiezaja bóle dlatego moze sie zdążyć, ze nie bedzIesz czuła skurczy przepowiadajacych - troche taka naturalna nospa ;)
Justyna- ja tez bardziej końcówka sierpnia :)
Magda- mi tez ta herbatka smakuje ;)

No i kciuki za Calthe bo to chyba dzisiaj wielki dzien.

A ja chodzę dziś , chodzę i chodzę... Przynajmniej spać bedzie mi się lepiej w nocy.

Moja znajoma, która ma podobny termin do mojego wylądowała na IP z wysokim ciśnieniem na Żelaznej i zbadali co trza, synek ma 3,5 kg, więc zdecydowali się na wywoływanie. Grrrrr.

reklama
co izunia robiła po południu- SPAŁA! ha, moja doba robi się nad wyraz krótka :D ciągle kimanko.

widze,ze teraz zaczyna sie czas erotico. bedziemy gonic chlopow hahaha. moj wczoraj zasnal zanim zdąrzyłam "odsłonic zachęcająco nóżkę" :D

edit:wyslalam zachecajacego sms-a,zeby cos w temaci ewieczorem czy jakos tak i dostalam odp. :o ile jeszcze cos w temacie pamietam,to czemu nie" no tak, jak sie mialo przerwe taka,to mozna zapomniec :D

no ulika, jeno się otwierasz. mnie mijają (czekaj zerkne w kalendarz) 3 tygodnie bez czopa i nadal sie kulam :D

izis-nie chceij bolikrzyzowych...oj nie. to nic ciekawego ani cie do porodu nie zblizy ani oddali, jest i boli.

natkusia :)

asiolek-choestaza moze chyba w kazdym momencie sie ujawnic....
ojeju stracha mam.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry