reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Ja planuje nie przytyc wiecej niz 15kg, ale zobaczymy co z tego bedzie ogolnie jem czesciej ale mneijsze porcje :-)

reklama
witam Wszystkie dziewczyny, w tym Nowe mamusie niedzielnie:-)

U mnie dziś zdechła pogoda, słonka nie uświadczysz, za to deszcz jak najbardziej. Rzuciłam się wczoraj na szproty wędzone i makrelę (dziś na śniedanko też wszamałam). Na obiad przygotowałam wczoraj gołąbki z boczniakami i warzywami na parze. Wiem trochę dziwne połączenie ale grunt ,że się utrzymało w żołądku. Do tej pory nie brałam innych witamin poza kwasem foliowym ale od dzisiaj łykam Vita-Miner Prenatal +DHA, na zmianę z kw. foliowym bo te witaminy już go mają.

W poniedziałek mam wizytę u swojej ginki i jeszcze nie zrobiłam żadnych badań hehhe jakoś mi się nie spieszy rączka mnie boli po pobraniu do testu PAPPA a tu szykuje sie kolejne kłucie .

Ja tak samo. Ale to chyba też dlatego, że często burczy mi w brzuchu i muszę coś wrzucić :D

Mam pytanie - od którego tygodnia leci 5 miesiąc ? Bo znalazłam gdzieś wersję, że od 18, a w innym miejscu że od 17 i nie bardzo rozumiem skąd takie różnice :)

Odnośnie mieszkania - wczoraj oglądaliśmy jeszcze jedno, z tego K. miałby najbliżej do pracy, ale jest najdroższe i największe opłaty. Wielkość jest pośrednia między tamtymi. I ma w sobie "to coś" :) widzę, że mężowi się spodobało ale boksuje się z myślą, że jest drogie - jak zgodzą się na kwotę podaną przez nas to zostanie nam na notariusza i część wyposażenia. Z tym, że kuchnia tam cała zostaje i w pokoju wielka szafa komandora, mamy trochę swoich rzeczy typu dwie komody, łóżko, biurko, nawet mały tv, garnki etc. Nie wiem jak go przekonać, że na to co niezbędne to nam wystarczy a nie musimy mieć od razu wszystkiego. Bo ja jestem z tych z pozytywnym podejściem, a on z realistów martwiących się o byt i przyszłość.

Wlasciwie z tych objawów to mi pobolewanie brzucha zostalo, zazwyczaj wieczorem jak mam juz zasypiac...ale wtedy biore nospe i przechodzi. Plamien juz nie mam chyba zostane na 4 tabl dziennie... Do gina musze isc 14go bo zwolnienie mam do 13go.
Mam nadzieje ze sie nic nie pogorszy!?
My całą rodzina jestesmy sowami i lubimy puzno chodzić spac a rano by sie spalo! Teraz poleguje jeszcze a sniadanie musze zrobic! Lece bo juz mi nie dobrze 11ta:shocked2: prawie

Ja licze zgodnie z kalendarzem pełne miesiące od daty om. Przeliczylam i wyszło mi na tygodników 17t1d. No plus 1 dzien moze byc bo ciaza to 9 miesięcy i 1 tydzien.

A przy okazji jak liczycie tygodnie ciazy? Np 17t1d to dla Was 17 czy 18 tydzien?
Bo wszyscy lekarze z jakimi sie spotkałam sie w pierwszej od drugiej liczą pełne skończone czyli 17t1d czy 17t5d to 17 tydzien.
A widziałam, ze niektóre z Was liczą inaczej.

Witam się również niedzielnie :-)

Co do mieszkania to ciężkie wybory.. my mieszkamy u teściów. Mamy jeden duży pokój, kuchnie i łazienkę.. na wiosnę będziemy robić drugi pokój :tak: musimy wytrzymać bo chcemy się budować.. na początku chcieliśmy kupić działkę ale za ok 600-700m2 stoją ok 100tyś więc dużo.. przekonałam mojego mężula żeby dobudowywać się przy teściach bo jest kawałek ziemi i wystarczy na dom ok 100m2 :tak: za te 100tyś za działkę to już mamy prawie połowę domu. Mamy plan do 5 lat wprowadzić się :-) na razie chcemy trochę pieniędzy oszczędzić :tak:

ANUSIACH witaj :-) przykre, że takie rzeczy Cię spotykają.. Widzę, że jesteś z Tychów, ja z Bierunia to mamy bliziutko do siebie :-) co doTwojej sytuacji i amnio to zajrzyj tu https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/amniopunkcja-robic-czy-nie-16437/ - dziewczyny są w podobnej sytuacji

CAROLINE oby szybko Wam remont minął :tak:

ASIOŁEK fiu fiu.. nareście córunia jest :-) szybko te ferie mijają dzieciom

ANULKA witaj :-)

ANGIE mogę Ci jeden blister Lutki przesłać. Ja od jutra chce zmniejszyć z 2tab na 1 i zobaczę co będzie się dziać :tak: jak coś to pw

CARINE hallsy można, ja się tak ratowałam w pierwszej ciąży :-) niestety innych sposobów nie znam..

DOMI a jak się czujesz? Mam nadzieję, że lepiej :*

MADISON to jesteś rozpieszczana przez chłopaków :-D dobrze, dobrze tak ma być!

KAMI też nie lubię ostatnio wkłuć wiec nie śpieszę się robić badań ;-)

IZIS 5 miesiąc jest od 18 tygodnia, skończonego 17 czyli 17t0d :-) ja zaczynam 5 msc za 6 dni :-)

Dzisiaj idziemy na obiad do teściów więc luz blues :-D

Buziaki

Natkusia, dziekuje ze pytasz, tak z dnia na dzien coraz lepiej, a teraz to w ogole bajecznie sie czuje bo udalo mi sie znalezc bejbika detektorem i moglam sobie serduszka sluchac ponad minutke :-) bo mi nigdzie nie uciekal, nawet nagralam filmik zebym mogla mezowi pokazac hehe ale sie zdziwi bo wczoraj narzekalam ze ten detektor to badziew bo prawie 15 min szukalam i nic... dzisiaj po minucie znalazlam ,ale juz jak mi uciekl to drugi raz znalezc nie moglam ;-)

reklama
witajcie w piękne niedzielne południe :-)
byłam na wizycie u gin i położna mnie zmartwiła bo kolejny raz mam tetno 129 ze za wysokie i ze nic nie przytyłam a jestem w 14 tyg ciąży czy ktoras tak miala czy to normalne czy nie ? zamartwiam sie teraz bo pierwsza ciaze poronilam i to jest moja druga. mysle tez nad badaniem cytomegalii bo tyle naczytalam robilyscie juz to badanie ? ogolnie lekarz nie mowi mi nic jakie badania zrobic bo chodze na nfz a tam tylko mocz i morfologia zrobilam juz toxo i prywatnie nt a co jeszcze waznego nie wiem moze napiszecie ? i juz kwasu foliowego mam nie brac

Do góry