reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Kobietka22 osobiście nie miałam ale może to kwestia rozciągania się macicy. Dziecko rośnie, wszystko sie zmienia, może też to rodzaj kolki. Tylko nie panikuj, odpocznij , wszystko wróci do normy

reklama
Kobietka, ja tez nie miewam takich skurczy. Mnie tylko mialam takie dzganie w boku ale to na kilka sekund i odpuszczalo. Poki co nic mi nie ma zadne skurcze, zadne dzganie, zupelnie nic.

kobietka spokojnie, w ciąży ciągle coś boli, coś się naciąga, rwie. Będzie dobrze, pamiętaj że macica z cytryny staje się wielkości arbuza , a mięśnie ścięgna muszą się ponaciągać i to niestety ma prawo boleć.:-)

Dzięki dziewczyny staram się być spokojna ,ale jednak lekki niepokój się pojawił.
Doczytałam ja też oglądam położne na tlc chyba i porody , i też jak dziecko się rodzi to płaczę ze wzruszenia lubię i już od dawna oglądam takie programy.

Natkusia - doczytałam o koleżance , nie oceniam bo nie jestem na jej miejscu , moja znajoma ma w rodzinie dziecko z zespołem Downa , poza tym ,że jest bardzo silne fizycznie to w sumie bardzo wesoła dziewczynka, drugie dziecko urodziło się zdrowe i trochę się bali jak chciała ta starsza przytulać tę młodszą bo jak ją ścisnęła to nie mogli jej oderwać bardzo kocha młodszą siostrę ,ale czasem za mocno to okazuje , widziałam na zdjęciach tę dziewczynkę , uśmiechnięta razem z innymi dzieciakami się bawi ,ale nie każdy jest w stanie to udźwignąć i nie ma co linczować nikogo za to , bardzo przykre i smutne ,że w ogóle dzieci mają różne choroby są niewinne i nie zasłużyły na to to jest pewne , idę sobie poleżeć jeszcze troszkę i zrelaksować brzuszek.

Niestety takie życie.. ja podziwiam tą moją koleżanką, że odważyła się na taki krok.. ja bym chyba nie potrafiła :no:
Ale koniec tych smutasów!

A to nie wiedziałam, że O matko! jest na tvn player :-) na pewno sobie zobaczę! :tak:

MONYA no co Ty.. nie za wcześnie :-) jak sprawia Ci to radość to kupuj! Sama bym już kupowała ale prawie wszystko mam :shocked2:

KAHAKA dla mnie super są Położne.. wyje na nich jak bóbr :-D widać na nich jak dziecko wychodzi, można ciekawych rzeczy się dowiedzieć :tak: uważam, że położna to najbardziej wyjątkowy zawód na świecie :-)

SIERPNIOWA to wyrozumiały szef, że Cię puścił ;-)

witaj MARTUŚKA :-)

KOBIETKA ja nie miałam takich skurczów.. ale myślę, że jak to jednorazowe to nie ma powodów do obaw :tak: wszystko nam się rozciąga, macica powiększa więc mają prawo różne rzeczy się dziać

Cześć. :-)

Ostatnio coś humor mam kiepski, więc nie chcę smucić.

Naktusia
współczuję koleżance, to zawsze są dramatyczne wybory... :-(

Nie mam prawie żadnych bolączek ciążowych, poza tym że marnie sypiam :dry:, ale przydałoby się trochę energii, bo ostatnio ciężko mi się do czegokolwiek zmobilizować... :zawstydzona/y:

Jutro ma genetyczne i pojawiają się obawy czy wszystko jest w porządku...

Martuska witaj w naszym gronie!
Ma_Dunia powodzenia na wizycie! Dawaj znac jak najszybciej co i jak!
Kobietka moze cos dzwigalas z tego sklepu? Odpoczywaj wiecej!Bedzie ok:-)
Ja nie wiem czy mialam skurcze chyba nie...ale czasem brzuch mi twardnieje jakby i czasem odczucie jak na @. Sporadycznie zaklucia...czyli wszystkiego po truchu! Powiem wam ze ja nie wiem czemu najbardziej boje sie plamien i choc nic nie pojawilo sie od jakichs 2 tyg. To ciagle mam stresa przed pojsciem do lazienki i ogladam papier i wkladke:zawstydzona/y:

Martuśka - witaj!!! powodzenia z suwaczkiem
kobietka - ja miewam czasem skurcze, nie biorę na to nic... czekam jak przejdzie.... a raczej nie powtarza się to za często więc nie panikuje
a takie bole w okolicach jajnikow mogą swiadczyć o rozciaganiu się macicy, ja to mam częsciej niz skurcze na @.... gdyby jednak coś Cie niepokoiło, albo się powtarzalo, bierz nospe i odpoczywaj
a gdzie Ty dzisiaj w taka pogodę smigasz? :))
Ma dunia - powodzenia jutro!!!! bedzie dobrze

a nie wiecie co u jim86???? dawno się nie odzywała, moze ja cos przegapiłam???

Martuska nie wiecie...! Niestety mi sie wogole nieraz trudno polapac duzo nas ale to dobrze. Nie pamietam kiedy sie odzywala ale zastanawiam sie czasem co u Oqurdesz jakos taki miala nik i duza roznice miedzy usg a om. Mam nadzieje ze jest ok jesli juz wie i miala badania...Fajnie by bylo zeby sie odezwala.
Oqurdesz trzymam za ciebie kciuki jesli czasem czytasz i milczysz. Pozdrawiam!

reklama
Ja tez niestety nie mam pojecia co sie dzieje u dziewczyn. Mam nadzieje ze u nich wszystko dobrze i ze wkoncu sie odezwa.

Do góry